עבור לתוכן

בקר IDE/RAID אפשר לחבר אליו CD-ROM?

Featured Replies

פורסם

הי!

סליחה על השאלה הקצת אידוטית אבל אני לא רוצה לעשות טעויות.

יש לי חבר שיש לו לוח אם שיש בו רק כניסת ATA 133 אחת ואחת ל- Floppy.

יש לו לוח אם די חידש של ASUS עם PCI-E.

עכשיו יש לו הרדיסק אחד S-ATA עוד אחד ATA 133 ועוד 2 כוננים אופטים (DVD+CD-ROM).

מכיוון שאי אפשר להוסיף את אחד הכוננים האופטים (אין עוד חריץ), חשבתי אולי על לקנות בקר PCI שאליו יוכל להתחבר הכונן האופטי.

בדקתי וראיתי את זה -

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1960

זה יתאים? זה טוב? אולי אתם מכירים מוצר טוב יותר ותוכלו להמליץ לי עליו.

תודה!

פורסם

בעיקרון, מומלץ שלא לחבר דיסק קשיח וכונן אופטי על כבל IDE אחד. אבל, אני חושב שזה לא יהיה כ"כ נורא אם תתקין את הכונן האופטי ב-Slave (אם תתקין אותו כ-Master אז זה יוריד את הביצועים).

אתה יכול פשוט לחבר את הכונן DVD, ולוותר על הכונן CD (לא ציינת אם מדובר בצורבים).

במידה ואתה בכ"ז רוצה להתקין את שני הכוננים האופטיים, אז אתה אכן צריך בקר IDE (תחבר את שני הכוננים האופטיים על אותו כבל IDE, או על שני כבלים בנפרד מהדיסק הקשיח).

הכרטיס שציינת סביר. אבל, אם אתה לא צריך RAID, אז אני ממליץ לך על הכרטיס הבא: Silicon Image SiI 0680 ATA/133 Controller.

פורסם
  • מחבר

תודה!

בקשר לכרטיס שהצעת, אתה יכול לתת קישור לחנות שמוכרת אותו? ומה עדיף בו על פני זה שאני הבאתי?

פורסם

אין לי קישור. קניתי אותו באופיס דיפו לפני הרבה זמן.

הבקר שלי הוא בקר IDE בלי RAID, ולכן הוא אמור להיות יותר זול מבקר IDE עם RAID. אם אתה לא צריך RAID, ולא נראה לך שתמשתמש ב-RAID בעתיד, אז נראה לי עדיף לחסוך קצת כסף ולקנות בקר בלי אופציות מיותרות.

אתה באמת צריך גם כונן DVD וגם כונן CD? אני במקומך הייתי מוותר על הכונן CD. זה די בזבוז כסף להשקיע כ-160 ש"ח ברכישת בקר IDE רק כדי לחבר למחשב כונן CD ששווה כ-80 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

זה לא בשבילי, זה בשביל חבר, והוא מתעקש שהוא רוצה את שניהם... לא נראה לי שאיכפת לו לשלם את הכסף הזה.

כנראה שהוא יבצע את הקניה בעצמו, אז לא בטוח שהוא בהכרח יקנה את אלו, אז חוץ מהעניין של המחיר, יש הבדל ממשי בין הבקרים השונים שיש בשוק? או שכל אחד יתאים?

פורסם

אני לא ממש מכיר את הבקרים PCI-IDE. קניתי פעם בקר RAID לצורך חיבור דיסקים קשיחים נוספים בלי RAID. ה-Setup שלו עצבן אותי, ומאחר ולא רציתי RAID, החלפתי אותו בבקר IDE שציינתי שהוא די מומלץ.

בעיקרון, לא אמור להיות ממש הבדל בין הבקרים השונים בשוק, כפי שאין הבדל ממשי בין כרטיסי הרשת השונים בעלי אותה מהירות.

Silicon Image היא חברה מומלצת בבקרים, כפי ש-D-Link היא חברה מומלצת בכרטיסי רשת.

אם זה היה מדובר בצורב, אז אפשר להבין שיש לו שימוש בחיבור שלו למחשב. אבל, להתעקש לחבר כונן CD רגיל למחשב כאשר כבר יש לך כונן DVD, זה די מיותר. תשכנע אותו שיוותר על זה, וישמור על החריץ PCI פנוי עבור משהו אחר.

פורסם
  • מחבר

כן, אני אנסה לשכנע אותו שוב.

רק יש לי שאלה קטנה -

יש לו לוח אם עם PCI-E אז זה לא ישנה אם הבקר הוא PCI רגיל? PCI-E יכול להפעיל כרגיל כרטיסים של PCI? (אני כמעט בטוח שכן אני רק קוצה להיות בטוח ב- 100% כדי שלא יהיו טעויות)

פורסם

כל לוח-אם עם PCI-e כולל גם חריצי הרחבה מסוג PCI. יקח עוד הרבה זמן עד שה-PCI יעלם. אתה צריך רק לבדוק שיש לו חריץ PCI פנוי.

פורסם
  • מחבר

סבבה!

תודה רבה על העזרה! :xyxthumbs:

פורסם

לכל הבקרי IDE יש תמיכה ב-ATAPI, לא? :-\

לבקר של Silicon Image יש תמיכה ב-ATA/133 (לא שיש הבדל משמעותי בין ATA/100 ל-ATA/133). חשוב לוודא שלבקר יש תמיכה ב-LBA48.

אכן, מומלץ שלא לחבר דיסק קשיח וכונן אופטי על אותו כבל IDE. אבל, אם אין ברירה אז הבנתי שזה לא כ"כ נורא אם הכונן האופטי יהיה Slave.

פורסם

אני ממש לא הייתי לוקח כמובן מאליו את התמיכה של בקר IDE PCI ב ATAPI.

Better Safe than sorry

פורסם

טוב, אתה צודק, צריך לוודא.

התמיכה ב-ATAPI דרושה רק אם אתה מתכוון לחבר לבקר כוננים אופטיים.

אני משתמש בבקר PCI-IDE שלי רק לחיבור של דיסקים קשיחים.

בכל מקרה, הבקר של Silicon Image תומך גם ב-ATAPI.

פורסם

לפני שתתחילו להלחם על זה ;)

הכרטיס שבהודעה הראשונה לא תומך בCD

ואומנם באתר רשום שמדובר על בקר של SIL (לא מצויין איזה)

הבקר הוא IT8212F וכאמור אין לו תמיכה בCD

הנה קישור לאתר היצרן (את הסוג בקר בדקתי לפי הדרייברים)

http://www.ivmm.com/eio/products/dm8401_r.htm

הערה

לפי האתר של ITE יש לבקר הזה שתי גירסאות ביוס

אחת תומכת בATAPI והשניה תומכת בRAID

http://www.ite.com.tw/software_download/software_download2.asp#IT8212%20ATA133%20Controller

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים