פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים שלום! התגייסתי לפני כשבועיים. יש לי נעליים כבדות, אך לא מזמן השגתי בקומבינות נעליים קלות. המפקד שלי לא מרשה לי ללכת איתן. איך אני יכול להשיג פטור או משהו מהרופא? מה אני צריך להגיד? עריכה: אני מדגיש שאני כן רוצה נעליים צבאיות, אבל שלא יהיו כבדות. אני צריך אישור ללכת עם נעליים קלות. תודה מראש לכל העוזרים!
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים למיטב ידיעתי לא צריך "אישור מיוחד".. אבל אני עדיין לא הגייסתי, אז מה אני יודע תשנה את הכותרת למשהו שרומז שאתה רוצה נעליים קלות, "פטור מנעליים צבאיות" זה פטור מכל נעל של הצבא.
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים הוא לא נותן לך לנעול אותן כי אתה בטירונות..תהיה כמו כולם. מה הקטע שלך..כשתסיים את הטירונות תעשה מה שבא לך, תאמין לי שאף אחד לא יגיד לך ללכת דווקא עם נעליים כבדות.
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים מחבר הוא לא נותן לך לנעול אותן כי אתה בטירונות..תהיה כמו כולם. מה הקטע שלך..כשתסיים את הטירונות תעשה מה שבא לך, תאמין לי שאף אחד לא יגיד לך ללכת דווקא עם נעליים כבדות.לא לא לא.אני מסופח לבק"ום לחודש לעזור בגיוסים.אחרי זה אני יוצא לטירונות.עכשיו אני סתם יושב ולא עושה כלום.קיצר, מה להגיד לרופא?עריכה: "תיהיה כמו כולם" ???לכולם הפלוגה יש פול פטורים, זה היה גיוס של 130 נכים.לכל אחד יש איזה פטור, לא תאמינו גם על איזה שטויות.הרבה מסתובבים בכלל עם נעלי ספורט - בית זונות.
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים אני לא חושב שהוא יכול להגיד לך לא ללכת עם נעליים כאלה (אלא אם הם אדומות או נעלי צוות אויר)לצורך העניין יכולת לקנות נעליים כאלו בריקושט.תשאל אותו אם זה מופיע בפקודות מטכ"לואם לא, פשוט תתלונן עליו (תקבול)
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים לא זכור לי שנעליים גבוהות קלות שונות חיצונית במשהו מנעליים גבוהות כבדות (חוץ מאולי שיש להן כחול איפה ששמים את הדיסקית-נעל).תלך עם הנעליים האלה (עד הטירונות, וגם שם לא שנראה לי שמישהו ישים לב גם שם, אבל למה להסתבך עם זה)...בגדול, אתה יכול להגיד לרופא שאתה מנסה לשים מדרסים בפנים כי כואב לך בברכיים והגב אבל בנעל הרגילה זה לא נכנס והרגל משתפשפת לך מבפנים (שים את המדרס על המדרס הרגיל אם זה לא מספיק גבוה והרגל לא באמת משתפשפת מבפנים) ולכן אתה צריך אישור להשתמש בנעליים צבאיות אחרות שיש לך. לפעמים זה עוזר, לפעמים לא. בכל מקרה תקבל הפנייה לאורוטופד ואם יש לך פלטפוס (אפילו קל) צה"ל ישמח לממן לך מדרסי גבס. ד"א, רוב האורטופדים בצה"ל הם מילואימניקים שהכי לא אכפת להם בעולם מה תעשה (עובדה: אחד המילואימניקים האלה נתן לי פעם פטור כולל מרובים ושימוש רק באקדח כשנכנסתי לקבע. בחיל רפואה התפלצו מההוראה הזו וביטלו אותה).אחרי הטירונות תוכל להסתובב עם נעליים קלות (אלא אם כן תהיה בחיל חימוש באיזשהי נישה ספציפית ששם יש נעליים עם סוליה מיוחדת וברזל והן כבדות במיוחד).
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים לא נראה לי ממש שהוא יכול להגיד לך איזה נעליים לנעול כול עוד זה נעליים צבאיות..(אל תהיה צעיר תבדוק..)והכי בית זונ$%&* בבק"ום הייתי מסופח 3 חודשים הכי שכונה בארץ..(הייתי בא פעם בשבוע בלחץ..)
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים לא נראה לי ממש שהוא יכול להגיד לך איזה נעליים לנעול כול עוד זה נעליים צבאיות..(אל תהיה צעיר תבדוק..)לא נראה לי ממש שהוא יכול פשוט להתעלם מהמפקד שלו (קוראים לזה בשפה הצבאית: "סירוב פקודה"), וזה לא משנה אם הוא צודק או לא (הוא יכול, בתיאוריה, לקבול אותו - אבל זה בוודאות לא יתן לו כלום במילא).
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים מה לקבול על מה אתם מדברים בכלל?נעליים קלות מחולקות אך ורק לחיילים קרביים , נקודה.זאת נעל שעולה לצה"ל הרבה כסף והיא קיימת כדי להקל על חייל קרבי שטוחן מסעות וקורע את הרגליים, חייל לא קרבי לא צריךאת הנעל הזאת, זאת לא זכות זאת פריבילגייה ... לקבול .. זה כמו להגיד למה אסור לי לשים כנפ"צ
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים קרביים מקבלים נעלים קלות, אבל זה לא אומר שחיילים לא קרביים לא יכולים ללכת איתן (הן נמכרות בריקושט, למי שטיפש מספיק בשביל להוציא כסף על ציוד צבאי)..מדובר בנעליים תקניות לכל דבר, ולמיטב ידיעתי אין שום תקנה (למעשה אני בטוח שלא קיימת) שאומרת שרק ללוחמים מותר להסתובב עם נעליים קלות.תחשוב על זה ככה - אין לעזאזל מ"צ יכול לדעת אם אתה לוחם או ג'ובניק? הוא לא יכול.
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים מה לקבול על מה אתם מדברים בכלל?נעליים קלות מחולקות אך ורק לחיילים קרביים , נקודה.זאת נעל שעולה לצה"ל הרבה כסף והיא קיימת כדי להקל על חייל קרבי שטוחן מסעות וקורע את הרגליים, חייל לא קרבי לא צריךאת הנעל הזאת, זאת לא זכות זאת פריבילגייה ... לקבול .. זה כמו להגיד למה אסור לי לשים כנפ"צ זה כולה נעליים..(וההבדל לדעתי לא כזה גדול במשקל..וגם לא בכסף)..ולמה חצי מהקצינים ועוד כול מיני חיילים למיינהם מסתובבים עם נעלים קלות שהם גובניקים מתים...????זה סתם מיותר המפקד שלך סתם עושה לך פרנציפ לדעתי..(וחוץ מזה הוא לא יכול ממש לדעת איזה נעליים קלות ואיזה לא כול עוד הוא לא רואה את הצבע של הנעל בפנים....)
פורסם 2005 בנובמבר 2420 שנים אין לעזאזל מ"צ יכול לדעת אם אתה לוחם או ג'ובניק? הוא לא יכול.אולי לפי תג\כומתה?אבל זה לא משנה כי לא ממש נראה לי שיש תקן קלות-קרביים\כבדות-ג'ובניקים... צריך לעיין בחוקי מטכ"ל...גם ככה חצי מהג'ובניקים הולכים עם קלות ואף אחת לא שם עליהם
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.