עבור לתוכן

רצוי לרדת בטמפרטורה?

Featured Replies

פורסם

התקנתי מערכת:

מעבד AMD Athlon 64 3200 Venice ועליו Thermaltake Sonictower (ללא OC).

מאוורר המארז 12 ס"מ נמצא בדיוק מול המגדל וכשהוא עובד על 12V 1500RPM המעבד תחת עומס עובד בטמפרטורה של 39 מעלות.

הורדתי את הוולט למאוורר ל 5 וולט על מנת להשקיט את המערכת וכרגע המעבד עובד תחת עומס בטמפרטורה של 49 מעלות.

נראה לכם סביר לשמור על הקונפיגורציה הזו של 5 וולט או שכדאי לעלות את המתח ולהוריד את הטמפרטורה?

אם כן חשבתי על כמה פתרונות:

1. להוסיף עוד מאוורר ב 5V על ה Sonic.

2. להשתמש ב FanMate או כל בקר אחר על מנת להעלות את המתח ל 7V או יותר כנדרש.

מה דעתכם?

אגב, עוד שאלה

שהתקנתי את הסוניק שמתי לב לעובדה שהוא לא מקובע על המעבד אלא "צף" מעליו- כלומר אם אני דוחף אותו מצד לצד הוא זז מעל המעבד אך עדיין נשאר בתושבת.

הידקתי כמה שניתן את הסוניק לתושבת עד למצב לחוץ מאד ועדיין הגוף "צף" על המעבד. מכירים את התופעה?

פורסם

עומס אני מאמין שהתכוונת למאמץ..(ואם כן אז טמפ' סבירות ביותר..)

ולמה לא 5V תעשה לו מוד ל7V..(יותר יעיל ועדיין שקט..)

והסוניק לא צריך "לרחף" או לזוז מצד לצד הוא צריך להיות מקובע..כמו כול קירור נורמלי..

פורסם
  • מחבר

עמוס = במאמץ Burn-in

7V כלומר בין ה 12 ל 5? קראתי איפשהו שזה לא רצוי. נדמה לי שב SilentPCreview :

http://www.silentpcreview.com/article6-page1.html

אם הטמפרטורות סבירות אז אני אשאר ככה.

אחרי שלוש שעות מאמץ הטמפרטורה עדיין מקובעת על 49.

תגיד טאוטאו - מה הטמפרטורה המכסימלית אשר אמורה להיות הקו העליון שלי?

ולגבי עניין הסוניק : תאמין שהדקתי מספיק - עד שהתושבת של הסוקט 939 התחילה להסדק - שם עצרתי.

פורסם

לא רשום ממש שזה לא טוב או משהו..רשום שאפשרי לעשות את זה למאוורר או שתיים..(ליותר לא מומלץ..)

בכול אופן יש פה המון אנשים שעשו תמוד הזה..(7V)..ועד היום לא שמעתי על שום מקרה "חריג"...

והטמפ' המקסימלית המומלצת היא 65+- מעלות..

ולגבי הסוניק תנסה לבדוק אולי משהו מפריע לו או משהו..(ועם איזה תוכנה בדקת תמאמץ..)

פורסם

לא רצוי שהוא יגיע לטמפ' של יותר מ 60...

לגבי זה שוא "צף", כמה גריז טרמי שמת?

פורסם
  • מחבר
link=topic=158660.msg1339678#msg1339678 date=1135469944]

לא רצוי שהוא יגיע לטמפ' של יותר מ 60...

לגבי זה שוא "צף", כמה גריז טרמי שמת?

אוקיי אז אני בסדר. אולי אני בכל זאת ישים עוד מאוורר 12 ס"מ על הסוניק שיעבוד ב 5V. השתמשתי במאווררים של AKASA ultra quiet שאני חייב לציין שממש לא ultra quiet ב 12V אבל ב 5V הם לא נשמעים בכלל גם לא עם האוזן ממש עליהם. 2 מאווררים יקררו יותר, לא?

לגבי הגריז - שמתי שכבה דקה כמו שהיה מצוין בהוראות. ממש לא הצפתי בגריז (בערך 2/3 מהכמות שהגיעה בשקית של הסוניק). מה שכן מרחתי את השכבה על כל הלוח מתכת של המעבד. נראה לי סביר. אפשר לרדת פחות מזה?

בכל מקרה, הגוף זז רק שאני מזיז אותו וכשהוא עומד במארז הוא נשאר במקום וגם הטמפרטורות שהגעתי אליהם במאמץ של המעבד נראות לי סבירות להתקנה.

איזה תוכנה מומלצת לבדיקת מאמץ?

אני משתמש ב CPU burn-in-

http://users.bigpond.net.au/cpuburn/

פורסם

כן שתי מאווררים אמורים לקרר יותר..(למרות ש49-50+- במאמץ זה סביר..אבל אם אתה רוצה להוסיף תוסיף להזיק זה לא יזיק..)

ותוכנות יש לך את PRIME95 או S&M...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים