עבור לתוכן

הרד דיסק SATA במהירות 133

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

יש ברשותי הרד דיסק Maxtor בנפח 300 ג'יגה עם ממשק SATA, נוכחתי לדעת באמצעות תוכנת everest שבעצם מהירות העברת הנתונים בין הלוח אם לדיסק הקשיח היא UDMA6(ATA-133

הכיצד זה ייתכן ? ואיך פותרים את הבעיה ?

תודה !

[attachment deleted by admin]

פורסם

אף תוכנת ניטור לא מגלה את מהירותו האמיתי של ה SATA, אל תשאל אותי למה :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

כלומר לא משנה איזה הרד דיסק SATA אני אקח ולאיזה לוח אם אני אחבר אותו תוכנת Everest תמיד תכתוב

Active UDMA Transfer Mode UDMA6(ATA-133

זה כאילו מגבלה של תוכנות הניטור ?

אני מבין נכון ?

פורסם

לא, אצלי למשל זה יותר גרוע, הוא מראה שהמקסימום שאני יכול להגיע אליו זה 133 וכרגע זה מופעל על 100, אבל מבדיקות שעשיתי הוא עובד על 150.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לומר לי איך אני יכול לבדוק שהוא באמת עובד על 150 ?

פורסם

בדיקות בנצ'מרק למניהם כמו בסנדרה, אני גם יכולתי לראות את ההבדלים כי עבדתי במשך כמה שנים טובות עם בקר ATA-133 ושני דיסקים קשיחים במהירות שכזו.

וגם פעם שאלתי את אינטל למה זה ככה, אני לא זוכר את התשובה המדוייקת, אבל הם אמרו שזה בסדר, הדיסק הקשיח עובד ב150 (משהו שהSATA זה לא כמו IDE רגיל בלה בלה לא זוכר).

הנה מצאתי:

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-020811.htm#speed

SATA Controller Not Running at 150MB per Second

תקרא :)

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק !

יש לי עוד שאלה אליך ... בסנדרה אני צריך לבחור את file system benchmark בשביל לעשות בדיקה לדיסק הקשיח ?

פורסם

אמת, ושם תוכל לבחור בין המחיצות שיש לך.

פורסם
  • מחבר

עשיתי analyse לכוננים שלי אבל לא הבנתי איזה פרמטר צריך לתת לי את המהירות העברת נתונים בין הלוח לדיסק, יש שם כל מיני פרמטרים כמו write bufferd וכו...

פורסם

אין שום פרמטרים, אתה פשוט בוחר את המחיצה שאיתה אתה רוצה להשוות, ובוחר בצד שמאל את הדיסקים הקשיחים שאיתם אתה רוצה לעשות את ההשוואה, אולי גם יש תוכנות בנצ'מרק שמיוחדות לדיסקים קשיחים אבל שום דבר לא צץ במוחי כרגע.

פורסם
  • מחבר

או קי הבנתי את הרעיון !

תודה על העזרה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים