עבור לתוכן

עזרה לקבלת פטור מנעליים צבאיות כבדות.

Featured Replies

פורסם

לא נראה לי ממש שהוא יכול פשוט להתעלם מהמפקד שלו (קוראים לזה בשפה הצבאית: "סירוב פקודה"), וזה לא משנה אם הוא צודק או לא (הוא יכול, בתיאוריה, לקבול אותו - אבל זה בוודאות לא יתן לו כלום במילא).

זה לא סירוב פקודה - זה אי מילוי הוראה. מספיק משפטים צבאיים לימדו אותי את זה.

• תגובות 37
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בכל מקרה שמעתי שבקרוב כל הצבא קרביים ולא קרביים עוברים לנעליי גומי-גומי החדשות האלה

(נעל קלה משופרת)

אתה בטוח?

פורסם

זה לא סירוב פקודה - זה אי מילוי הוראה. מספיק משפטים צבאיים לימדו אותי את זה.

זה תלוי. אם המפקד אומר לך "בפקודה, תוריד את הנעליים" אז זה סירוב פקודה. אם הוא לא ציין במפורש שזאת פקושה מפורשת ממנו, אלא התייחס לאיזה חוק (שבוודאות לא קיים, בזמנו בדקתי את הנושא הזה) אז זה אי מילוי הוראה.

הדבר הכי טוב לעשות זה להוריד את הנעליים כמו ילד טוב, ואז להגיש קבילה, ובמקביל להגיד למפקד שאתה מעוניין לדבר על הנושא עם המפקד שלו. לדבר כזה אסור לו לסרב, ובסופו של דבר אתה תגיע למישהו שיבין שאתה צודק. העיקר זה לשמור על קור רוח ולעשות הכל לפי הספר. זה הכי מטריף מפקדים מעפנים כאלה :)

פורסם

שלום!  :hi:

התגייסתי לפני כשבועיים.

יש לי נעליים כבדות, אך לא מזמן השגתי בקומבינות נעליים קלות.

המפקד שלי לא מרשה לי ללכת איתן.

איך אני יכול להשיג פטור או משהו מהרופא?

מה אני צריך להגיד?

עריכה: אני מדגיש שאני כן רוצה נעליים צבאיות, אבל שלא יהיו כבדות.

אני צריך אישור ללכת עם נעליים קלות.

תודה מראש לכל העוזרים!

ברמת העיקרון בגלל שאתה מסופח בקו"ם (עזר לגיוס) לא מותר לך ללבוש או להשתמש בדברים שלא קיבלת בבקו"ם,

חכה עד שתסיים טירונות ותתחיל את השירות הסדיר ותוכל ללבוש נעליים קלות.

בקשר לפטורים, אם היית מדווח לפני הגיוס כבעל בעיות פלטפוס, והיה לך סעיף רפואי בנדון היית יכול להוציא פטור לנעליים קלות (אם זה לא חמור ) או לאזרחיות יחסית בקלות.

אם לא אז עדיף לך לחכות ולוותר על התהליך המתיש של בירוקרטיה רפואית בצבא. (התהליך יקח כמה חודשים ותצטרך להשתמש בכישורי משחק)

בקשר לשוטרים צבאים ודו"חות בנושא , זה לא משהו שנקבע בפקודות מטכ"ל או הפ"ע אלה הנחיות מרע"ן משטר ומשמעת לגבי לבוש.

ככל הידוע לי מותר לקנות נעליים קלות וללבוש, להשיג נעליים קלות וללבוש זה לא חוקי רק בגלל שהנעליים לא הונפקו מהצבא והושגו בקומבינה.(כמובן שזה רק תיאורטי לאף אחד לא אכפת בפועל)

נ.ב

ברמת העיקרון אנשי לוגיסטיקה אמורים להחרים נעליים קלות שהושגו בקומבינה אבל הם לא עושים את זה מן הסתם, וכמובן שנעליים שנקנו כמו מריקושט לא ניתן להחרים.

פורסם

אתה בטוח?

כן, מצאתי קטע מהאתר של צה"ל :

גם למתגייסים ליחידות עורפיות יש סיבה לצהול: החל מ-2007 יקבלו כל המתגייסים לצה"ל נעליים צבאיות מסוג "גומי-גומי", זכות שהייתה שמורה עד כה רק למתגייסים למערך החי"ר.

נעלי ה"גומי גומי" הן נעליים קלות משופרות. לדברי רמ"ח ציוד לוגיסטי ביחט"ל, אל"ם דוד אבן-ספיר, הנעל נבנתה בטכנולוגיה של נעל ספורט, עם סוליה דו-שכבתית. הנעל בולמת זעזועים, עמידה בפני שחיקה ושוקלת כמו נעל קלה רגילה.

בעבר חולקו לכל המתגייסים ליחידות שדה נעליים קלות, בעוד שהמתגייסים ליחידות עורפיות קיבלו נעליים כבדות. בשנה האחרונה הוחלפו הנעליים הקלות בנעלי "גומי-גומי", אולם רק המתגייסים למערך החי"ר קיבלו את הנעליים החדשות, בעוד שהמתגייסים לשאר היחידות הלוחמות צוידו בנעליים כבדות.

לדברי מפקד מרכז ציוד באט"ל, אל"ם איתן הראל, הוחלט כעת כי הנעליים החדשות יחולקו לכל המתגייסים לצה"ל. בשנה הבאה הן יחולקו לכל המתגייסים ליחידות השדה, וב-2007 גם למתגייסים ליחידות עורפיות.

זה לא כזה בקרוב אבל זכרתי שיהיה את זה מתישהו :P

http://www1.idf.il/DOVER/site/mainpage.asp?sl=HE&id=7&docid=46055.HE&unit=12017

פורסם

פחחחחחחחח מי יקח לך את הנעליים, זה רכוש אישי שלך שהבאת מהבית, מקסימום אומרים לך לא ללכת איתם, תעבור לנעליים כבדות ואת אלה תשאיר בבית\בתיק.

אתה חיי בסרט. זה רכוש צבאי ואם אתה לא חתום עליו הם יכולים להחרים לך אותו. זה בכלל לא משנה אם גנבת אותו, קיבלת אותו במתנה מהמפקד שלך, מאח שלך, או מסבא שלך שנלחם עם הרכוש הזה במלחמת השיחרור.

פורסם
  • מחבר

הנעלים האלה אכן רכוש צבאי ^^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים