עבור לתוכן

פרויקט "גאמא"

Featured Replies

פורסם

סליחה על ההתפרצות..

אני צריך ידע מוקדם כדי להגיע לגאמא???

במה גאמא שונה ממר"ם??

אם אתה מתקבל לגאמא אתה בוחר איזה תפקיד לשרת שם???

מה יש במבחנים לגאמא - כאילו איזה נושאים??

אם אני ב 3 יח"ל מתימטיקה עדיין אני יכול להתקבל??

למה לחלק שולחים את האופציה להיות תוכניתן ולחלק לא??

זה די דחוף אני מתבלט אם לנסות ללכת לקרבי(יש לי פרופיל לזה..) או לנסות ללכת למחשבים...

אם אני לא מתקבל גם לגאמא וגם לממר"ם אני יכול לנסות ללכת לקרבי???

• תגובות 44
  • צפיות 28k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה שאלות :)

אני צריך ידע מוקדם כדי להגיע לגאמא???

כן. גאמ"א בעיקר דורשים אנשים עם רקע עתיר, כגון תואר ראשון, דבוקים למחשב מגיל 4, או שהיו להם 3 חברות סטארט אפ לפני גיל 12... מאותרי גאמ"א לא אמורים לעבור הכשרה כלשהי במחשבים.

במה גאמא שונה ממר"ם??

קודם כל, גאמ"א הוא של חיל המודיעין, ממר"ם הוא של חיל הקשר.

בממר"ם אתה עובר קורס של כמה חודשים על שלל נושאים במחשבים (תכנות, רשתות...) ובסופו של דבר כנראה מנהל איזו רשת איפשהו, או מתכנת כל מיני מערכות.

בגאמ"א אתה מגיע לשלל מקצועות במודיעין - בעיקר תכנות של כל מיני מערכות.

אם אתה מתקבל לגאמא אתה בוחר איזה תפקיד לשרת שם???

לא ממש. שואלים אותך, אבל יש הרבה אפשרויות. תלוי כמובן בקישורים שלך.

מה יש במבחנים לגאמא - כאילו איזה נושאים??

אין לי מושג :)

אם אני ב 3 יח"ל מתימטיקה עדיין אני יכול להתקבל??

הכל אפשרי. בעיקרון יעדיפו 5 יחידות...

למה לחלק שולחים את האופציה להיות תוכניתן ולחלק לא??

תוכניתן == ממר"ם. נראה לי שאוטומטית זה נשלח לכל מי שיש לו 5 יחידות מתמטיקה או מחשבים.

אם אני לא מתקבל גם לגאמא וגם לממר"ם אני יכול לנסות ללכת לקרבי???

כנראה שכן :) איתור למודיעין לא חוסם שום איתורים אחרים (אולי רק טיס). יש גם שמועות שאם יש לך פרופיל קרבי כנראה שלא יקחו אותך לממר"ם.

בסופו של דבר, אם אתה יכול ללכת לגאמ"א - לך על זה. הרבה יותר טוב מממר"ם (אין קורס ארוך, הרבה פחות קבע, ושירות ממש מוצלח ומעניין).

פורסם

אני אענה על מה ששניצל לא ענה

נושאים במבחן של גאמא:

* חומרה

* Windows

* Linux / Unix

* רשתות

* Java

* C/C++/Pascal

* Assembly

אני חושב שהיה עוד אחד אבל לא זוכר

בעיקרון אתה בוחר חלק מהנושאים ויש מבחן אחד גדול על C/Pascal שבו אין לך בחירה

גם אני ב 3 יח"ל מתמטיקה, זה לא משנה כל כך

ד"א אם תיפול מממר"ם וגם מגאמא אז בהתאם לצורכי הצבא (כלומר ב 99% מהמקרים) אתה תהיה קרבי

ואיתור לגאמא מקפיא כל איתור אחר לפי מה שידוע לי

לממר"ם כמעט בלתי אפשרי להגיע עם פרופיל קרבי (במיוחד 97)

הדרך היחידה זאת עתודה (אקדמית או י"ג)

פורסם

גאמא מקפיא הכל חוץ מהתנדבותיים(טייס, עתודה וכו).

פורסם
  • מחבר

לסיכום: אז אם אין לי ידע מוקדם באחד מהנושאים שLIORP23 פירסם אז אין לי סיכוי להתקבל לגאמא??

הם לא מלמדים שם כלום - כאילו כולם שם באים מוכנים ישר??

אז לא רק גאונים מתקבלים לשם??

"גאמ"א בעיקר דורשים אנשים עם רקע עתיר, כגון תואר ראשון"- מאיפה יהיה לי תואר ראשון אם רק סיימתי בי"ס..

כולכם למדתם מחשבים בבי"ס?? מישהו ממכם בגאמא?? לא עוברים קורסים שלומדים את החומר שצריך לגאמא ואז ניגשים לבחינות??

מאיפה אני אמור לדעת את הנושאים שליאור כתב פה - שום דבר לא מלמדים בבי"ס??

בקיצור אם אני 3 יח"ל אז אני גם לא יכול להיות תוכניתן בממר"ם נכון..

אני אשמח אם תענו.. תודה.

פורסם

אני יודע שזה קצת לא קשור, ואני באמת שלא רוצה לפתוח נושא חדש

אבל אם כבר נפתח על זה ת'רד...

אני בעל פרופיל 72 ואני לומד פיסיקה,מחשבים ומתמטיקה 5 יח' (ויש לי ציונים ממש טובים בכולם)

ולא קיבלתי זימונים לגאמא או ממר"ם בכלל

אפשר לבקש מהם איפשהו זימונים? (לשניהם אני מעוניין)

תודה

פורסם
  • מחבר

תתקשר אליהם *2662 משהו כזה..

עכשיו תנסו לענות לי :

לסיכום: אז אם אין לי ידע מוקדם באחד מהנושאים שLIORP23 פירסם אז אין לי סיכוי להתקבל לגאמא??

הם לא מלמדים שם כלום - כאילו כולם שם באים מוכנים ישר??

אז לא רק גאונים מתקבלים לשם??

"גאמ"א בעיקר דורשים אנשים עם רקע עתיר, כגון תואר ראשון"- מאיפה יהיה לי תואר ראשון אם רק סיימתי בי"ס..

כולכם למדתם מחשבים בבי"ס?? מישהו ממכם בגאמא?? לא עוברים קורסים שלומדים את החומר שצריך לגאמא ואז ניגשים לבחינות??

מאיפה אני אמור לדעת את הנושאים שליאור כתב פה - שום דבר לא מלמדים בבי"ס??

בקיצור אם אני 3 יח"ל אז אני גם לא יכול להיות תוכניתן בממר"ם נכון..

אני אשמח אם תענו.. תודה.

פורסם

aldema

אני אישית השבוע רק הייתי שם

גאמא בעיקר מתבססים על ידע שאתה מגיע איתו

עושים קורס רענון בן כמה חודשים וזורקים אותך למים

(יש גם מסלול OTJ = On The Job Training שבו אתה ישר נזרק למים ולומד תוך כדי עבודה)

אם אין לך ידע מוקדם באף אחד מהנושאים שציינתי אז כנראה שאתה לא תתקבל

את החומר אני למדתי לבד (מאמרים וכו') וקורסים (טכנאות, רשתות)

infer73

תתקשר למחלקת איתור של מודיעין ותבקש להיבחן

פורסם

אם אין לך ידע מוקדם, אז אתה צריך ללכת לאחד מהקורסים של מודיעין - קורס ממ"ס, או אחד מקורסי חמ"ן שחקים.

כמו שנאמר, אפשר פשוט להתקשר למחלקת איתור של מודיעין ולבקש הזמנה למבחנים.

בן כמה אתה? מתי אתה אמור להתגייס?

פורסם

ממ"ס זה הקורס שרוב האנשים מגיעים אליו דרך פרויקט גאמא.

ידע קודם דרוש, אבל לא ברמה מטורפת. מעל בגרות במחשבים.

יש קורסים יותר רציניים שגם אליהם ניתן להגיע דרך גאמא, אבל הם דורשים הרבה יותר ידע ונסיון.

פורסם
  • מחבר

"קורס ממ"ס, או אחד מקורסי חמ"ן שחקים"- מה זה הקורסים האלה?? אני צריך ידע מוקדם בשבילם??מה יוצא לי אם אני עובר אותם??

אין איזה קורסים של הצבא לכאלה בלי ידע מוקדם ואחרי הקורסים ממיינים אותם ליחידות של מחשבים??

לממר"ם אני חייב שיהיה לי ידע מוקדם??

אם אני לא במגמת מחשבים(אצלנו זה רק 3 יחידות פסקל בשנה אחת..) ואני ב 3 יח"ל מתמטיקה אז יש לי סיכוי בכלל להתקבל לממר"ם או איזה מחשבים??

בבקשה תעזרו לי...

פורסם

חמ"ן שחקים זה אוסף של קורסים של מודיעין (חלקם יותר טכנולוגיים (=מחשבים), חלקם יותר מודיעיניים).

לא צריך ידע מוקדם בשבילם, כי מלמדים אותך מה שצריך בקורס. אבל כמובן לא יזיק אם היה לך.

מבחני האיתור לקורסים האלה פחות בודקים אם יש לך ידע מוקדם, ויותר בודקים את היכולות הטבעיות שלך (אינטואיציה, אינטליגנציה, יכולת למידה)

המשותף להם הוא פשוט שהאיתור אליהם הוא משותף (כי למרות שהם מלמדים דברים שונים ומייעדים אותך לתפקידים שונים, הם בגדול מחפשים אנשים עם אותן יכולות).

ממ"ס בעיקרון דורשים ידע מוקדם, אבל מהיכרות שלי עם כמה אנשים שעברו את הקורס, זו לא דרישה כזו רצינית... את הרוב מלמדים אותך בקורס עצמו.

לגבי ממר"ם אני לא בטוח.

בגדול, תמיד יש לך סיכוי להתקבל.

אבל תזכור שלאנשים עם 5 יח"ל מתמטיקה תהיה עדיפות על פניך...

פורסם

איזה באסה זה הייתי שם בכמה ראיונות, בכולם התרגשתי, ולא תפקדתי כמו שצריך. בעעעע.

פורסם

ממ"ס זה קורס של כמה חודשים, אפשר לומר שזה מעין ממר"מ של חיל מודיעין. הרמה של האנשים לבטח יותר גבוהה מהרמה בממר"מ. אני לא מכיר את תכני הקורס, אבל אני מאמין שלא היו מפקירים אנשים טובים עם תכנים רעים.

לגבי זה שבגאמא ישר זורקים אותך למים, זה לא מדוייק. יש מסלול כזה בגאמא, אבל הוא פחות מעניין. מה שכן, קיים בגאמא קורס אחר, שהוא קורס העילית של הצבא בנושאי מחשוב. מי שמגיע אליו לא באמת צריך קורסים (כולם עונים להגדרת "הרבה נסיון מוקדם"), אבל הקורס הוא ברמה מטורפת. משם מגיעים לתפקידים הכי טובים בחמ"ן. בהצלחה.

פורסם

יכול להיות שאתה מתכוון לקורס אר"ם?

דרך אגב, היתרון העיקרי של קורסים של מודיעין על פני ממר"ם - ממר"ם דורשים ממך התחייבות של שנתיים וחצי קבע. קורסים של מודיעין דורשים בין חצי שנה לשנה וחצי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים