עבור לתוכן

בעיה עם מעבד או לוח אם במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

קניתי מחשב חדש

A64 3200

DFI LAN PARTY NF4U

GTO2

דיסק קשיח של SEAGATE, 160GB,SATA

צורב DVD של NEC 3550

הזיכרונות ששמתי במחשב הם שני מודולים של DDR333 כי אין לי עדיין זיכרונות אחרים. הזיכרונות הללו עבדו מצויין על מערכת AXP2500.

עשיתי לדיסק הקשיח התקנה עם DISKWIZARD של SEAGATE. אחרי שסיימתי עם זה וניסיתי להכנס ל-HARD DISK INFORMATION המחשב נתקע, עשיתי RESTART וניסיתי עוד פעם ושוב פעם נתקע. ניסיתי עוד פעם והפעם זה הצליח.....

כשאני מנסה להתקין את החלונות על המחשב ההקנה נתקעת מייד אחרי שהחלונות מטעינים את כל הדרייברים ואחרי שאני מטעין את הדרייברים של בקר SATA/RAID.

זה מגיע לשלב בו צריך לבחור האם לעשות התקנה, REPAIR או לצאת , אני לוחץ על ENTER להתקנה ואז הוא רושם PLEASE WAIT למטה ונתקע (צירפתי תמונה). ככה זה כל פעם. ניסיתי שני דיסקים של התקנה של WIN XP, אחד מהם בטוח עובד כי התקנתי איתו כבר הרבה פעמים אבל שניהם נתקעו באותו המקום.

לפעמים מופיע גם שורה כתובה למעלה אבל היא בג'יבריש. הLED של ה-FLOPPY דולק בשלב זה.

ניראה לי שהבעיה היא בדיסק הקשיח. ניסיתי כבר להחליף ערוצי SATA, העברתי מ-1 ל-2 ועדיין אותה הבעיה.

לדעתי זה לא יכול להיות מעבד, זיכרונות או כרטיס מסך כי המחשב נתקע תמיד באותו השלב, זה השלב בו ניראה לי שההתקנה מעתיקה קבצים לדיסק הקשיח או שבודקת אותו או את המערכת, לא זוכר.

יש למישהו מושג מה הבעיה? :nixweiss:

[attachment deleted by admin]

פורסם

יתכן שהוינדוס שאתה מתקין דפוק או פגום

2.

יתכן שהכונן סידירום שלך לא עובד טוב

3.אתה יכול להתקין ולפרמט את הדיסק הקשיח שלך ללא צורך בדיסק של סיגייט

פשוט תפרמט ותתקין אבל תכין קודם דיסקט התקנה של SATA או שהוא יזהה אותם וזהו

תוכל למצוא את זה בתוך התקליטור של הלוח האם שלך

VIA SIS INTEL שיפסט

SATA2

חבל שלא כתבת איזה מעבד קנית כי אם זה אינטל עדיף שיהיה לך זיכרון 400 או 533 לפי סוף המבד שיש לך

זה גם יכולה להיות בעייה

פורסם
  • מחבר

יתכן שהוינדוס שאתה מתקין דפוק או פגום

2.

יתכן שהכונן סידירום שלך לא עובד טוב

3.אתה יכול להתקין ולפרמט את הדיסק הקשיח שלך ללא צורך בדיסק של סיגייט

פשוט תפרמט ותתקין אבל תכין קודם דיסקט התקנה של SATA או שהוא יזהה אותם וזהו

תוכל למצוא את זה בתוך התקליטור של הלוח האם שלך

VIA SIS INTEL שיפסט

SATA2

חבל שלא כתבת איזה מעבד קנית כי אם זה אינטל עדיף שיהיה לך זיכרון 400 או 533 לפי סוף המבד שיש לך

זה גם יכולה להיות בעייה

1. לא סביר שה-WINDOWS דפוק כי השתמשתי בשני דיסקים שונים ואני יודע שאחד מהם בטוח טוב.

2. יתכן, אבל הוא מעלה את DISCWIZZARD של SEAGATE וגם הדיסק של חלונות עושה ממנו BOOT. ככה שהסיכוי שהוא דפוק הוא נמוך ביותר.

3. לא הבנתי מה רצית להגיד.......

4. כתבתי מה המעבד, זה ATHLON 64 3200.

פורסם

כמו שאמרו מעלי

תנסה לעשות את הפירמוט של ההארדיסק דרך הדיסק התקנה של הוינדוס

כמו כן סביר להניח שלא תצטרך דיסקט דרייבר לSATA אבל תכין לך בכל זאת

הערה

אתה יודע שהזכרונות האלה מקטינים את מהירות המעבד ב17 אחוז?

פורסם
  • מחבר

טוב חבר'ה

קודם כל תודה על התשובות

הבעיה היא לא הדיסק הקשיח כי גם על HD אחר יש אותה הבעיה.

אחרי שהוצאתי את אחד מהסטיקים של RAM מ- CHANNEL B הצלחתי להתקין את חלונות בלי שום בעיה.

אבל כל ניסיון לעשות את אותו הדבר כשאני עובד ב- DUAL CHANNEL נכשל. יותר מזה, המערכת לא עושה POST אם אני שם סטיק של זיכרון (ויש לי 4 לשחק איתם.....) ב- CHANNEL B (ומשאיר את CHANNEL A ריק). גם אם אני שם שני סטיקים של זיכרונות ב- CHANNEL A אז המערכת לא עושה POST. זה בטוח הזיכרון כי בלוח אם יש לדים שעוזרים לקבוע מה הבעיה וזה תמיד מצביע על הזיכרון.

בקיצר, אי אפשר להשתמש ביותר מסטיק אחד של זיכרון וגם זה רק על CHANNEL A. :-\

אם אני שם זיכרונות DDR400 אז הם לפעמים עושים בעיות גם עם הסלוטים של CHANNEL A.......

באחת מניסיונות ההתקנה המחשב נתן לי BSOD (עוד לפני שהתחיל את ההתקנה!!!), צירפתי. הודעת השגיאה היא pfn list corrup

לסיכומו של העיניין : הדיסק קשיח בסדר, כרטיס מסך בסדר, הזיכרונות בסדר.

הבעיה יכולה להיות בלוח אם או במעבד כי בקר הזיכרונות נמצא על המעבד.

מה ניראה לכם החלק הבעייתי, המעבד או הלוח?

[attachment deleted by admin]

פורסם

שלום דימה

בהמשך למייל שלך, חיפשתי בגוגל את מהות התקלה, ומסתבר שהיא נובעת (כנראה) מחוסר תאימות של הלוח אם לזכרונות, או מדריוור לא תקין(של ההרד דיסק)

אני הייתי מנסה במצב זה שני דברים:

*אם יש - לנסות להתקין את הווינדוס על הרד דיסק IDE, יכל להיות שדריוור של הבקר SATA לא תקין.

*להוריד את מהירות הבאס (DOWN-CLOCK) על מנת רק בשביל לפתור את הזכרונות כבעיה, ולהעלות תיזמונים.

* ב BIOS של ה DFI, יש MEM TEST- תריץ אותו.

בהצלחה

יונתן

פורסם
  • מחבר

עדכון לגבי כל הסיפור הזה.....

הצלחתי להתקין את החלונות כששמתי סטיק אחד של זיכרון ב- CHANNEL A. אם אני מוסיף סטיק נוסף ל- CHANNEL B אז המחשב לא מצליח לעשות BOOT ועושה RESTART באמצע.....

פורסם

אז הסלוט של הזיכרון דפוק או הזכרון הבודד דפוק

תבדוק ששנהם באותה מהירות תנסה להחליף בן הזכרונות ולבדוק אם הוא עובד

אם 2 הזכרונות עובדים תחליף בן המיקום של הזיכרון אם סלוט A עבד תשים רק זיכרון בסלוט B ותראה אם הוא עושה BOOT ועובד גם ב XP בלי חלונות קופצים

אם זה עובד אז זה עובד (החלפת זיכרון)

אם זה לא עובד אז תחליף את הלוח כי כנראה הסלוט של הזיכרון דפוק

אני במקומך הייתי מחליף לזיכרון אחר קצת יותר יקר אבל הרבה יותר שווה ובטח אתה כבר יודע על איזה זיכרון אני מדבר

רק לא KINGSTON למרות שזה טוב כמו שהוא אמר לך הזכרונות האלה מתחממים מהר מאוד ואז יש בעיות חמורות שאתה לא יודע אך לצאת מהם בכלל

פורסם

הייתה לי בעייה כזאת הלוח שלך תומך בטוח ב :jump: :kopfpatsch:sata 2 אצלי היה צריך פשוט לגמפר את ההרדיסק למצב sata 1 וזה פתר את כל הבעיה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים