עבור לתוכן

התקנה של הארד דיסק בפנטיום 3

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי פנטיום 3 800 Mhz לוח אם - ASUS CUV4X. (אם צריך עוד פרטים LET ME KNOW).

האם אני יכול להתקין את הארד דיסק DiamondMax Plus 9 - 80G של MAXTOR על מחשבי ??

בתודה מראש ;)

פורסם

עד 128GB יהיה בסדר, אבל יכול להיות שתצטרך לעדכן את הביוס אם הלוח לא מזהה אותו בגודל הנכון.

פורסם

סביר להניח שהדיסק הקשיח מתאים למחשב שלך, אבל אני לא יכול להתחייב. תנסה ותראה.

אם אתה מזמין את הדיסק הקשיח מחנות (למה לא DiamondMax 10?), אז תתן להם את הפרטים הנ"ל ותשאל אותם אם אתה יכול להחליף את הדיסק הקשיח במידה והוא לא יוזהה במחשב.

אם הדיסק הקשיח לא יזוהה בביוס, אז עדכון של הביוס עשוי לפתור את הבעיה. אבל, אין שום קשר ל-128GB (אין מגבלה כזו).

פורסם

סביר להניח שהדיסק הקשיח מתאים למחשב שלך, אבל אני לא יכול להתחייב. תנסה ותראה.

אם אתה מזמין את הדיסק הקשיח מחנות (למה לא DiamondMax 10?), אז תתן להם את הפרטים הנ"ל ותשאל אותם אם אתה יכול להחליף את הדיסק הקשיח במידה והוא לא יוזהה במחשב.

אם הדיסק הקשיח לא יזוהה בביוס, אז עדכון של הביוס עשוי לפתור את הבעיה. אבל, אין שום קשר ל-128GB (אין מגבלה כזו).

חבל שאתה אומר דברים בלי שאתה באמת יודע. התקן המקורי ל LBA מקצה 28 ביט לכתובות כאשר כל כתובת מייצגת סקטור - סקטור מוגדר כ 512 בתים או 0.5KB

228*512=137,438,953,472 בתים שהם בדיוק 128GB.

יצרניות ההרדיסקים מגדירות את זה כמגבלה של 137GB כי אצלן GB זה 1,000,000,000 בתים ולא כפי ש GB מוגדר באמת כ 230 או 1,073,741,824 בתים.

הנושא טופל בתקן חדש ל LBA שתומך ב 48 ביט להגדרת הכתובת, מה שמאפשר נפח מירבי של 512*248 או 128PB שהם 128 מליון GB - מהשאמור להספיק לזמן הקרוב. התקן הזה לא מיושם בלוחות ישנים יותר שהקדימו את התקן הנ"ל, זה אומר 99% מכל הלוחות שתומכים ב PIII וחלק קטן מהלוחות שתמכו ב P4.

מומלץ שתקרא פה פה ופה

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, הBIOS של הלוח אם מעודכנים לגירסה האחרונה ( 24 באפריל 2001)

דבר שני, איך אני יכול לבדוק בעצמי האם לוח האם שלי תומך ב-80G ?

דבר שלישי, מה הם ההבדלים בין הDIAMONDMAX 9 ל DIAMONDMAX 10 ?

שאלה נוספת, האם אני יכול/כדאי לעדכן את הCHIPSET של לוח האם ?

ושוב תודה לכולם על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

אני מכיר את המגבלה של ה-137GB (לא עשיתי חשבון לגבי 128GB).

למרות שלפי טווח הכתובות, LBA28 אמור לתמוך בדיסקים קשיחים עד נפח של 137GB, מחשבים מסויימים מוגבלים לנפח של 40GB או 60GB, ואחרים ל-80GB. מחשבים מסויימים גם מוגבלים ל-Buffer של 2MB, ולא מזהים דיסקים קשיחים עם Buffer של 8MB. עדכון של ביוס אמור לפתור את הבעיות האלה, אבל יצרניות של לוחות-אם לא מוציאות עדכוני ביוס ללוחות-אם ישנים.

פורסם

הערה : ממש לא קשורה ל דיסק קשיח

לפי מה שזכור לי עם הלוח הזה לא ניתן להתקין WIN XP

פורסם

למה לא? מה הקשר של לוח-אם ל-Windows XP?

יכול להיות שיש מגבלה של מעבד או זיכרון. אבל, פנטיום 3 לא אמור להוות מגבלה, ו-256MB זיכרון אמורים להספיק (רצוי לפחות 512MB).

פורסם
  • מחבר

מותקנת לי מערכת הפעלה XP עם 384 MB זיכרון פנימי והארד דיסק הנוכחי (20G) אני רוצה

לקנות הארד דיסק חדש בנפח של 80G. אולי מישהו יכול לומר לי האם אני יכול להתקין אותו

על לוח האם הנוכחי שלי ???? :nixweiss:

פורסם

מעבר למגבלה של ה-LBA (המגבלה הזו לא חלה על דיסקים קשיחים בנפח של 80GB), יש מגבלות בביוס שאפשר לפעמים לפתור עם עדכון ביוס.

הפנטיום 2 שלי לא מזהה דיסקים קשיחים עם נפח של יותר מ-60GB ודיסקים קשיחים עם Buffer של יותר מ-2MB, ולא קיים עדכון ביוס שמתקן את המגבלות האלה.

באתר של הלוח-אם שלי לא כתוב שום דבר על מגבלות לגבי דיסקים קשיחים, ואני מתאר לעצמי שגם באתר של הלוח-אם שלך לא כתוב שום דבר כזה (לא בדקתי).

בעיקרון, לפי מה שהבנתי, אפשר לעקוף את המגבלה הזאת גם בלי עדכון ביוס באמצעות תוכנה של היצרן של הדיסק הקשיח, אבל לא ניסיתי את זה.

אני פתרתי את הבעיה באמצעות התקנת כרטיס PCI-IDE שתומך ב-LBA48.

קרוב לוודאי, שלא תהיה לך בעיה עם 80GB, אבל קשה לדעת בוודאות.

פורסם
  • מחבר

OK תודה רבה לכולם ... :yelclap: אני בדרך לקניית הארד דיסק החדש שלי !!! :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים