פורסם 2005 בדצמבר 720 שנים שלום לכולםיש לי מגבר (5.1) Denon 1404 ורציתי לשאול האם יש אפשרות לחבר את המחשב שלי אליו (הכוונה מבחינת סאונד) ליציאה הדיגיטלית שיש לו, אפשר לעשות את זה?האם אני צריך כרטיס קול חדש עם יציאה מיוחדת או ש line out מספיק וצריך לקנות רק כבל? אם צריך כרטיס קול אז אם אפשר המלצה על כרטיס במחיר לא גבוה במיוחד.או שאם אי אפשר יציאה דיגיטלית אז האם אפשר לחבר את המחשב כמו שחיברתי את הDVD ל 5.1.
פורסם 2005 בדצמבר 720 שנים איזה לוח ו/או כרטיס קול יש לך במחשב.בד"כ בלוחות מודרניים יש יציאת SPDIF שזה דיגיטלי ויכול להתחבר ישר ל DENON שלך. זה יציאה על הכרטיס קול או הלוח אם מאחור כמו RCA.
פורסם 2005 בדצמבר 920 שנים בלוחות המודרניים גם לכרטיסים המובנים יש יציאה קואקסיאלית SPDIF.חפש באיזור חיבורי האודיו קונקטור RCA בודד וזה היציאה הדיגיטלית. אם תתן את דגם הלוח אפשר לברר אם הוא מכיל יציאה כזאת בקלות.אם אין כזה אז פשוט חבר את היציאה לרמקול (בד"כ ירוק) ואליה מתחבר חיבור בננה קטן 1/4ותצטרך כבל מתאם בין חיבור כזה לכניסות RCA סטריאו של המגבר מאחור.אם יש לך יותר מיציאה אחת במחשב לדוגמא Front, Rear, Sub/Center תוכל לחבר את כולם באותו האופן ולקבל סוראונד.
פורסם 2005 בדצמבר 1020 שנים מחבר הדגם של הלוח אם שלי הואGA-7VM400M(F)-P זה לוח של Gigabyteאוקי אז ככה, קראתי קצת בחוברת על הלוח אם שלי ומאצתי שכן יש לי יציאת SPDIF אבל אני לא יכול להשתמש בו כי אין לי את ה"כרטיס", את המפענח (אני לא יודע בדיוק איך קוראים לזה, זה הדבר הזה שאת מתקין כמו יציאת PCI רגילה אבל זה לא מתחבר ל PCI אלא רק מתחבר לפנל, מקווה שהבנתם), אז אני יכול לקנות כזה בנפרד? וכמה זה יעלה לי? או שעדיף לקנות כרטיס קול חדש ונורמאלי במקום להסתבך עם זה?תודה לכל מי שמגיב ועוזר!!!
פורסם 2005 בדצמבר 1020 שנים לפי נתוני היצרן http://www.gigabyte.com.tw/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-7VM400MF-P.htmהלוח שלך לא כולל יציאת SPDIF. וגם ה codec שלך ALC650 הוא לא פאר היצירה. אני מניח שאם יש לך מגבר DENON אז יש לך מערכת טובה ואתה חובב מוזיקה (זאת רק הערכה).ולכן כדי לשמוע מוזיקה איכותית אני ממליץ לך לקנות כרטיס קול PCI איכותי. ההנחה שלי היא שגם כרטיס ב 200-300 ש"ח יתן לך שמע יותר טוב מה ALC650 שלך. אבל אני לא ממש מכיר את הכרטיסים שיש היום ולכן כדאי שמישהו שמכיר יתן כאן את דעתו.
פורסם 2005 בדצמבר 1020 שנים מחבר לפי נתוני היצרן http://www.gigabyte.com.tw/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-7VM400MF-P.htm הלוח שלך לא כולל יציאת SPDIF. וגם ה codec שלך ALC650 הוא לא פאר היצירה. אני מניח שאם יש לך מגבר DENON אז יש לך מערכת טובה ואתה חובב מוזיקה (זאת רק הערכה). ולכן כדי לשמוע מוזיקה איכותית אני ממליץ לך לקנות כרטיס קול PCI איכותי. ההנחה שלי היא שגם כרטיס ב 200-300 ש"ח יתן לך שמע יותר טוב מה ALC650 שלך. אבל אני לא ממש מכיר את הכרטיסים שיש היום ולכן כדאי שמישהו שמכיר יתן כאן את דעתו. כן אני באמת חובב מוזיקה ואכן יש לי מערכת לא רעה בכלל לדעתי . לפי הלינק ששלחת באמת אין לי יציאה כזאת. בדקתי בחוברת של הלוח שלי ורשום שיש לי, אני פשוט לא משתמש בה כי אני לא יכול (אין לי את המפענח עצמו). יש לי תמונות בחוברות שמראות את זה (חבל שאין לי סורק). יש עוד משהו שלא הבנתי במה שרשמת בקשר ל codec אם תוכל להסביר לי קצת מה זה אומר אני אשמח מאד, ראיתי בלינק הזה את מה שאמרת לגבי ה codec אבל לא הבנתי \= (אצלי מותקן הדרייברים של הקול AC97 אם זה קשור בכלל) לגבי זה שאמרת שאני צריך לקנות כרטיס קול אני בהחלט מסכים ורוצה =), השאלה האם במחיר כזה של 200-300 ש"ח יש גם יציאה דיגיטלית. נ.ב: יש הבדל בין יציאה קוקסיאלית לבין יציאה דיגיטלית? אם ההבדל משמועתי?
פורסם 2005 בדצמבר 1120 שנים אני באמת לא יודע לגבי הלוח שלך אבל לפי Realtech ה ALC650 (הצ'יפ שאחראי על הסאונד אצלך) דווקא כן כולל יציאת S/PDIFאז אם פיזית החיבור הזה (RCA צהוב מאחור) קיים אז יש לך את זה וכנראה אם לא עובד זה ענין של הגדרות.אין הבדל בין דיגיטלית לקואקסיאלית הכוונה היא לאותו דבר, זה מוציא אות דיגיטלי בסוראונד 5.1 או 7.1 בהתאם לצ'יפ.אני אמרתי שכרטיס PCI נפרד ב 200-300 יתן איכות יותר טובה מהצ'יפ על הלוח. אבל ... לא אמרתי שאתה צריך להסתפק בזה ואולי תרצה משהו יותר איכותי (מישהו בפורום מבין כאן בכרטיסי אודיו ... הלו ...).מדף הנתונים של ALC650 בעמוד 37:יחס אות לרעש 85DB,Power Supply Rejection -68DB האם אתה מסתפק בזה?ולבסוף CODEC זה פשוט קיצור של Coder/Decoder והכוונה לאותו צ'יפ מדובר (ALC650 אצלך) שאמור לקודד ולפענח סאונד בסטנדרטים הדיגיטליים השונים כגון AC'97
פורסם 2005 בדצמבר 1120 שנים מחבר לצערי אין לי את הכבל שמחבר את היציאת SPDIF על הלוח אם לפנלים מאחורי המחשב - אין לי את יציאת ה RCA המבוקשת.נשארו שתי שאלות:1) כמה כזה כבל עולה? (אם אפשר אז לינקים וחנויות שאפשר לקנות בהם - רצוי אזור קריות)2) אם אין את הכבל שאני מחפש, מישהו יכול בבקשה להמליץ על כרטיס קול לא יקר בסכום של 200-300 ש"ח (אני מודע לזה שזה לא שיא האיכות אבל עדיף ממה שיש לי כרגע - בזה אני די בטוח!)?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.