עבור לתוכן

עזרה לקבלת פטור מנעליים צבאיות כבדות.

Featured Replies

פורסם

שלום!  :hi:

התגייסתי לפני כשבועיים.

יש לי נעליים כבדות, אך לא מזמן השגתי בקומבינות נעליים קלות.

המפקד שלי לא מרשה לי ללכת איתן.

איך אני יכול להשיג פטור או משהו מהרופא?

מה אני צריך להגיד?

עריכה: אני מדגיש שאני כן רוצה נעליים צבאיות, אבל שלא יהיו כבדות.

אני צריך אישור ללכת עם נעליים קלות.

תודה מראש לכל העוזרים!

• תגובות 37
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למיטב ידיעתי לא צריך "אישור מיוחד"..

אבל אני עדיין לא הגייסתי, אז מה אני יודע ;)

תשנה את הכותרת למשהו שרומז שאתה רוצה נעליים קלות, "פטור מנעליים צבאיות" זה פטור מכל נעל של הצבא.

פורסם

איזה פטור ואיזה נעליים ( ;)) אתה לא צריך שום דבר חוץ מללבוש אותן.

פורסם

הוא לא נותן לך לנעול אותן כי אתה בטירונות..

תהיה כמו כולם. מה הקטע שלך..

כשתסיים את הטירונות תעשה מה שבא לך, תאמין לי שאף אחד לא יגיד לך ללכת דווקא עם נעליים כבדות.

פורסם
  • מחבר

הוא לא נותן לך לנעול אותן כי אתה בטירונות..

תהיה כמו כולם. מה הקטע שלך..

כשתסיים את הטירונות תעשה מה שבא לך, תאמין לי שאף אחד לא יגיד לך ללכת דווקא עם נעליים כבדות.

לא לא לא.

אני מסופח לבק"ום לחודש לעזור בגיוסים.

אחרי זה אני יוצא לטירונות.

עכשיו אני סתם יושב ולא עושה כלום.

קיצר, מה להגיד לרופא?

עריכה: "תיהיה כמו כולם" ???

לכולם הפלוגה יש פול פטורים, זה היה גיוס של 130 נכים.

לכל אחד יש איזה פטור, לא תאמינו גם על איזה שטויות.

הרבה מסתובבים בכלל עם נעלי ספורט - בית זונות.

פורסם

אני לא חושב שהוא יכול להגיד לך לא ללכת עם נעליים כאלה (אלא אם הם אדומות או נעלי צוות אויר)

לצורך העניין יכולת לקנות נעליים כאלו בריקושט.

תשאל אותו אם זה מופיע בפקודות מטכ"ל

ואם לא, פשוט תתלונן עליו (תקבול)

פורסם
  • מחבר

הן שחורות וגם יש בפנים מידרסים ^^

צריך אישור מיוחד למידרסים?

פורסם

לא

פורסם

לא זכור לי שנעליים גבוהות קלות שונות חיצונית במשהו מנעליים גבוהות כבדות (חוץ מאולי שיש להן כחול איפה ששמים את הדיסקית-נעל).

תלך עם הנעליים האלה (עד הטירונות, וגם שם לא שנראה לי שמישהו ישים לב גם שם, אבל למה להסתבך עם זה)...

בגדול, אתה יכול להגיד לרופא שאתה מנסה לשים מדרסים בפנים כי כואב לך בברכיים והגב אבל בנעל הרגילה זה לא נכנס והרגל משתפשפת לך מבפנים (שים את המדרס על המדרס הרגיל אם זה לא מספיק גבוה והרגל לא באמת משתפשפת מבפנים) ולכן אתה צריך אישור להשתמש בנעליים צבאיות אחרות שיש לך. לפעמים זה עוזר, לפעמים לא. בכל מקרה תקבל הפנייה לאורוטופד ואם יש לך פלטפוס (אפילו קל) צה"ל ישמח לממן לך מדרסי גבס. ד"א, רוב האורטופדים בצה"ל הם מילואימניקים שהכי לא אכפת להם בעולם מה תעשה (עובדה: אחד המילואימניקים האלה נתן לי פעם פטור כולל מרובים ושימוש רק באקדח כשנכנסתי לקבע. בחיל רפואה התפלצו מההוראה הזו וביטלו אותה).

אחרי הטירונות תוכל להסתובב עם נעליים קלות (אלא אם כן תהיה בחיל חימוש באיזשהי נישה ספציפית ששם יש נעליים עם סוליה מיוחדת וברזל והן כבדות במיוחד).

פורסם

לא נראה לי ממש שהוא יכול להגיד לך איזה נעליים לנעול כול עוד זה נעליים צבאיות..(אל תהיה צעיר תבדוק..)

והכי בית זונ$%&* בבק"ום הייתי מסופח 3 חודשים הכי שכונה בארץ..(הייתי בא פעם בשבוע בלחץ..)

פורסם

לא נראה לי ממש שהוא יכול להגיד לך איזה נעליים לנעול כול עוד זה נעליים צבאיות..(אל תהיה צעיר תבדוק..)

לא נראה לי ממש שהוא יכול פשוט להתעלם מהמפקד שלו (קוראים לזה בשפה הצבאית: "סירוב פקודה"), וזה לא משנה אם הוא צודק או לא (הוא יכול, בתיאוריה, לקבול אותו - אבל זה בוודאות לא יתן לו כלום במילא).

פורסם

מה לקבול על מה אתם מדברים בכלל?

נעליים קלות מחולקות אך ורק לחיילים קרביים , נקודה.

זאת נעל שעולה לצה"ל הרבה כסף והיא קיימת כדי להקל על חייל קרבי שטוחן מסעות וקורע את הרגליים, חייל לא קרבי לא צריך

את הנעל הזאת, זאת לא זכות זאת פריבילגייה ... לקבול .. זה כמו להגיד למה אסור לי לשים כנפ"צ

פורסם

קרביים מקבלים נעלים קלות, אבל זה לא אומר שחיילים לא קרביים לא יכולים ללכת איתן (הן נמכרות בריקושט, למי שטיפש מספיק בשביל להוציא כסף על ציוד צבאי)..

מדובר בנעליים תקניות לכל דבר, ולמיטב ידיעתי אין שום תקנה (למעשה אני בטוח שלא קיימת) שאומרת שרק ללוחמים מותר להסתובב עם נעליים קלות.

תחשוב על זה ככה - אין לעזאזל מ"צ יכול לדעת אם אתה לוחם או ג'ובניק? הוא לא יכול.

פורסם

מה לקבול על מה אתם מדברים בכלל?

נעליים קלות מחולקות אך ורק לחיילים קרביים , נקודה.

זאת נעל שעולה לצה"ל הרבה כסף והיא קיימת כדי להקל על חייל קרבי שטוחן מסעות וקורע את הרגליים, חייל לא קרבי לא צריך

את הנעל הזאת, זאת לא זכות זאת פריבילגייה ... לקבול .. זה כמו להגיד למה אסור לי לשים כנפ"צ

זה כולה נעליים..(וההבדל לדעתי לא כזה גדול במשקל..וגם לא בכסף)..

ולמה חצי מהקצינים ועוד כול מיני חיילים למיינהם מסתובבים עם נעלים קלות שהם גובניקים מתים...????

זה סתם מיותר המפקד שלך סתם עושה לך פרנציפ לדעתי..(וחוץ מזה הוא לא יכול ממש לדעת איזה נעליים קלות ואיזה לא כול עוד הוא לא רואה את הצבע של הנעל בפנים....)

פורסם

אין לעזאזל מ"צ יכול לדעת אם אתה לוחם או ג'ובניק? הוא לא יכול.

אולי לפי תג\כומתה?

אבל זה לא משנה כי לא ממש נראה לי שיש תקן קלות-קרביים\כבדות-ג'ובניקים... צריך לעיין בחוקי מטכ"ל...

גם ככה חצי מהג'ובניקים הולכים עם קלות ואף אחת לא שם עליהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים