עבור לתוכן

מתגייס בקרוב.... עצות/טיפים... תנו מה שיש לכם

Featured Replies

פורסם

גם אני למדתי אלקטרוניקה בביה"ס ואני ב-7.12 :)

מה אני אגיד לכם...נקווה לטוב!

• תגובות 234
  • צפיות 19.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא להתפנות לחיל האויר ..... חרא של תנאים סבלתי 3 שנים "במחנה עבודה" :kopfpatsch:

פורסם

יש פה עוד מישהו שמתגייס ב 11 לדצמבר?

יש לי ביום חמישי יום עיון בוינגייט, ואממ זהו בערך כמה ימים אחרי זה (11) אני בתל השומר מתגייס... נקווה שילך טוב :-\

פורסם

גם אני למדתי אלקטרוניקה בביה"ס ואני ב-7.12 :)

מה אני אגיד לכם...נקווה לטוב!

מאיפה אתה? צפון דרום מרכז?

ודבר אחד בטוח אם אני משטרה צבאית אני לא מתפנה.

פורסם

לא להתפנות לחיל האויר ..... חרא של תנאים  סבלתי 3 שנים "במחנה עבודה"  :kopfpatsch:

יש ויש. לא כל מי שבחיל האוויר משרת בבסיסים הגדולים של חה"א, יש אנשים שחיים לא רע בכלל.

פורסם

לא תמיד... אחרי כמה חודשים של נסיעות של שעה וחצי לכול כיוון, אתה תרצה להישאר בבסיס בכוח...

טוב זה כבר משתנה מאדם לאדם.

פורסם

כן... יש כאלה שיחזיקו חודש ושבוע... :smile1:

פורסם

לא... התכוונתי לזמן הנסיעה. :)

פורסם

אני מהמרכז, עמק חפר אם לדייק :)

וזה תאריך של או משטרה צבאית, או חיל האויר.

משטרה צבאית...במקומכם גם אני לא הייתי מתפנה !

ואחרי שחשבתי על זה...

בדיון הזה מלא אנשים קיטרו על חיל האויר ובמיוחד על התפקידים הטכניים.

אני רוצה להזכיר לכולם מה שאבא שלי הזכיר לי --

האלטרנטיבה.

האלטרנטיבה בשבילי, היא שריון\תותחנים.

אז כן אני מעדיף תפקיד טכני אני מעדיף לישון במיטה נורמלית בחדר עם מזגן, ושיש לי קולנוע\בריכה\חדר-כושר\אוכל-מעולה ועוד עוד ועוד בתוך הבסיס...

ובמיוחד אני מעדיף, להיות עם אנשים איכותיים.

על פני להיות בשיריון, ולהיות מלא בגריז\חול לא יודע מה, באמצע מדבר כלשהו...בלי בסיס מסודר בלי שירותים\מקלחת כל זה,

אני לא טוען שזה רע, אבל פשוט אני מעדיף את התנאים של חיל האויר על פני זה.

ואם אלה הבחירות שלי, אז פתאום הקיטורים של האנשים פה על חיל האויר, נשמעים שטותיים, תחשבו על האלטרנטיבות..

פורסם

אז כן אני מעדיף תפקיד טכני אני מעדיף לישון במיטה נורמלית בחדר עם מזגן, ושיש לי קולנוע\בריכה\חדר-כושר\אוכל-מעולה ועוד עוד ועוד בתוך הבסיס...

אחלה, אבל מה לעזאזל גורם לך לחשוב שכל מי שמשרת ב"תפקיד טכני" בחיל האוויר נהנה מכל הדברים האלה? כל "הפינוקים" האלה קיימים רק בחלק קטן מהבסיסים (בעיקר בבסיסים הגדולים של החיל) ומיועדים בראש ובראשונה לאנשי הקבע. אז בזמן שכל הנגדים והמשפחות שלהם ישחו בבריכה ויישבו בקולנוע, אתה תגרז מסוקים (וואלה, באמת עדיף על טנק  ::)), לא תישן בלילה (כי כל הזמן יקפיצו אותך) ותסגור 11-3 עד שתהיה סמל, לפחות.

כל הטכנאים והמכונאים בחיל האוויר טוחנים בצורה מטורפת, אבל אנשים פשוט חיים בסרטים כאילו חיל האוויר זה מינימום איזה מלון הילטון...

פורסם

שיחות עם חברים שמשרתים בחיל האויר ובמקומות אחרים,

הסיפורים מחיל האויר "האוכל יותר טוב מהבית" "מתייחסים ממש יפה" "אני ישן בחדר עם מזגן"

ומהצד השני אני שומע "קורעים לנו תתחת" "ישנים באוהלים" וכשמשתחררים, אז כן שירתת את המדינה 3 שנים, כל הכבוד, בשיא הרצינות.

אבל..

לי יהיה יתרון כשאני אנסה להתקבל לעבודה.

אני לא מדבר על מכונאים בחיל האויר, אני מכיר מישהו שהיה איתי בשכבה, הוא פחח בחיל האויר...

הוא אמר לי "תתרחק משם כמו אש", והתחלתי להקשיב לו...עד ששמעתי שהוא פחח.

כל תפקיד זה משהו שונה, התחום שאני הולך אליו נקרא אווירונאוטיקה והבנתי שהוא תחום של פיתוח ומחקר, יותר עבודה עם הראש..

אני לא חושב שאני אגרז מסוקים, ולגבי ה-11,3.....אני לא חושב שיש לי ברירה, בשיריון הייתי יוצא יותר מ-11,3 ?

לא מלון הילטון, אבל אתה חייב להודות שהדעה הרווחת ברחבי הארץ היא שחיל האויר הוא החיל הכי יוקרתי עם התנאים הכי טובים.

אני לא יודע, אבל אני יכול להניח.......שהדעה הזאת הגיעה מאיפשהו.

פורסם

*sigh*

שוב פעם, יש ויש.

יש בסיסים עם אוכל טוב (ויש גם כאלה עם אוכל ממש לא טוב) ומגורים עם מזגנים (ויש גם מגורים בלי מזגנים) אבל לא כל מי שבחיל האוויר אוטומטית מקבל את התנאים האלו (בדיוק לא כמו כל מי שלובש כומתה שחורה עם סיכה של שריון הוא טנקיסט), ורוב האנשים שכן - טוחנים מהבוקר עד הלילה (כמאמר הפתגם, מצאת החמה עד צאת הנשמה).

לגבי היתרון בעבודה - חחחח. למעט עתודה אקדמאית, זה לא מעניין אף אחד איפה שירתת, אם היית מכונאי מסוקים, או שריונר, או לוחם בסיירת מטכ"ל. הדבר היחיד שמקנה יתרון בקבלה לעבודה נורמלית זה תואר אקדמי, ואותו קצת יותר קל לקבל עם מענק שחרור של לוחם מאשר של ג'ובניק..

כל תפקיד זה משהו שונה, התחום שאני הולך אליו נקרא אווירונאוטיקה והבנתי שהוא תחום של פיתוח ומחקר, יותר עבודה עם הראש..

אתה צריך ללמוד להסתכל מעבר למילים היפות שצה"ל משתמש בהן. בדיוק כמו שלוגיסטיקה נשמע שם מפוצץ (בפועל זה אפסנאי, אחד שמחלק מדים כל היום ומסדר את המדפים במחסן), כך גם אווירונאוטיקה - אני לא מאמין שתמצא איפשהו בצה"ל חיילים פשוטים בשירות חובה עובדים במחקר ופיתוח. רוב הסיכויים שאווירונאוטיקה זו מילה יפה לאנשים שמחליפים רוטורים של מסוקים.

פורסם

שמע..לא אמרתי שזו קייטנה, אבל לטחון מהבוקר עד הלילה זה בדיוק מה שעושים בשיריון\תותחנים ועוד מקומות..

אני לא רוצה "לשרוף" 3 שנים בלי לעשות כלום, אני מעדיף למות.

וקרבי..אני לא אתחיל לפרט, פשוט נגיד שזה לא בשבילי.

אז זה הדבר שהכי הגיוני והכי מתאים לי..

בקשר למקום עבודה, שוב זה לא משהו שעברתי זה לא מניסיון אישי שלי, אבל דיברתי עם מס' אנשים ומההסבר שלהם הבנתי שאם יש לי 3 שנות ניסיון בעבודה טכנית בצה"ל ואני אלך אחרי הצבא ויעשה תואר במשהו שקשור בזה, ואח"כ אלך לריאיון עבודה ויהיה עוד בן אדם שיתמודד נגדי גם עם תואר באותו הנושא, עצם העובדה שעסקתי בזה בצה"ל תתן לי יתרון על פניו.

(שוב אני מזכיר, זה מה שהסבירו לי, וזה גם נשמע הגיוני..)

אני מסכים איתך שלא יתנו לחיילים פשוטים בשירות סדיר לפתח מטוסים או משהו כזה, אבל אני מקווה שזה משהו טוב.

גם אם לא,

אמרו לי שעדיף לי להיכנס לחיל האויר, ולא לחי"ר .

ואח"כ לבקש העברה בתוך החיל (לאחר שירות של כ-4,5 חודשים בערך) וזה יהיה לי הרבה יותר יעיל ומהיר וקל, מאשר להתחיל לעשות בלאגן אצל קציני מיון ופה ושם..

פורסם

אפשר בבקשה הסבר על היציאות. מה זה אומר נגיד 3 11 ?

פורסם

11 יום בבסיס, 3 יום בבית (2.5 ת'כלס).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים