עבור לתוכן

בעיה בהתקנה של דיסק קשיח 250GB 16MB IDE ב-Windows 2000 SP4

Featured Replies

פורסם

יש לי Windows 2000 SP4 שמותקן על פנטיום 2 350MHz.

התקנתי היום דיסק קשיח חדש Maxtor MaXLine III 250GB 16MB ATA/133 בתור Secondary Master על בקר Silicon Image SiI 0680 ATA/133 שתומך ב-LBA48.

הדיסק הקשיח מזוהה כראוי בביוס כ-233GB, וגם ב-Device Manager הוא מזוהה כ-Ultra DMA mode 6.

נכנסתי ל-Disk Management ב-Computer Management, וקיבלתי הודעה Write Signature and Upgrade Disk Wizard (אף פעם לא קיבלתי בעבר הודעה כזו - הדיסקים הקשיחים האחרים שמחוברים לבקר IDE הם שניים של 120GB, ואחד של 40GB).

כתוב בחלון שה-Wizard משמש לכתיבת Signatures על דיסקים קשיחים חדשים (מה פירוש הדבר?), ולשדרוג דיסקים קשיחים חדשים ל-Dynamic Disks. מאחר ואני לא יודע מה זה ה-Signatures, ואני לא רוצה להשתמש ב-Dynamic Disks ליצירת RAID בתוכנה, לחצתי על Cancel.

הדיסק הקשיח מזוהה כ-Unknown 233.76GB Online עם פס שחור, וסימן של "אין כניסה" על האייקון של הדיסק.

בלחיצה עם הלחצן הימני של העכבר על המקום הריק בדיסק הקשיח, אי-אפשר לבחור ב-Create Partition.

נכנסתי ב-Registry למפתח HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters, יצרתי את המפתח EnableBigLba, ונתתי לו את הערך 1.

אתחלתי את המחשב, אבל הבעיה לא נפתרה.

מישהו מכיר את הבעיה הזו?

מה אפשר לעשות? :nixweiss:

פורסם

תלחץ כפתור ימני על האזור האפור איפה שרשום על הדיסק (איפה שיש את הסימן של אדום/לבן הזה), ותאתחל את הדיסק.

(גם לי היה את הבעיה, הפתרון שלי היה לאתחל את ה PARTITION TABLE תחת LIVECD של לינוקס, ואז זה עבד, אבל אמרו לי שאפשר כמו שרשמתי בשורה הראשונה, למרות שלא ניסתי).

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון בלאתחל את הדיסק?

בריבוע בצד שמאל יש סימן של "אין כניסה". לחצן ימני מאפשר: Write Signatue, Properties, Help.

במלבן בצד ימין יש פס שחור (Unallocated). לחצן ימני מאפשר: Create Partition..., Properties, Help. האפשרות של Create Partition לא מאופשרת.

עכשיו כשאתה אומר שניסית עם תוכנה אחרת, עשיתי נסיון עם Partition Magic. הדיסק הקשיח זוהה ב-Partition Magic בלי בעיות, ובלי סימן של "אין כניסה". יצרתי מחיצה חדשה של 233GB, פירמטתי אותה, וסימנתי אותה כ-Active. ביציאה מ-Parition Magic הוא ביצע את כל שלושת המשימות ביחד, אבל באמצע הוא הודיע על תקלה.

נכנסתי בחזרה ל-Disk Management. בדיסק הקשיח היתה מחיצה אחת לא מפורמטת בגודל של כל הדיסק, ובלי סימן של "אין כניסה". פירמטתי את המחיצה כ-NTFS, והיא מופיעה כ-Healthy. נראה שהכל בסדר עכשיו.

מה הבעיה של Windows? :nixweiss:

יש לי בעיה נוספת עם דיסק קשיח אחר שעבד בסדר, אבל אחרי שחיברתי את הדיסק הקשיח החדש, הדיסק הקשיח הישן (1 מתוך 6) גורם ל-BSOD ב-Windows (גם במצב בטוח). אין לי כרגע זמן להתעסק עם הדיסק הקשיח הישן (אני מרוצה שהדיסק הקשיח החדש עובד), אז בינתיים ניתקתי אותו. אני אבדוק מאוחר יותר שהבעיה היא לא עם הכבלים (העברתי את הדיסק הקשיח הישן למקום אחר במארז), ואם זה לא יסתדר אז אני אפתח ת'רד חדש לגביו.

דרך אגב, מישהו יודע מה פירוש הדבר לעשות Signature לדיסק קשיח? ::)

נ.ב.

למי שמעוניין, עשיתי מבחן ביצועים קטן לדיסק הקשיח החדש. העתקתי קובץ בגודל של 1GB מדיסק קשיח אחד עם Buffer של 8MB לדיסק קשיח שני עם Buffer של 8GB. אח"כ העתקתי את אותו קובץ של 1GB מהדיסק הקשיח עם ה-Buffer של 8MB לדיסק הקשיח החדש עם Buffer של 16MB. בשני המקרים הפעולה ארכה 50 שניות פלוס-מינוס שנייה אחת, לפי סטופר. המסקנה שלי היא שאין הבדל מוחשי בין Buffer של 8MB ל-Buffer של 16MB. למי שתוהה, לא קניתי את הדיסק הקשיח החדש בגלל שיש לו Buffer של 16MB.

פורסם

א. נראה לי כמו שטות של WINDOWS 2000 ליצירת מחיצות דינמיות.

ב. השאלה אם ה BUFFER אמור להשפיע במקרים של העתקה רציפה של מידע (כי אתה כל הזמן ממלא אותו בכתיבה רציפה).

פורסם
  • מחבר

לגבי ה-Signature, אני לא חושב שזה מיועד ליצירת מחיצות דינמיות. נראה לי שאלה שני דברים שונים. Norton Ghost, למשל, מחייב אותך לעשות Signature לדיסק קשיח בפעם הראשונה שהוא מזהה אותו. מה פירוש הדבר? איפה כותבים את ה-Signature, ולמה הוא משמש?

לגבי ה-Buffer, עשיתי ניסוי נוסף - העתקתי את אותו קובץ של 1GB מהדיסק הקשיח עם ה-Buffer של 8MB לדיסק קשיח עם Buffer של 2MB. הפעם הפעולה ארכה 80 שניות. המסקנה היא שקיים הבדל משמעותי בין Buffer של 2MB ל-Buffer של 8MB, אבל אין הבדל מורגש (אם בכלל) בין Buffer של 8MB ל-Buffer של 16MB.

פורסם

http://www.windowsitpro.com/Windows/Article/ArticleID/2825/2825.html

When you start Disk Administrator for the first time (its icon is in the Administrative Tools program group in NT 3.51, and under the Administrative Tools folder in NT 4.0), it will ask you for permission to write a signature on the disk. The signature helps Disk Administrator identify the disk, even if you shift the disk to a different controller. Disk Administrator will not let you proceed unless you grant signature permission and will repeat this request when you add new disks to the system.

פורסם
  • מחבר

זה הדיסק הקשיח השישי שאני מחבר למחשב (בלי להחשיב דיסקים קשיחים ישנים שניתקתי), וזאת הפעם הראשונה שאני מקבל את ההודעה הזאת.

מצד שני, בכל הפעמים הקודמות פירמטתי את הדיסקים הקשיחים שלי באמצעות תוכנות של צד שלישי (בד"כ כאשר רק דיסק קשיח אחד מחובר למחשב וכל השאר מנותקים). הפעם, משום מה, ניסיתי להשתמש ב-Disk Management, ולא חשבתי על תוכנות של צד שלישי.

מה לגבי החתימה של Norton Ghost, זה אותו הדבר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים