עבור לתוכן

השקעות בבורסה

כמה מחברי הפרום משקיע בבורסה? 1,197 הצבעות

1. 1. כמה מחברי הפרום משקיע בבורסה?

• משקיע דרך הבנקים
    • משקיע חברות השקעה
    • לא משקיע

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

לא יודע. תבדוק בבנק או באתרים של קרנות פרטיות. אני מסתפק בריבית הסולידית של החיסכון בבנק :) . בבורסה אפשר גם להפסיד...

• תגובות 66
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא יכול לסחור ישירות בבורסה, רק ברוקר מורשה יכול. אתה צריך לפנות לברוקר, הדרך הפשוטה ביותר לדעתי היא דרך סניף הבנק שלך.

אתה יכול למכור את המניות שלך כשהבורסה פתוחה, אין שום בעיה בזה. קח בחשבון ש על כל פעולה, הברוקר יקח עמלה ושעל הרווחים שלך המדינה תיקח מס, 15-20%, אני לא זוכר בדיוק כמה.

אתה יכול להשקיע בקרן שמושקעת בבורסה, באופן מלא או חלקי. המנהל ימכור ויקנה את המניות ואתה תקבל את הרווחים, אחרי ניכוי העמלה שלו והמס - אם יהיו כמובן...

מה פתאום! כל אחד יכול לסחור בבורסה בתנאי שיש לו את הסכום כסף המתאים.

והצורה הכי פשוטה היא דרך חברת השקעות או בנק שמאפשר לך לסחור דרך האינטרנט, זה מה שאני עושה ועוד חצי מהמשקיעים בעולם.

אני לא יודע כמה כסף בנקים דורשים בשביל לסחור אבל אני יודע שחברות השקעות בד"כ רוצים משהו כמו 10000 ש"ח כסכום מינימלי (ככה דרך איפה שאני סוחר)

פורסם

אתר ישראלי שעוסק בזה: wallatrade.co.il הם יושבים ברמת גן , אם רוצים להתחיל חייבים לבוא לשם פיסית לפחות פעם אחת כדי לחתום על מסמכים והפקדה ראשונית

לאחר מכן אפשר להתחיל לקנות ולמכור דרך האתר שלהם בבורסות הישראליות והאמריקאיות Nasdaq ו- NYSE ו- AMEX

נדמה לי שצריך להיות בגיל מעל 18

בכל מכירה בבורסות האמריקאיות , אוטומטית מנכים לך 5% מסכום המכירה,

כל מכירה או קניה עולה לך עמלה של כ- 10$ לברוקר , זה המחיר אצל ואללהטרייד

גם אם בחודש מסויים לא עשית שום פעולה אתה בכל מקרה משלם קבוע 15 ש"ח דמי ניהול חשבון (אתה חייב להחזיק חשבון מסחר מניות)

וכאילו שזה לא מספיק אז אם הרווחת מעסקת מכירה , הברוקר מחוייב לנכות לך ע"פ חוק ניכוי מס במקור של 25% מהרווח מס הכנסה.

קשה למצוא תחרות ברוקרים בתחום הזה, יש את הבנקים שאצלם העמלות הרבה יותר יקרות, וברוקרים יותר קטנים כמעט שאין, מרבית הברוקרים לא רוצים לקוחות "דגי רקק" , מאוד קשה למצוא ברוקר שיסכים לפתוח לך חשבון של כמה אלפי ש"ח בלבד, הנ"ל שהזכרתי הם בין היחידים שמסכימים.

פורסם

מה פתאום! כל אחד יכול לסחור בבורסה בתנאי שיש לו את הסכום כסף המתאים.

והצורה הכי פשוטה היא דרך חברת השקעות או בנק שמאפשר לך לסחור דרך האינטרנט, זה מה שאני עושה ועוד חצי מהמשקיעים בעולם.

אני לא יודע כמה כסף בנקים דורשים בשביל לסחור אבל אני יודע שחברות השקעות בד"כ רוצים משהו כמו 10000 ש"ח כסכום מינימלי (ככה דרך איפה שאני סוחר)

יפה מאוד, והבנק או חברת ההשקעות הם הברוקר שלך... כל אחד יכול לסחור בבורסה, אבל רק ברוקר מורשה יכול לסחור ישירות בבורסה. כל השאר עושים זאת דרך ברוקרים.

פורסם

Yeah that's right, but from what you wrtoe before it sounded as in each time I want to trade, I will have to go to the broker and tell him what I want to buy or sell.

And I'm sorry about the english, for some reason my hebrew got messed up again.

פורסם

למי שתהה 1500-10000 ש"ח זה כלום כסף להשקיע בבורסה... ואיפה אתם מתכוונים להשקיע? בארץ :lol: :lol: :lol:

אם כבר אז תלחו תלמדו קצת (יש המון קורסים) ותשקיעו בארה"ב על בסיס יום יומי דרך חברה.

אא ו Burton חברה זה לא רק כי הם מבינים בזה... כי דרך חברה כוח הקניה שלך הרבה יותר גדול :smile1: (אני מתאר לעצמי שאתה מבין למה אני מתכוון) :xyxthumbs:

פורסם

^^ צודק, 10K זה כלום. היועץ השקעות בבנק אפילו לא ידבר איתך אם אין לך לפחות 20K (אלא אם תציק לו יותר מידי... אבל אז הוא יגיד לך לקנות אופציות :smile1:)

אני אישית משקיע בקרן נאמנות ויש לי רווחים סולידיים 0נקי) של משהו כמו 6-7% בשנה, כשבבנק הרווח מהריבית הוא בערך 0.5%, במיקרה הטוב, אם האינפלצייה נמוכה...

אני מציע לכם ללכת ליועץ השקעות ולהגיד לו שאתם רוצים להתחיל להשקיע, ולא להגיד סכום, תגידו לא גדול... שאתם לא יודעים בדיוק, שהדוד סם רוצה לתת לכם מתנה... ושהוא יציע לכם דרכים להשקיע לטווח ארוך\ קצר, בסיכון נמוך\ גבוה, מניות\ קרנות... מה שמתאים לכם.... לדוגמה אם אתם משקיעים במניות אז רצוי לעקוב אחריהם כל יום, ואם אין לכם את האפשרות, אז עדיף קרנות.... יש הרבה שיקולים...

פורסם

יפה יפה

אני אישית לא משקיע אבל אבא שלי היה משקיע בבורסה בתאילנד באותה תקופה היא הייתה בתנופה אדירה והיו רווחים עצומים עד לנפילה הגדולה בערך כמו שהיה פה בשנות ה-70 עם אני לא טועה...

אז אני די מפחד להשקיע בזה... מה דעתכם??

פורסם

lehoo- zeher

סתם... כמו שכתבתי בהודעה הקודמת שלי, יש השקעות בכול מיני רמות סיכון, ככול שרמת הסיכון נמוכה יותר, כך הרווח או ההפסד קטנים יותר. יש קרנות שפשוט לא משתנות ביותר מ1% ליום, וגג 5% בשבוע. מה גם שאם תהייה איזה נפילה רצינית בבורסה יגידו את זה בחדשות, ככה שלא תפסיד את כל הכסף... דבר עם יועץ השקעות...

לי קרה שקרן ירדה ב7%, רציתי למכור אותה אבל היועץ אמר לי להשאיר, ולקנות עוד, קניתי עוד קצת, ועכשו היא ברווח של 11%... צריך עצבים חזקים ;)

פורסם

זה אתה כתבת לי או למישהו אחר?  :s05:

תראה כרגע לי יש איזה מינוס קטן בבנק שאני רוצה לכסות טוב חח צריך לכסות... וכל בנק בארץ מכיר את ההורים שלי ולשניים יש עיקולים בכל בנק

הסיבה העסק אחרי מעל 20 שנה לא הצליח ונפל ונמכר אחרי זה עשקו את אבא שלי כי הוא יקשיב ל"חברים" שלו ועכשיו הוא בחובות שבעצם הוא חילק אותם בין עצמו לאמא שלי יהני יש דברים שהיו רששומים עליו ויש דברים עליה... מדובר בסכומים לא קטנים ולא הכי קטנים

בערך 800 מס הכנסה זה דבר ראשון

על אמא שלי 800 גם כן בערך... אחרי זה עוד 300 ועוד 460 בערך... זה בערך כל מה שאני יודע לא יודע אם יש עוד

עכשיו תגיד לי אם כל זה נראה לך שבנק ידבר איתי בכלל??  :s05: :s05:

פורסם

לך...

למה שבנק לא ידבר איתך? אתה לא אבא שלך, אין להם שום דבר נגדך (אני נמיח), למה שהם יתנכלו לך בגלל שלאבא שלך יש חובות?

יש לך חשבון נפרד? כי אם כן, אז לא צריכה להיות שום בעייה!

פורסם

אכן חשבון בנק ניפרד אבל עדיין מי יודע הרי עדיין אני הבן שלו ולא כל המנהלים נחמדים במיוחד...

יש לי מינוס קטן

תראה סך הכל אני רוצה להשקיע במשהו נחמד לא מחייב משהו רציני סתם כדי לקנות ולהרוויח ולמכור ושוב ושוב... פשוט יש לי פול בעיות עכשיו לא רוצה לפרט אז אני חושב שהשיטה הזו תהיה הכי טובה מה דעתך??

לפי מלפנות בבנק כדי לדבר על זה?? למנהל עצמו?? ואני בבנק המזרחי שאני יודע שהוא אישית הבנק המועדף על עסקים קטנים/בינוניים בארץ...

פורסם

קודם תצא מהבעיות שלך... אם אין לך כסף על תשקיע כרגע

תמיד יהיה לך את הזמן, וגם אם תשקיע עכשיו לא תיהיה פתאום איזה מיליונר, לוקח הרבה זמן לעשות מכל העסק כסף.

פורסם

1. אם יש לך מינוס בבנק, אל תשקיע כסף. בכלל, חוק ברזל בהשקעות בשוק ההון זה: "לעולם אל תשקיע יותר ממה שאתה מוכן להפסיד".

זה לא אומר שאתה תפסיד הכל, אבל במקרה של קריסות של הבורסה (לדוגמא, תחילת שנות ה80) כל הכסף ילך.

אני ממליץ זה לקרוא את השיר "מחכים למשיח" של שלום חנוך: (http://mp3music.gpg.nrg.co.il/lyrics/2674.html) ובמיוחד את הבית הזה:

"...תאונה למי שואל ארציאלי הבן

תאונה למדינה עונה השוטר המסכן

הבורסה נפלה אנשים קופצים מהגג

גם משיח קפץ והודיעו שהוא נהרג

הכל אבוד בוכה עזרא דהן הקבלן

משיח בשמיים ואנחנו בלי הכסף כאן...".

2. לשם התחלה, תמיד כדאי להשקיע תמיד בקרנות נאמנות - שם לפחות מישהו שמבין קונה ומוכר את המניות. מניות בודדות מצריכות הרבה מאוד השקעה (של זמן) כדי לנתח את ההתנהגות והבנה מאוד רחבה של השוק שבה נסחרת המניה (לדוגמא, מניות של היי-טק, אנרגיה או נדל"ן - מצריכים ידע נרחב בכל אחד מהתחומים האלה).

3. כל סכום שקטן מ5K בשקלים, לא שווה להשקיע בגלל העלות הגבוהה של העמלות שמשלמים (בד"כ, כמה עשיריות האחוז על קניה ומכירה אבל בכל מקרה לא פחות מ26 שקל). צריך גם לזכור שהבנק לוקח את החלק שלו גם כן מכל העסק (בין 0.2 ל0.5 אחוז שנתי על הסכום המושקע - זה נקרא דמי אחזקה למרות שהם לא באמת מחזיקים משהו ביד).

4. אני מאוד ממליץ לנסות לפתוח תיק וירטואלי בגלובס (זה בחינם) ולעקוב אחרי פורומים של כלכלה לפני שקופצים למים. פורום מאוד מומלץ זה הפורום של ספונסר (הכתובת היא www.sponser.co.il, וזה גם כן חינם) שם יש גם ניתוחים טכניים של מניות, גם הסברים מעמיקים וגם דף עם הסבר מפורט על מונחים בתחום הזה.

הכי חשוב לזכור: אין רווח בלי סיכון. אם אתה לא יכול לשאת את ההפסד שיגרם לך, אל תכנס לשוק המניות!!!

פורסם

כל קנייה יותר יקרה ממכירה, ככה שאם תקנה ותמכור כל הזמן רק תפסיד. וכמו שכבר כתבו, צריך סכום די רציני של לפחות כמה אלפים כדי להיכנס לזה, ככה שאם יש לך מינוס, אני לא חושב שזה יצאים לך... תבין, השקעה בסיכון המוך תתן לך בממוצע 0.5% בשבוע (מקסימום רווח של קרנות בסיכון נמוך זה משהו כמו 15%, וממוצע 8-7%...בשנה) 0.5% מ10K זה 50 ש"ח, שברובם ירדו לך בעמלות  :nixweiss:

גם אם תיפול על קרן טובה שתרוויח 2% בשבוע מסויים, זה בכול זאת 200 ש"ח, שזה כלום בהשקעה של 10K... ורוב הסיכויים ששבוע אחרי הרווח של ה2%, הקרן תרד איזה 1.8%...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים