עבור לתוכן

מי יהיה העבד ומי המאסטר (לא שאלת סאדו-מזו...)

Featured Replies

פורסם

הי,

במחשב החדש שקניתי יגיע HD של 200 גיגה סאטה 2 ואני רוצה לחבר גם את ה-HD שלי עם ה-80 גיגה (שניהם 8 MB קאש ו-7200 RPM).

המחשב מיועד לעריכת וידאו, גרפיקה ותלת. על איזה HD כדאי להתקין ראשי ועליו את ה-OS ואת איזה להשאיר כסלייב על מנת לקבל ביצועים טובים יותר?

פורסם

ב-80GB את ה-OS

וב-200GB את הדברים שלך

פורסם
  • מחבר

אני בטוח שיש סיבה טובה למה שאתה אומר והייתי שמח לקבל הסבר למה כך ולא לתת ל-HD המהיר יותר (סאטה) להחזיק את ה-OS.

פורסם

גם אם ה-80 שלך היו סאטא הייתי אומר לך להתקין שם את הווינדוס..

עדיף לך שבהארד דיסק עם נפח גדול יותר יהיו דברים שלך ובקטן יותר יהיו של הווינדוס

פורסם
  • מחבר

טוב תודה לך בכל אופן, אבל מקווה שמישהו פה יעניק לי תשובה קצת מעמיקה יותר.

פורסם

במחינת חומרה אם שניהם SATA, אתה לא צריך לג'מפר אותם (מאסטר, עבד..) מכיוון שלכל כונן SATA יש חיבור משלו.

ומבחינה איפה לשים מה, ב80 את מערכת ההפעלה, ב200 את כל שאר הדברים.

פורסם

זה בעיקר עניין של נוחות

ככה תוכל לפרמט את הכונן אם תצטרך כדי להתקין מערכת הפעלה חדשה

באותה מידה אתה יכול להקצות 20GB מה200 למערכת ההפעלה

ולהשתמש בשני הדיסקים האחרים לשאר המידע

פורסם

היתרון של ה SATA2 יבוא לידי ביטוי בטיפול בכמויות גדולות של מידע שעובר כמו שתראה פה

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2454&p=14

With SATA300 we have seen improvements when it comes to multimedia and content creation. During the SYSMark and Winstone Content Creation benchmarks, we saw these units perform the best out of a long list of SATA150, some with NCQ implemented, as well as a 10,000RPM Raptor and the DiamondMax 10 with a 16MB buffer.

So what do we think of Hitachi's T7K250, Samsung's HD160JJ, and Western Digital's WD1600JS? For now, SATA300 does wonders for multimedia and content creation. The higher transfer rates help in audio/video data throughput more than in office productivity applications due to the requirements for large amounts of data to be moved

לכן, להערכתי, אם קבצי ה DATA שלך איתן התוכנות עובדות ישבו על ה SATA2 תרוויח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים