עבור לתוכן

השקעות בבורסה

כמה מחברי הפרום משקיע בבורסה? 1,197 הצבעות

1. 1. כמה מחברי הפרום משקיע בבורסה?

• משקיע דרך הבנקים
    • משקיע חברות השקעה
    • לא משקיע

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני אישית לא משקיע, אבל פה ושם אני עושה לאבא שלי פעולות כשהוא לא בעבודה\ליד מחשב

• תגובות 66
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני למדתי בקורס טכני ותאמינו לי שזה שווה את זה.

סתם נגיד לקנות טבע או איזה מניה כי סיפרו לכם עליה בעיתון או מחברים זו בד"כ טעות, כשיודעים לנתח גרפים זה כבר משהו אחר לגמרי וכל העניין נהיה הרבה יותר פשוט והסיכון קטן בהרבה.

אם אתם רוצים להתחיל להשקיע ואתם רציניים בעניין הייתי ממליץ לכם לקחת קורס.

פורסם

איזה קורס?? תמליץ לי בבקשה כי רק ככה אני יכול ללמוד זה הכי נוח לי... :-\ :-\

פורסם

אני גר בירושלים וקיבלתי קורס מברוקר שעובד בחברת השקעות והוא לימד אותי את הכלים הטכניים הבסיסים והשיטות למציאת מניות טובות ולדעת מתי הם הולכות לעלות ומתי לרדת.

הקורסים הטכניים תופסים תאוצה עכשיו בארץ ואני חושב שברוב המרכזים הקהילתיים בערים הגדולות (מתנסים וכו...) יש מידע לגבי קורסים כאלה.

10 שיעורים (כל אחד 3-4 שעות) עלו לי 700 ש"ח אם אני זוכר נכון, וזה מחיר די זול.

פורסם

Yeah that's right, but from what you wrtoe before it sounded as in each time I want to trade, I will have to go to the broker and tell him what I want to buy or sell.

And I'm sorry about the english, for some reason my hebrew got messed up again.

בדיוק. אתה לא יכול לבצע פעולות ישירות בבורסה: לא יתנו לך לחבר את המחשב לבורסה. תוכל להתחבר לברוקר מורשה ולבצע דרכו את הפעולות.

פורסם

מישהו משקיע במט"ח?

אח שלי פעם היה בשוק, היתי יושב איתו מול המסך ורואה את הכסף עולה ויורד עולה ויורד, כל טיק של 5 שניות בגרפים יכולים לגרום לך להתקף לב,

בקיצור, עסק מסוכן בהחלט :)

פורסם

אני חושב שכדי לי ללמוד קודם את הנושא טוב יותר ולעשות קורס אחרי זה להתחיל לעקוב אחרי קרנות כמו שאמרתם כי זה יותר פשוט!!

ואני כבר קראתי על כמה קרנות ששות השקעה אפילו עכשיו!! (ספונסר)

וזהו אני יתחיל עם זה מקווה לא להיתרסק כמו אבא שלי שעד היום משלם על זה (מיליארדים או מיליניום לא יודע חח)

פורסם

אתה לא יכול להפסיד יותר מהסכום שהשקעת. כלומר אם נכנסת לבורסה עם 10,000 ש"ח, לכל היותר תוכל להפסיד 10,000 ש"ח.

פורסם

כל מי שרוצה להתחיל להשקיע בבורסה ובכל הנושאים שהועלו פה, קודם כל שילמד טוב על הנושא, שיכיר את החוקים, שיבין את המבנה(ע"י קורסים, ספרים, מהאינטרנט וכדומה) ורק אז תתחילו להשקיע! זה כדאי כי כך תרוויחו יותר מסתם מישהו שהתחיל לבד

פורסם

שלום לכם

גם אני רוצה להתחיל להשקיע בבורסה בעיקר

רציתי לדעת כמה דברים כדי להתחיל אודה לכם אם תענו לי

1. לכמה כסף אני זקוק כדי להתחיל להשקיע....האם משהו בסביבות ה1500 שקל מספיק או שצריך יותר?

2. ברגע שבחרתי מנייה שאני רוצה לקנות מניות שלה למי אני פונה והאם אפשר לעשות את זה באינטרנט ישירות או שחייב מתווך?

3. נגיד והשקעתי ולאחר חצי שנה עשיתי 20 אחוז רווח נגיד ואני רוצה לצאת האם זה פשוט או שלוקח הרבה זמן למשוך מניות והאם זה בכלל נתון לבחירתי מתי להוציא תכסף?

כל הכבוד לכם ותודה רבה

שלום לכולם :)

בתור סטודנט לכלכלה שנה שלישית, נחמד מאוד לראות שאנשים מתעניינים בבורסה בגיל כזה צעיר. קראתי את הדיון והאמת שרוב האנשים פה לא מבינים, דבר וחצי דבר ודי מקשקשים שטויות. בכל מקרה, אננסה להבהיר פה כמה נקודות ולענות על השאלות שנשאלו.

1. בעיקרון אתה יכול להשקיע כל סכום שאתה רוצה. אבל כמובן שבסכומים קטנים הדבר כלל לא אפקטיבי, כי הרווחים שתראה יהיו גם הם מאוד מאוד נמוכים. כל שכן, יש לך עמלת קניה ועמלת מכירה (בבנקים 0.7%, ובחברות פרטיות חצי מזה) ומינימום סכום של 25 שקל, כך שבכלל לא כדאי לסחור בסכומים קטנים. לפי דעתי סכום יפה להתחלה הוא מינימום 10k.

2. כאן יש לך 2 אפשרויות עיקריות:

א. לפתוח תיק השקעות בסניף הבנק שלך.

ב. לפתוח תיק השקעות בחברה פרטית כגון מגדל שוקי הון, כלל ועוד.

גם בבנק וגם בחברות הפרטיות, אתה יכול לסחור אונליין דרך אתר האינטרנט של החברה. לפי דעתי זה הדבר הכי נוח, כי אתה יכול לעקוב בזמן אמת אחרי הנתונים בבורסה ולבדוק ביצוע הוראות ב-LIVE.

3. אתה לא מושך מניות, אלא מוכר אותן בבורסה למישהו אחר. הבורסה זה שוק של ביקוש והיצע, ולכן תמיד יכול להיות מצב שאף אחד לא ירצה לקנות ממך את המניה במחיר שהצעת (לרוב זה לא קורה). בעיקרון אתה יכול למכור את המניות מתי שבא לך, הן לא סגורות למשך זמן מסויים.

אני באופן אישי מנהל תיק השקעות בבנק פועלים, בו אני גם עובד. נכון שהעמלות שאני משלם יותר יקרות, אבל על נוחות צריך לשלם ;)

אני נמצא משהו כמו שנה+ בבורסה, ועושה כסף לא רע בכלל בינתיים (יחסית לסטודנט), ובטח שהרבה יותר טוב מריבית הממש אפסית שהייתי מקבל על פיקדון או על קרן נאמנות סולידית. למי שמביניכם שמתכוון להשקיע, אני מציע קודם כל ללמוד קצת את השוק על יבש, ורק אחרי שירגיש משופשף מספיק, שייכנס למים. בתור התחלה, להתרכז בעיקר במניות ת"א 25, שהן 25 המניות של החברות הכי חזקות הנסחרות בבורסה בת"א. בדר"כ הן די יציבות, ומניבות תשואות לא רעות בכלל וגם במקרה של ירידות הן עולות ומתאזנות לאחר זמן מסויים.

ומילים לסיום, מי שאינו מוכן לסכן את כספו, שלא ייכנס לבורסה בכלל !!!

פורסם

טוב בורסה זה אחלה דבר למי שיש מזל וקצת שכל אני כבר בבורסה שנתיים כמעט(מגיל 17) ועכשיו אני די בשפל ועדיין יש לי רווח של 6 אחוז לפני חודש היה לי רווח של 25 אחוז והמקסימום היה לפני חצי שנה כשהיה לי רווח של 68 אחוז אבל לא יצאתי אז מהבורסה וחבל

פורסם

צריך עצבים של ברזל וסבלנות של פיל

מי שרואה את המניה שלו יורדת ונכנס להיסטריה ומיד מוכר, לא בנוי לזה

בצד הקורסים הטכניים שהם מומלצים,

צריך איזשהו חוש לזהות את הלהיט הבא:

* לדוגמא בתחום הביוטכנולוגיה: חברות שעוסקות במחקר וגידול תאי גזע עוברי עשויות בטווח הארוך להפוך לחברות עשירות בקנה מידה של מייקרוסופט ואף יותר

* שווה לבדוק חברות שמפתחות טכנולוגיות של "נייר אלקטרוני" אותם גיליונות דמוי נייר שניתן לקפל ולשים בכיס ומשתמשים בדיו דיגיטלי.

* מי שלפני 4 שנים הבין את המהפכה שעומדת להגיע בתחום של זכרונות ניידים , ידע שכדאי לשים על m-systems הישראלית, עשה עד היום 370% על הכסף שלו , כל עשרות החברות שצצו כפטריות אחרי הגשם כמו Sandisk המייצרות מגוון רחב של זכרונות ניידים ונגנים, משלמות תגמולים על שימוש בפטנט של m-systems.

פורסם

עצות טובות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חברים

אני פונה לכל מי שמשקיע בברוסה עמלות הבנקים נושוכת אותו אני לוקח על עצמי יוזמה לפנות לחברות השקעה ולארגן לנו עלמה קבוצתית זולה,

כל מי שרוצה להצטרף\לקבל פרטים מוזמן לשלח אלי איימיל & MSN

zofiof@hotmail.com

פורסם

אני פונה לכל מי שמשקיע בברוסה עמלות הבנקים נושוכת אותו אני לוקח על עצמי יוזמה לפנות לחברות השקעה ולארגן לנו עלמה קבוצתית זולה,

נראה לי שהיקף ההשקעות פה הוא לא רציני במיוחד ואם יש מישהו שמשקיע הרבה במניות (הרבה מניות, היקפים גדולים) - אז לאתר של ספונסר יש איזשהו סיכום עם הראל בית השקעות ועמלות נמוכות במיוחד. לי יש תיק לא גדול במיוחד לא השתלם להעביר את המניות שלי לשם - אז צריך לשקול את זה בזהירות (כשאני אומר לא גדול, אני מתכוון בסביבות 100K).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים