עבור לתוכן

מבקש עזרה בחיבור מאווררים

Featured Replies

פורסם

שלום,

רכשתי 4 מאווררי SILENT CAT 8 ס"מ.

יש לי חיבור אחד של ספק הכח אליו אני רוצה לחבר את כולם - 2 בקדמת המארז ו-2 בחלקו האחורי.

הבעיה היא שהמאווררים מגיעים עם חיבור 3 פינים.

בחנות נאמר לי שעלי לרכוש מתאם (3 פינים -> 4 פינים) לכל אחד מהמאווררים (סה"כ 60 ש"ח).

אני רוצה לרכוש מפצל ליציאת המתח ע"מ שהכבלים יגיעו לקדמת המארז ולחלקו האחורי (כ-20 ש"ח).

יש לי מספר שאלות:

האם אין פתרון אחר מלבד 4 מתאמים (3 פינים ל-4) ? ראיתי שלזלמן יש משהו כזה (מתאם מ-4 פינים ל-4 יציאות של 3 פינים) אבל

2 יציאות הן עם מתח 12 V ו-2 יציאות עם מתח של 5V). האם קיים משהו אחר ללא מגבלת מתח ?

האם מחיר של 15 ש"ח למתאם כזה הוא סביר ?

האם במפצל המתח אני צריך לראות חיבור של 4 פינים וממנו יוצאים 2 סטים של חוטים באורך זהה ובקצה של כל אחד חיבור 4 פינים ?

(אני שואל כי המוכר נתן לי "חיבור Y" ושם שני חיבורים קרובים מאוד זה לזה.

האם עדיף/קיים התקן אחר אליו אוכל לחבר את כל המאווררים ואשר יחסוך לי את כל הבלגן של החוטים ?

אם כן - איזה מומלץ והאם הוא מגיע עם 4 חיבורי 3 פינים ?

והכי חשוב - האם מותר לחבר את כל הארבעה ליציאה אחת של הספק (שמחוברת גם ל-FLOOPY) ?

תודה רבה !

פורסם

תראה אחי, בקשר למאוררים עם חיבור ה3pin יש להם יתרון אחד, אתה יכול לשלוט על המהירות שלהם...

אבל לא נראה שבמאווררי סירקולציה כדאי לשנות מהירות...

15 שקל למתאם זה לא שווה את זה כי גם ככה לא יהיה לך מד סל"ד, אבל אתה יכול לעשות כזה דבר...

את החיבורי 3pin של המאוררים להוריד ובמקומם לחבר אותם למולקס (חיבור של הספק, כמו הCD והHD)...

עכשיו זה הולך ככה, את האדום של כל המאוררים תחבר לצהוב של המולקס ואת השחור, לשחור שצמוד לצהוב (מצב 12V, מהיר וחזק)...

או את האדום של המאוררים לאום של המולקס ואת השחור, לשחור שצמוד לאדום (מצב 5V, שקט וחלש)...

:xyxthumbs:

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה !

אני לא מבין למה להפעיל מאוורר במצב של 5V (הרי בוחרים מאוורר שקט שיעבוד ויקרר).

האם יש כרטיס PCI שאליו אני אוכל לחבר את כל המאוורים ולשלוט על המהירות ?

תודה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים