עבור לתוכן

התקבלתי לעבודה כתומך טכני בבזק (WOW) וזקוק לכמה עצות

Featured Replies

פורסם

אחרי שסיימתי את מבחני הידע בחומרה/אינטרנט/XP-98, ועשיתי מבחנים פסיכולוגיים ארוכים, התקבלתי דרך חברה מתווכת (שאני נחשב בכל זאת כעובד שלהם) כתומך טכני באינטרנט המהיר של בזק ;D.

אני יודע שזה בטח מעניין לכם את ה- :funn:, אבל רציתי לקבל כמה עצות מכמה אנשים כאן שעובדים כתומכים טכניים בחברות האינטרנט השונות :)...

אני צריך לעבור קורס בן שבועיים (בתשלום) מיום ראשון, ולעשות בסופו מבחן שייקבע אם התקבלתי סופית לעבודה. יש לכם מושג אם המבחן קשה, או סתם שטויות שכל אחד עם ידע במחשבים יכול לעבור?

ואיך זה אגב לענות במשך 8 שעות ביום לאנשים עצבניים שמקללים את האמאמא שלך על האיטיות באינטרנט אצלהם :badhairday:?

פורסם

שמע את כל מה ששאלתה אתה תעבור בקורס ולגבי האנשים עצבים חזקים זה הדבר שאתה צריך!

פורסם

אחי אתה יכול לפרט קצת על תחומי הידע שלך באינטרנט

לפי מה הם קיבלו אותך לעבוד אצלם כתומך?

פורסם

ברוך הבא לעבודה הכי מעצבנת ולא שווה את זה בעולם.

המבחנים קלים

כשנכנסים לעבוד, אם יש תומכים "בכירים" או מה שנקרא 2nd level support אז אתה יכול ללמוד מהם הרבה

אבל יש גבול ויש רוויה

כלומר , לפחות אני, למדתי הרבה בעבודה (מהאנשים שמסביבי ולא מהעבודה עצמה, ודברים שלמדתי לא בהכרח למדתי אותם בשביל העבודה, אלא בשבילי)

אבל הגיע לרוויה ועכשיו כמעט כל יום בעבודה זה אותו דבר מבחינת תקלות

הכל אותו דבר

כל יום יש לך את ה 769 וה-691 הרגילים, "מתנתק לי" ו"לא מתחבר לי" ו"איטי לי"

וב99.99999% מהמקרים הבעיה היא במחשב או בתשתית (שזה אתה מהיום והלאה :cool2:)

המשכורת לא משהו בכלל (למרות שאצלכם היא יותר טובה, לפי מה ששמעתי)

אבל לכם אין הרבה תנאים סוציאליים טובים כמו אצלנו מצד שני..

לקוחות יכולים להיות מאוד מעצבנים ומאוד נחמדים

יש את אזור החיוג הידוע לשמצה, שאני בטוח שהוא אותו איזור חיוג בכל הספקיות...

סה"כ המשמרת תלויה במצב הרוח שלך

כלומר אתה קובע ללקוח את חווית השירות שלו ואתה קובע לעצמך את ההרגשה בסוף המשמרת

תבוא במצב רוח רע - רוב הסיכויים שתצא במצב רוח רע

אם תבין שכל לקוח הוא בן אדם, שלא יודע הכל על מחשבים, ואין לך מושג מה עבר עליו עד שהתקשר לתמיכה ומי הוא ומה הוא

ותבין שלא כולם באים מאותו מקום

תנסה להתאים את עצמך לכל שיחה, ככה שמי שמדבר איתך ירגיש מאוד מרוצה מהרמה שלך ומההבנה והשירות שלך

תרגיש עם זה מאוד טוב, ותקבל גם מכתבי תודה ועניינים L:)

כמובן שאי אפשר לעשות את זה כל יום וכל הזמן, להיות הבן אדם הכי נחמד והכי מבין והכי מסביר בעולם

ויש גם דרישות מהחברה שאתה עובד בה, שלפעמים ידרשו ממך להיות פחות ממה שאתה חושב שאתה יכול

אישית אני משתדל להיות הכי מקצועי בעולם

להבין בדיוק על מה מדובר ולפתור את התקלה

טוב, הרבה בילבולי שכל, אם אתה רוצה לשאול משהו ספציפי תשאל אותי כבר בפרטי.

פורסם

ברוך הבא לעבודה הכי מעצבנת ולא שווה את זה בעולם.

עבודה טוחנת, משעממת, מעצבנת לקוחות עצבניים, לקוחות טיפשיים - המון טכניים פרטיים שמתקשרים לברר איך מגדירים חייגן.

בקיצור - אני מבקומך לא היתי כל כך שמח - עוד מעט זה יעבור לך :xyxthumbs:

סתם,

בהצלחה, וסבלות > עצבים מברזל

פורסם

אני עם kidney stone.

גם אני עבדתי כתומך טכני לתקופה מסויימת (הייתי עובד זמני למשך תקופה מסויימת, אז עשיתי קורס מזורז של יומיים).

רק יש לי עוד כמה דברים להוסיף.

דבר ראשון, אתה נדפקת, כתומך של בזק, רוב הלקוחות יועברו אליך משאר ספקיות האינטרנט, כי בעצם רק דרך בזק אפשר לקתן בעיות תשתית, שאלו בעצם רוב הבעיות (אוי.. כמה אנשים שלחתי אל בזק/הוט)..

דבר שני, הלקוחות הערסים (אלא שצועקים ומקללים), הם סתם מחפשים מישהו לפרוק עליו את המתחים שלהם, אל תיחס אליהם משמעות בכלל, תמשיך לדבר רגוע ובצורה שפויה, מקסימום אחר כך השיחות האלה הופכות לסיפורים ממש מצחיקים שאתה יכול לספר לאנשים.

דבר שלישי, הכסף לא כ"כ גרוע, אם אתה עובד 5-6 משמרות בשבוע, אתה יכול לסגור 5K בחודש מינימום, שזה לא כ"כ גרוע לעבודה של אחרי/לפני צבא.

מסתבר שאני יצאתי כמי שיותר בעד העבודה הזאת..

למרות שזה לא כ"כ ככה, העבודה הזאת באמת שוחקת אותך, אבל כל עוד שאר התומכים שלידך הם אנשים מצחיקים, אז זה עובר בשלום.

פורסם
  • מחבר

עריכה: מצטער שההודעה יצאה כזאת לא מסודרת :-X, בטעות עירבבתי את מה שכתבתי בציטוטים ואין לי כוח לסדר עכשיו.

אחי אתה יכול לפרט קצת על תחומי הידע שלך באינטרנט

לפי מה הם קיבלו אותך לעבוד אצלם כתומך?

ידע כללי שצברתי מהפורום הזה ופורמים אחרים ברשת, לגביי חומרה, אינטרנט ומערכות הפעלה.

עברתי

שני מבחני ידע בכתב בראיון הראשון, ובראיון השני עברתי מבחן אחד בעל פה ומבחן שני מעשי על המחשב. ובנוסף, בראיון בדקו את יכולת הניסוח וההתבטאות שלי.

המבחנים ממש קלים, ואם אתה גולש מספיק זמן בפורום כאן (בקטגוריות השונות) אתה תצליח לעבור אותם בלי בעיה. סתם דוגמה: במבחנים שבכתב היו שאלות כמו "מה זה ראוטר, PING, כתובת IP וכו'.

במבחן שבעל פה בודקים בערך את אותו הדבר שנשאלת עליו במבחנים שבכתב, אבל הפעם מוסיפים שאלות שמראות את יכולת ההתמודדות שלך עם לקוחות, וגם את יכולת הניסוח וההתבטאות שלך בעל פה.

במבחן המעשי סתם שטויות: "תוריד ותתקין JAVA, תגדיר חשבון דואר באוטלוק אקספרסס, תברר מה סוג המעבד, מערכת ההפעלה" וכאלה דברים ממש פשוטים.

אם אתה זקוק לעבודה, אז יש סיכוי שהם עדיין זקוקים לתומכים נוספים. תשלח לי מסר לפרטי ואני אשלח לך פרטים לגביי המודעה.

/quote]

לא יפריע לי שהשאלות יחזרו על עצמן, זה בעצם חוסך ממני את הטרחה בלנסות ולמצוא פתרון כל פעם לבעיה חדשה.

אני לא יודע לאיזה משכורות אתה ציפית, אבל מחישוב המשכורת החודשית שלי (5 משמרות בשבוע בערך+משמרת בשבת) יוצא לי כמעט 4160 ש"ח (שלא לדבר על ה-10% בונוס במידה ויהיו לי ביצועים טובים בתפקיד). משכורת כזאת לא נחשבת לנמוכה, במיוחד לא לנער בן 18 שעדיין לא קיבל בגרות מלאה אפילו!

בעבודה הקודמת (כסדרן סחורה במגה) קיבלתי רק את משכורת המינימום הבסיסית (שזה כלל עבודה של 7 ימים בשבוע, וקריעת תחת רצינית), אז בהשוואה לעבודה כתומך טכני השכר נראה לי גבוהה :).

אני לא מתייחס לצעקות וקללות, וגם לא נפגע בקלות או רגיש מדי. אז הגסות של הלקוחות לא אמורה להזיז לי יותר מדי. אני פשוט אהיה נחמד, אעשה את התפקיד שלי בתקווה שאוריד לקוחות כאלה מהגב במהרה.

תודה על העצות :). אני משער שאלמד הרבה יותר בקורס שאעבור, כך שאני לא רוצה להפציף אותך בשאלות קטנות ומעצבנות סתם כך...

רק על איזה הטבות סוציאליות דיברת בדיוק? מה אצלכם נותנים? (איזה ספק אגב, שכחתי!).

עבודה טוחנת, משעממת, מעצבנת לקוחות עצבניים, לקוחות טיפשיים - המון טכניים פרטיים שמתקשרים לברר איך מגדירים חייגן.

בקיצור - אני מבקומך לא היתי כל כך שמח - עוד מעט זה יעבור לך :xyxthumbs:

סתם,

בהצלחה, וסבלות > עצבים מברזל

:) אחרי עבודה במגה כסדרן סחורה (שנחשבת לפיזית ומאוד מתישה), העבודה כתומך טכנית נראית לי כ"עלייה במדרגה".

אולי זה יטריד אותי מדי פעם שהלקוחות כאלה גסים, אבל בקטנה :).

תודה :).

אני עם kidney stone.

גם אני עבדתי כתומך טכני לתקופה מסויימת (הייתי עובד זמני למשך תקופה מסויימת, אז עשיתי קורס מזורז של יומיים).

רק יש לי עוד כמה דברים להוסיף.

דבר ראשון, אתה נדפקת, כתומך של בזק, רוב הלקוחות יועברו אליך משאר ספקיות האינטרנט, כי בעצם רק דרך בזק אפשר לקתן בעיות תשתית, שאלו בעצם רוב הבעיות (אוי.. כמה אנשים שלחתי אל בזק/הוט)..

דבר שני, הלקוחות הערסים (אלא שצועקים ומקללים), הם סתם מחפשים מישהו לפרוק עליו את המתחים שלהם, אל תיחס אליהם משמעות בכלל, תמשיך לדבר רגוע ובצורה שפויה, מקסימום אחר כך השיחות האלה הופכות לסיפורים ממש מצחיקים שאתה יכול לספר לאנשים.

דבר שלישי, הכסף לא כ"כ גרוע, אם אתה עובד 5-6 משמרות בשבוע, אתה יכול לסגור 5K בחודש מינימום, שזה לא כ"כ גרוע לעבודה של אחרי/לפני צבא.

מסתבר שאני יצאתי כמי שיותר בעד העבודה הזאת..

למרות שזה לא כ"כ ככה, העבודה הזאת באמת שוחקת אותך, אבל כל עוד שאר התומכים שלידך הם אנשים מצחיקים, אז זה עובר בשלום.

דווקא בעיות תשתית יותר קל לתקן! רוב הבעיות קשורות למודם, שהפעולה הכי פשוטה לסדר את הבעיה היא לכבות את המחשב, לנתק את המודם ואז לחבר ולהדליק את המחשב. אני בטוח שכך רוב השיחות שלי יתקדמו. לעומת הספק, ששם מקבלים שיחות עם שאלות יותר "מורכבות"...א שאני טועה?

אני לא בן אדם חברותי ממש, אז משער שלא אעביר את הזמן בצחוקים עם התומכים שלידי :-\. אבל למה אתה אומר שהעבודה שוחקת? הרי אני יושב כל היום על הכיסא ורק עונה על שאלות של הלקוחות (תתעלם שנייה מהצעקות והקללות של הלקוחות, כי זה יפריע מאוד רק למי שרגיש יותר מדי)...

פורסם

אף אחד לא יפטר אותך עם לא תעבור מבחן כי זה סתאם בולשיט להרתעה

במעשי אין יותר מידי דברים שאתה תעשה חוץ מלשבור תראש איך להסביר את זה ללקוח

בבזק בעיקר מגיעים 691 ו 678 לרוב .

אין יותר מידי בכול מקרה . עבודה מאוד שיגרתית ובאנאלית

בהצלחה . אני התפטרתי לפני יומיים

ברוך שפטרנו

פורסם

בבזק בעיקר מגיעים 691 ו 678 לרוב .

691, 678 ?

לא חשוב, מצאתי לבד , מספרי שגיאות בחיבור ;D

פורסם

תתכונן לזה שאחרי כמה חודשי עבודה , כאשר תתקל בתוכי יתחשק לך לחנוק אותו

פורסם

תלוי באיזה גישה תבוא (כמו כל דבר בחיים).

אם תבוא לזה ברוח טובה (קצת יוגה וקפה לפני) - העבודה תשתלם ואולי תרגיש סיפוק מסוים מהעזרה לאנשים.

פורסם
  • מחבר

אנשים תפסיקו לבאס :-\.

אתם יורדים על העבודה הזאת, אבל איזה עבודה, עם תנאים דומים, עוד אפשר למצוא?!

פורסם

מי מבאס? בן אדם שאל איך העבודה - אנשים שעבדו/עובדים בעבודה ענו - ואמרו את האמת.

אני אישית - חצי שנה אצל ספק ( עדיין עובד), תאמין לי אנכנו מקבלים תקלות הרבא יותר מעצבנות והרבה דברים שהתשתית בכל לא מטפלים.

תשתית בעקרון זה מודם לא מסונכרן / מודם לא עובד / התקנות של מודמים וחיבור ראשוני (מה שגם ספקים עושים) .

לרוב האנשים שמתקשרים יש ידע במחשבים שמקביל לידע שלי בביו-טכנולוגיה גרעינית, חלקם יותר סבבה חלקם לא יודעים אנגלית אבל עובדים אם WIN XP באנגלית -

( ממש מעצבן). פה ושם יש לך אנשים שיכולים להרוס לך את כל המשמרת, אבל תכלס זה לא כל כך גרוע - תבוא תעשה תעבודה, אל תקח שום דבר ואף אחד קשה - או אם בכלל. יש אנשים שמתקשרים לתמיכה בשביל עזרה - מבינים מה התפקיד שלך, מה אתה יכול לעשות ומה לא - ונותנים לך לעשות את שלך, מצד שני יש אנשים אם מחשב פנטיום 1 שמתלוננים שהאינטרנט שלהם איטי - ואם אתה לא מסדר להם את זה עכשיו הם מתנתקים (מה איכפת לי - תתנתק עכשיו - פחות אידיוט)... אבל ככה זה.

מצד שני יש לך שיחות כאלה סרוטות וסיפורים קרועים על לקוחות.

נ.ב

אתה תקלל את תור הספקים - כי הלקוחות שאנחנו מעבירים און ליין - זה סיוט

פורסם
  • מחבר

מלקוחות כאלה אני דואג! אם מישהו מתקשר אליי ומבקש עזרה, אבל הוא לא יודע אנגלית (XP באנגלית), ובמקרים הגרועים הוא בן אדם מבוגר שאף פעם לא נגע במחשב, איך אפשר לעזור להם!? השיחה תימשך שעה, וזה יחשב לרעתי וגם יגרמו לי הרבה עצבים!

אני זוכר שדוד שלי, שעבד פעם בתמיכה באינטרנט זהב, קיבל שיחה מבן אדם בן 80 שפעם ראשון רואה מחשב. אחרי כמה שעות, בן דוד שלי הגיע לשלב שבו הוא מבקש מהאיש הזה ללחוץ OK בחלון שיצא לו במחשב אצלו. הבן אדם במשך שעה וחצי טען שהוא לוחץ OK על החלון, אבל כלום לא קורה והחלון של ה-OK נשאר פתוח!

בסוף יצא שהוא ניסה ללחוץ באצבע שלו על המסך, איפה שה-OK, במקום ללחוץ דרך העכבר :kopfpatsch:...

את המשפט האחרון שרשמת לא הבנתי!

דרך אגב, לגביי התקנת רשת ביתית, שאלות על ראוטר וכו', פונים לספק או לתשתית? אני מאוד מקווה שלספק, כי התקנת רשתות ושאלות על הגדרות כאלה הם הצד החלש אצלי :-\.

פורסם

אין ספק שהשיחות הכי נוראיות זה שיחות זקנים , הם חושבים שהם עברו הכול בחיים אז מי אתה התומך (המושתן - לפחות מבחינתם) יגיד לו מה לעשות .

אבל תתנחם התמיכה שלכם היא מאוד מצומצמת , רק תשתית , תנסה להסביר לאיזה זקן בן 80 הגדרת OUTLOOK ולהמחיש לו שזה עובד .

תראה בסך הכול אחרי חודש הכול ניהיה שיגרתי . אתה חוזר על עצמך ועל השיחות , ורק מידי פעם יש שיחה שבאמת מעוררת את האינטלגנציה שלך.

ולגבי רשתות בכול חברה יש לה את מוקד הרשתות , כך שאם אתה במוקד הפרטי אתה תומך במחשב בודד כנראה ולא ברשת והגדרת ראוטרים, שזה גם לא ביג דיל .

וגם תמיד אתה עובד עם מצגות כך שאתה רואה את המסכים שהלקוח " אמור " לראות , ובדגש גדול על אמור , אל תקח את זה כמובן מאליו שאם אתה מבקש ממנו לעשות משהו הוא יעשה את זה כמו שאתה מבקש .

ובהצלחה , אין ספק שעם לעבוד בתמיכה בזק זאת בחירה טובה .

נ.ב

עם השיחות תוכל לקלוט את סוג הלקוח ותדע עם אתה צריך להסביר לו ללחוץ על העכבר עם הקליק השמאלי ולא הימני, או לוודא שהצ'ופצ'יק של הסמן נוטה לצד ימין , כי צריך לכתוב באנגלית . לומרות שאתה לא צריך את זה .

אתם מחברים ל 1@1 .

ואז יכול להיות מקרה שהוא לא מצליח לעשות שטורדל כי הCAPSLOG לחוץ והוא ביכלל לא יודע מזה.

יש לי עוד מיליון דוגמאות

אחרי שבוע כבר תכיר את הכול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים