עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

חשיבותה של משחה טרמית (סיפור עצוב שהיה באמת)

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

הנה סיפור אמיתי ועצוב על חשיבותה של משחה טרמית (אבל עם סוף טוב) מי שלא רוצה לקרוא את הסיפור, מוזמן לקפוץ לפסקה האחרונה.

לפני שלושה שבועות בערך, קצת אחרי שקניתי למחשב שלי כמה חלקים, יצא לי לבדוק עם אוורסט את הטמפרטורה (במנוחה) של המחשב של ההורים שלי.

המחשב, רק כדי לסבר את האוזן - פרסקוט 3GHZ עם קירור סטוק וארובה ובמארז יש מאורר 80 מ"מ. באופן עקרוני המחשב מסודר (חוטי חשמל וכאלה מסודרים ביחד והזרימה דיי סבירה). בכל אופן - בדיקת אוורסט קצרה העלתה שהטמפרטורה של המעבד היא בסביבות ה-70 (!!) מעלות. ריבוט קצר העלה שגם בביוס הוא מתנהג ככה (סביבות ה-65-70 מעלות).

מיד הודעתי להורים שלי שהם חייבים לכבות את המחשב כשהם לא משתמשים בו ובהזדמנות הראשונה אני אנסה לסדר להם את זה. היום הייתי שם, בדקתי את הטמפרטורה וחשכו עיניי: 77 מעלות טובין וטקילין - לא מעלה אחת פחות. נגעתי בהיטסינק והוא באמת היה רותח.

לשמחתי, זכרתי להביא איתי את מזרק של AS5 שקניתי לא מזמן, פירקתי את ההיטסינק, הוצאתי את המעבד, חיכיתי שהוא יתקרר (וזה לקח זמן - עדיין, אנחנו מדברים על מעבד עם טמפרטורה של כוס תה חם). כשהוא התקרר, ניקיתי אותו מהחומר המגעיל שאולי היה באיזשהו גילגול משחה טרמית, אבל עכשיו הוא סתם היה פיכסה עם קצת אצטון וגרב ישנה ומרחתי שכבה דקה של ה-AS5 (ובהזדמנות זו אני אגיד ששבוע שעבר יצא לי לעבוד עם MX-1 וה-AS5 פשוט לוקח אותו בהליכה בקלות המריחה וההתעסקות). באותה הזדמנות ניקיתי את ההיטסינק מהאבק שהיה בו והרכבתי את הכל בחזרה.

תוצאות (במנוחה, לא היה לי לב לאמץ את המחשב הזה ב77 מעלות ולא היה לי כוח לבדוק אותו אחרי התיקון):

טמפרטורה לפני העבודה: 77 מעלות (73-75 בביוס).

טמפרטורה אחרי העבודה: 38-40 מעלות (37 בביוס).

נפילת טמפרטורה של 37-39 מעלות (באחוזים: 50 אחוז).

זמן של העבודה: פחות מ-25 דקות (כולל לחכות שיתקרר).

נו? מה דעתכם? מוכיח את החשיבות של משחה טרמית או לא?

פורסם

זה שהייתה לך מדבקה תרמית דפוקה עם המון לכלוך בה, לא מוכיח כלום.

פורסם
  • מחבר

זה שהייתה לך מדבקה תרמית דפוקה עם המון לכלוך בה, לא מוכיח כלום.

דבר ראשון, תקרא טוב: זו לא הייתה מדבקה טרמית כי אם משחה ישנה ומסריחה.

דבר שני - אין פה עניין של הוכחות אלא סיפור אמיתי שמוכיח שמחשב עם משחה לא מתאימה ולא טובה יכול להגיע לטמפרטורות מטורפות ומחשב עם משחה טובה יעבוד בחצי מהטמפרטורה.

פורסם

זאת בטח המשחה שמגיעה עם הקירור סטוק של הפרסקוט

היא דיי זוועתית, מבוססת סיליקון עד כמה שזכור לי

ד"א MX-1 צריך לדעת איך למרוח

עם הקירורי פרסקוט זה ממש קל

רק לשים כמות מספיקה באמצע ולדחוף את ה HSF על המעבד כדי לפזר טוב את המשחה

ה MX-1 יותר חזקה מה AS5

פורסם
  • מחבר

זאת בטח המשחה שמגיעה עם הקירור סטוק של הפרסקוט

היא דיי זוועתית, מבוססת סיליקון עד כמה שזכור לי

יכול להיות ויכול להיות שזו משחה אחרת ששמתי לפני דיי הרבה זמן (גם כן איזשהו סוג של סטוק שנשאר לי ממחשב אחר).

ד"א MX-1 צריך לדעת איך למרוח

עם הקירורי פרסקוט זה ממש קל

רק לשים כמות מספיקה באמצע ולדחוף את ה HSF על המעבד כדי לפזר טוב את המשחה

ה MX-1 יותר חזקה מה AS5

את MX-1 שמתי על הכרטיס מסך שלי ולא היה נעים בכלל למרוח אותו אבל התעקשתי בכל זאת כדי לנסות אותו. אם הוא יותר חזק, זה בעשיריות המעלה ואני מעדיף משחה שקל למרוח ממשחה שאתה לא יודע איך היא תתפזר על הליבה אחר כך (שיטת "הראש-של-גפרור-באמצע-הליבה-ההיטסינק-יעשה-את-היתר").

פורסם

סחטיין על התוצאות :xyxthumbs:

פורסם

לפי דעתי שמשחה טרמית לא יכול להוריד כל כל הרבה אני חושב שהקירור לא ישב טוב

פורסם

שיפור של 50% קצת מוזר לפי דעתי :s05:

אבל חייה :xyxthumbs:

פורסם

הסיבה להפרש הגדול הזה הוא לא בגלל המשחה הטרמית אלא בגלל האבק שניקית, גם אם רק היית מוציא את האבק עם פן או קומפרסור היית רואה שיפור רציני כמעט באותה מידה.

הוכחה לכך אפשר למצוא בהודעה שלך עצמה שאמרת שהגוף קירור היה רותח, אם הבעייה הייתה רק חומר טרמי הגוף קירור לא צריך להיות רותח, להיפך הוא היה צריך להיות קר כי החום לא אמור לעבור אליו אם אין מגע בין המעבד לHS, הסיבה שהוא היה חם זה בגלל שהמאוורר לא איוורר אותו כמו שצריך, וכי למה? כי האבק חסם את זרימת האוויר. זו תופעה מאוד נפוצה בגופי הקירור ה"משופרים" של אינטל.

החלפת החומר הטרמי כנראה שיפרה קצת אבל זה לא מה שגרם להפרש הזה.

פורסם
  • מחבר

אני אתקן ואומר שגוף הקירור לא היה רותח אלא רק חמים ואילו המעבד היה חם פי כמה וכמה מגוף הקירור - בעוד שאת גוף הקירור יכולתי להרים ברגע שכיביתי את המחשב, למעבד נדרשו עוד כמה דקות תמימות לפני שיכולתי להרים אותו.

בכל מקרה, אני לא מאמין ש50 אחוז ירידה בטמפרטורה נגרמה עקב קצת אבק - זו ירידה חדה מדי כדי להסביר אותה בחסימה של אוויר - אני מאמין שלחידוש המשחה היה פה חלק מאוד משמעותי בשיפור...

פורסם

את MX-1 שמתי על הכרטיס מסך שלי ולא היה נעים בכלל למרוח אותו אבל התעקשתי בכל זאת כדי לנסות אותו. אם הוא יותר חזק, זה בעשיריות המעלה ואני מעדיף משחה שקל למרוח ממשחה שאתה לא יודע איך היא תתפזר על הליבה אחר כך (שיטת "הראש-של-גפרור-באמצע-הליבה-ההיטסינק-יעשה-את-היתר").

נעים למרוח? לי לקח בדיוק דקה

אפילו פחות מ AS5 שצריך למרוח עם פלסטיק או משהו קשיח אחר

פורסם

מתי שקניתי את הזלמן היתי צריך למרוח משחה ולא היה לי אז חברי הטוב idanp הביא לי את ה-mx1 מרחנו שיכבה דקה במקום לרדת עלה טוב שוב פירקנו את הקירור שמתי כמות נכבדה (אחרי שהוא אמר לי שהיא לא מוליכה)מרחתי שמתי את הקירור המעבד היה 38 מעלות במנוחה במאמץ 56 ה-mx1 משחה

טובה מאוד אתה פשוט לא ידעת איך להתעסק איתה .

פורסם

MX-1 אחלה משחה..(ניסתי גם את הAS5..)..תנסה אותה כ הפעמיים תתרגל....

לדעתי היא יותר קלה למריחה מהAS5..(אבל כול אחד ועם מה הוא מתסדר..)

פורסם
  • מחבר

אתה פשוט לא ידעת איך להתעסק איתה .

לא הבנתי כלום ממה שכתבת - אני מאוד ממליץ לך להתחיל להשתמש בסימני פיסוק: זה יעשה את הקריאה הרבה יותר נוחה ונעימה.

לגבי זה: אני יודע איך למרוח משחה טרמית ואם למשחה הזו צריך להתייחס באופן מיוחד, אז היא לא שווה את זה.

נעים למרוח? לי לקח בדיוק דקה

אפילו פחות מ AS5 שצריך למרוח עם פלסטיק או משהו קשיח אחר

MX-1 אחלה משחה..(ניסתי גם את הAS5..)..תנסה אותה כ הפעמיים תתרגל....

לדעתי היא יותר קלה למריחה מהAS5..(אבל כול אחד ועם מה הוא מתסדר..)

יכול להיות שהמשחה שקיבלתי עם ההיטסינק של הכרטיס מסך הייתה ישנה או דפוקה - היא פשוט סירבה להימרח באופן אחיד והיו בה מלא גושים. עם הAS5 אני שם ראש של גפרור וזה מספיק כדי למרוח על כל המעבד בצורה יפה ואחידה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.