עבור לתוכן

פרויקט "גאמא"

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שניצל - אני הבנתי למה אתה מתכוון אבל אני בעצם רוצה לשרת איפשהו שיהיה מעניין ובו זמנית יעזור לי בשחרור לאזרחות ...

SamurAchza- אז בעצם לממ"ס אני לא חייב שום ידע מוקדם במחשבים?? הממ"ס הוא מעיין י"ג או הוא במהלך השירות הצבאי??

אז לא הבנתי בקשר למסלולים בגאמא- יש שם מסלולים או מסלול לאנשים בלי ידע מוקדם או לא ??

גם לא כל כך הבנתי מה זה חמ"ן ולאן אתה משובץ אחרי קורס הממ"ס...

תודה.

• תגובות 44
  • צפיות 28k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חמ"ן זה "חיל מודיעין".

אחרי ממ"ס אתה משובץ ב8200 ושם בלבד (למיטב ידיעתי).

אין מסלול בגאמא שלא צריך בשבילו ידע מוקדם בכלל; אפשר לומר שהדרישות לידע מוקדם בממ"ס אינן גבוהות, אבל האנשים איכותיים. במסלולים האחרים בגאמא, הדרישות גבוהות הרבה יותר.

אם אתה רוצה משהו שיעזור לך באזרחות, תתמקד בחמ"ן. אם תגיע לממ"ס, מצבך יהיה טוב. אם תגיע לקורס האחר בגאמא, מצבך יהיה הרבה יותר מטוב.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה ההבדל בין ממ"ס לחמ"ן..

פורסם

חמ"ן זה קיצור של "חיל מודיעין".

ממ"ס זה שם של קורס ספציפי בתוך חיל מודיעין.

פורסם
  • מחבר

אז בקיצור איזה יחידות מחשבים יש שאתה לא צריך ידע מוקדם והכל מלמדים אותך שם - ושהשירות יעזור באזרחות??

איזה עוד יחידות מחשבים יש לחמ"ן??.

ד"א יש למוד"ש יחידות מחשבים??

פורסם

מה שאתה מתאר זה די דומה לממר"ם. אמנם האנשים שם לא חסרי השכלה לחלוטין בכל הקשור למחשבים, אבל אם עשית בגרות בתחום, או יש לך ציונים ריאליים טובים, כנראה תהיה טוב מספיק בשבילם.

לחמ"ן יש הרבה מאוד נגיעה למחשבים.

למוד"ש אין יחידה כזו עד כמה שידוע לי.

פורסם
  • מחבר

דווקא לפי מה שאני הבנתי לממר"ם חייבים להגיע עם הרבה ידע מוקדם...

אם אין לי בגרות במחשבים עדיין אני יכול להתקבל לממר"ם??

פורסם

דווקא לפי מה שאני הבנתי לממר"ם חייבים להגיע עם הרבה ידע מוקדם...

אם בשביל ממר"מ צריך ידע מוקדם, אז בשביל השוואה, בשביל גאמ"א אתה צריך להיות ג'ון קארמק...

אם אין לי בגרות במחשבים עדיין אני יכול להתקבל לממר"ם??

אם יש לך בגרות ריאלית טובה וידע כללי כלשהו על מחשבים אני מניח שאתה יכול. תבדוק.

עדיין, יהיה לך הרבה יותר כיף ומעניין בחיל מודיעין.

פורסם
  • מחבר

הייתי מת להיות בגאמא אבל אין לי מספיק ידע בסיסי אפילו כדי להתקבל לשם...

אני אברר אצל אחד שאני מכיר שהוא בחמ"ן במחשבים אבל אני לא יודע בדיוק אם הוא בגאמא או משהו אחר..

"אם יש לך בגרות ריאלית טובה וידע כללי כלשהו על מחשבים אני מניח שאתה יכול. תבדוק."- לבדוק מה ואיפה?? מאיזה בחינה בגרות ריאלית??

איזה עוד יחידות מחשבים יש בחמ"ן..??

באמת תודה רבה לך..

פורסם

בגרות ריאלית זו בגרות שמתמקדת במקצועות ריאליים כמו מתמטיקה, פיסיקה, וכו'.

עם בגרות כזו יש סיכוי שיקבלו אותך, אבל קטונתי מלדעת במדוייק. בכל מקרה, במקומך, הייתי מנסה להגיע לחיל מודיעין - גם לא ספציפית למחשבים - זה הרבה יותר כיף מכל חיל אחר.

כמובן שמבחינת קורות חיים, עדיף לך להיות ממר"מניק מאשר סתם חייל (אפילו אם זה בחיל מודיעין).

פורסם

בגרות ריאלית זו בגרות שמתמקדת במקצועות ריאליים כמו מתמטיקה, פיסיקה, וכו'.

עם בגרות כזו יש סיכוי שיקבלו אותך, אבל קטונתי מלדעת במדוייק. בכל מקרה, במקומך, הייתי מנסה להגיע לחיל מודיעין - גם לא ספציפית למחשבים - זה הרבה יותר כיף מכל חיל אחר.

כמובן שמבחינת קורות חיים, עדיף לך להיות ממר"מניק מאשר סתם חייל (אפילו אם זה בחיל מודיעין).

האם שירתת בחילות אחרים חוץ מחיל המודיעין, ו/או אתה מכיר את הבן אדם ספציפית, כך שהנך סמוך ובטוח כי הוא יהנה יותר בחיל המודיעין?

בחיל התקשוב (המאגד גם את ממר"מ) ישנן אופציות הטובות הרבה יותר מכמעט כל מה שחיל המודיעין יכול להציע.

פורסם

האם שירתת בחילות אחרים חוץ מחיל המודיעין, ו/או אתה מכיר את הבן אדם ספציפית, כך שהנך סמוך ובטוח כי הוא יהנה יותר בחיל המודיעין?

בחיל התקשוב (המאגד גם את ממר"מ) ישנן אופציות הטובות הרבה יותר מכמעט כל מה שחיל המודיעין יכול להציע.

ROFLMAOOMGOMGOMGOMGPWN

בכל מקרה, לא. כנראה שאין לך מושג מה קורה בחיל מודיעין, אבל אני יודע מצויין מה קורה בחיל התקשוב (כולל יחידת העילית שלהם, שלא מגרדת את הרמה של יחידות הטכנולוגיה של חמ"ן).

הרמה הכללית של בוגרי ממ"ס (ואני אף לא מדבר על בוגרי המסלולים האיכותיים באמת, כאמור, שלהם אין אח ורע בצה"ל) גבוהה יותר משל בוגרי ממר"מ. אני מכיר את אלו ואני מכיר את אלו, כך שאני יודע מצויין על מה אני מדבר. באמת, NO HARD FEELINGS - אם אתה טוב, חמ"ן כבר יקחו אותך אליהם. זה סדר העדיפות בצבא.

פורסם

לממר"ם לא צריך שום ידע מוקדם במחשבים!!! מלמדים בקורס הכל מ0.... אתה צריך פרופיל עורפי 64- אם אני לא טועה או אם יש לך פרופיל קרבי לעשות יג'.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות הרבות אבל... עדיין לא עניתם לי על השאלה- איזה עוד יחידות מחשבים יש בחמ"ן???

ואם יש לי פרופיל קרבי אז אני חייב להוריד אותו ללא קרבי כדי שממר"ם יקבלו אותי??

ולא אכפת יותר מדי שיהיה לי כיף אלא שיעזור לי בעיקר באזרחות - אם הייתי רוצה כיף אז הייתי הולך למוד"ש או לקרבי..

פורסם

שמע, יש כזה דבר שנקרא בטחון מידע (לשעבר בטחון שדה)..... אנחנו לא יכולים לספר לך איזה יחידות יש במודיעין.

(חוץ מזה, מה אתה מתכוון ב"עוד יחידות"? מתי אמרנו כאן שם של יחידה)

בסיכוי גבוה, כל שירות במודיעין (טוב נו, לא טבח או אפסנאי....) יעזור לך באזרחות, גם אם לא ממש תתעסק ישירות במחשבים.

היחידה שאני משרת בה דומה מאוד לחברות היי טק מסויימות מבחינת אופי העבודה, וזה נותן לך הרבה נסיון וידע לחיים האזרחיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים