עבור לתוכן

בעיה מטריפה במחשב שלי!!!קשור לזכרונות ולוח אם עזרה דחוף

Featured Replies

פורסם

שלום לכם..אז זהו הסיפור..(קצת ארוך אבל בבקשה תקראו)

לפני שבוע וקצת המחשב שלי התחיל להיתקע לגמרי...עם זה בזמן גלישה או הורדה או במשחקים.

רק ריסט היה עוזר,החלטתי להתחיל לבדוק מה קורה.

בדקתי בכול מיני תוכנות נגד ספיים וירוסים וכו..לא עזר...טוב אז עשיתי פירמוט כללי....גם לא עזר...התקנתי אז PRIME95 ועשיתי בדיקות שונות בו

אבל לא מצאתי שום בעיה...אז עשיתי בדיקה מאוד ארוכה בתוכנה MEMTEST.....ואחרי 10 שעות כול בדיקה שם עברה בלי שום תקלה!

אוקי אני מתחיל להתחמם....ניסיתי להחליף כרטיס מסך....לא עזר....ניסיתי הראדיסק אחר...גם לא עזר....ניתקתי סידירום או כול דבר אחר שיכול לשבש אולי משהו אבל גם לא עזר.

טוב ואז אתמול התחלתי לבדוק את הזכרונות שלי:

יש לי 2 סטיקים של 512 400MHZ DDR ADATA

ולוח אם של גיגהבייט(לא DUAL)

אוקי בסוקט הראשון שמתי סטיק אחד והכול פעל מצויין (נדהמתי) אוקי הוצאתי אותו והכנסתי במקומו את הסטיק השני....פעל מצויין...ניסיתי להכניס כול אחד מהם בשני הסוקטים האחרים אבל המחשב לא הצליח לעלות...טוב אמרתי...הזמנתי חבר והוא בא אלי עם הזיכרון שלו...סמסונג 256 DDR400....הכנסתי את הזיכרון שלו בלי הזכרונות שלי לכול סוקט והוא כן פעל מצוייין! בכול שלושת הסוקטים!

טוב...הוספתי לזכרון שלו את שני הזכרונות שלי...ושלושתם פעלו ביחד מצויין בלי כול תקיעה או בעיה....מה הקטע...אבל ברגע שהוצאתי את הזיכרון של חבר שלי ונשארו שניים שלי המחשב התחיל שוב להיתקע!!! :pissed::kopfpatsch::pissed:

מה המסקנה המוזרה פה :nixweiss:?

הזכרונות שלי פועלים ביחד רק כשאני מכניס זכרון שונה יחד איתם...

אנשים מה קורה פה?!!? מה הבעיה אני כבר שבוע משתגע פה!!!

תעזרו לי בבקשה :'( :'( :'(

פורסם

מסקנה א': המקום להודעה הזאת הוא בפורום תמיכה טכנית (אתה מוזמן לדלג לסוף)

מסקנה ב': תפתח את ה Manual של הלוח אם שלך ותבדוק איך שמים את הזכרונות בלוח הספציפי שלך

בקשר למסקנה א', מועבר לפורום תמיכה טכנית

פורסם

תן מפרט מערכת מלא, ואז אולי מישהו יוכל לעזור לך...

פורסם
  • מחבר

וואי איזה טיפש אני שכחתי.

Gigabyte GA-K8NS

ADATA 512MB 400MHz x2

Radeon 9500 Pro 128MB

WD 120GB

Athlon 3000+ 64bit

Win Xp Corp SP2

זהו אני חושב....

פורסם

זכרונות 1T/2T?

תוכל לבדוק בתוכנה Everest תחת הלשונית Overclock -> Chipset Properties -> Command Rate

פורסם
  • מחבר

T1

פורסם

ובקונפיגורציה העכשווית של המערכת, היא יציבה?

פורסם
  • מחבר

אני כרגע עם סטיק אחד של 512 וזה פועל מצויין בלי אף תקיעה...ברגע שאני יוסיף את השני יתחילו תקיעות...ועם אני יוסיף יחד עם השני זיכרון אחר אז שלושתם יפעלו בלי תקיעות.....מאוד מוזר לא?

פורסם

תוסיף את הזיכרון השני, אבל בביוס תקבע את ה Command Rate ל 2T ולא ל 1T כמו שעכשיו. זה יפתור לך את הבעיה.

ההגדרה יכולה להופיע לך גם כראשי תיבות של CR, או CPC - command per clock

תעדכן אותי ;D

פורסם
  • מחבר

המממ אני לא חושב שיש לי בביוס כזאת פקודה....אתה בטוח?

פורסם
  • מחבר

לא...לצערי אין לי אף אחת מהאופציות שרשמתה בביוס :s07::nixweiss::kopfpatsch:

פורסם

חייבת להיות, ואם אתה לא מוצא תלחץ CTRL+F1 ויפתח לך תפריט "סודי" בביוס, אולי זה שם.

אפשרויות הבחירה לא חייבות להיות כ 1T/2T. הן יכולות להפועי גם כ ENABLE DISABLE ו AUTO. במקרה זה תשנה ל DISABLE

פורסם
  • מחבר

אחי אתה גאון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

עשיתי CTRL +F1

נוסף לי תפריט סודית ואז עשיתי ל T2

ENABLE

ועכשיו שני הזכרונות פועלים בלי אף תקיעה!!!!!!!!!

תודה רבה רבה לך!!

רק דבר אחד אני רוצה לדעת...מה זה אומר שעכשיו שיניתי ל T2?

זה יהיה יותר לאט?

פורסם

כן, הורדה ל 2T גוררת ירידת ביצועים כלשהי.

גם אני סובל מאותה הבעיה ולכן ידעתי לאן לגשת ובזריזות.

בודאי אתה שואל - "אז מה הפתרון?"... והתשובה היא זכרונות חדשים שמסוגלים לעבוד ב 1T (אני מתכנן על ה Twinmos Speed Premium BH5 PC3500).

גם זכרונות VALUE רגילים אך מחברות יותר נחשבות, צריכים לספק את הסחורה, אבל כדאי לברר מול היצרן לפי הקניה בכל מקרה.

שמחתי לעזור לך. שבוע טוב.

פורסם
  • מחבר

אתה לא תאמין אחרי שבוע שהכול עבד חלק על T2

עכשיו זה עוד פעם נתקע!@@#!@$!@!%

אני משתגע אני כבר לא יודע מה לעשותתתתתתתת :s07: :s07: :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים