עבור לתוכן

אם חשובה לכם אמינות המידע בדיסק הקשיח - כדאי לכם לקרוא!

Featured Replies

פורסם

רציתי לשתף אתכם בכמה תוצאות מעניינות שהגעתי אליהן בשבועות האחרונים.

הנושא החל כשרציתי לגבות קובץ של 16GB (סרט ממצלמת DV לפני המרה ל- MPEG2) על 4 דיסקי DVD.

לאחר פיצול הקובץ בעזרת תוכנת HJSPLIT וגיסוי לדיסקים, רציתי לוודא שהקובץ תקין. לאחר חיבור כל הקבצים השבורים לקובץ חדש ובדיקת חתימות MD5 התברר ששני הקבצים, המקורי והמשוחזר, שונים.

בדיקה עם תוכניות השוואת קבצים (FC.EXE מתוך שורת הפקודות - אף תוכנה אחרת לא יכולה להתמודד עם קבצים בגודל כזה) הראתה שיש הבדל של בייט אחד או שניים שגויים בין שני הקבצים.

החלטתי לעשות בדיקה מעמיקה יותר.

התצורה של המערכת שלי:

Athlon 64 3000 סוקט 754

לוח ASUS K8V-Deluxe

זכרון 1GB של KingMax CL2.5

דיסק 120GB SATA של Seagate

דיסק 160GB SATA של Samsung

שני הדיסקים חוברו בתצורת RAID-1 (תוך בזבוז 40GB בדיסק הגדול יותר) לבקר ה- SATA של VIA שעל הלוח (VIA 8237)

בדיקות שנעשו:

1. עודכן הדרייבר של ה- VIA SATA לגרסה האחרונה ובוצעו העתקות של קבצי נסיון בגודל 1GB-2GB ומדי פעם נמצאו שגיאות של בייט בודד.

חלק מהשגיאות היו קשיחות (כאשר השוויתי את אותם 2 קבצים השגיאות חזרו בדיוק) - מה שמצביע על שגיאות בהעתקה (כלומר בכתיבה)

חלק מהשגיאות היו רגעיות (השוואה חוזרת של אותם קבצים גרמה להעלמות השגיאות).

2. בוצע boot ללינוקס דרך CD של הפצה בשם INSERT ובוצעו בדיקות דומות תחת לינוקס, אם אותן תוצאות כמו שהופיעו למעלה (שגיאות בקריאה ובכתיבה).

יש לשים לב שתחת לינוקס הבדיקות לא בוצעו במצב RAID-1, אלא לכל מחיצת לינוקס בנפרד, מה שאיפשר לבדוק תקינות של כל כבל SATA וכל דיסק לעצמו.

3. נותקו שני הדיסקים מבקר ה- SATA וחוברו לבקר SATA RAID נוסף שעל אותו הלוח (PROMISE 20378). בבדיקות חוזרות תחת לינוקס נותרה הבעיה בעינה.

4. בוצעה בדיקת זכרון MEMTEST+ ללילה שלם, והזכרון ללא שגיאות.

מסקנות בינים:

הבעיה לא בזכרון - בדיקות הזכרון עברו בהצלחה

הבעיה לא בתוכנה - הבעיה קיימת גם בלינוקס וגם בחלונות 2000

הבעיה לא בדיסק הקשיח - הבעיה מופיעה גם בכונן של Seagate וגם בכונן של Samsung

הבעיה לא בכבל דפוק - לכל כונן היה כבל משלו

בשלב זה הייתי די נבוך, עד שהופניתי למסמך הבא:

http://www.hdat2.com/files/hdat2en.pdf

שימו לב לעמוד 88.

המחבר של HDAT2, שהיא תוכנת דיאגנוסטיקה מקיפה ביותר לדיסקים קשיחים, טוען שנתקל בבעיות אמינות במערכות SATA בגלל שהמחברים של הכבלים לא מסוככים.

לאחר הנסיונות שביצעתי, אני נאלץ להסכים איתו! כנראה שקיימת בעיית אמינות מובנית בכבלי ה- SATA, או לפחות עם הכבלים שאני קיבלתי עם לוח האם שלי.

איך תוכלו לחזור עם הניסוי שלי, ולבדוק בקלות את הדיסק שלכם:

1. צרו קובץ גדול - למשל קחו איזו קובץ ISO והעתיקו אותו 4 פעמים לקובץ חדש:

copy a.iso+a.iso+a.iso+a.iso large_file1.bin

עכשיו העתיקו את הקובץ שיצרתם לקובץ נוסף:

copy large_file1.bin large_file2.bin

עכשיו השוו בין הקבצים:

FC /B large_fil1.bin large_file2.bin

חזרו על ההעתקה ועל ההשואה מספר פעמים. ככל שהקובץ שאתם עובדים איתו גדול יותר, כך גדל הסיכוי לשגיאה.

רצוי לעבוד עם קבצים בגודל של לפחות 2GB.

אשמח לשמוע מה התוצאות שקיבלתם !!!.

פתרונות אפשריים?

אני שוקל לנסות לעטוף את הכבלים בנייר כסף לצורך הוספת סיכוך. זה לא פתרון מושלם כי רצוי לחבר את הסיכוך לנקודת אדמה, אבל אני עדיין מקווה שזה יעזור.

פתרון נוסף הוא לחפש באינטרנט כבלים אמינים יותר בעלי סיכוך טוב.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אחרי 3 שבועות של מריטת שערות, עליתי על הבעיה:

ספק "מזייף".

המערכת שלי לא "עמוסה" במיוחד (יש לי כרטיס FX5200) , ונראה שהספק נדפק.

הספק הקודם נחשב לספק "סביר", HEC 300AR-T, (במיוחד בהתחשב בדרישות המערכת הצנועות)

ניתוק דיסק אחד מהספק והרצת טסטים על הדיסק השני שיפרו את יציבות המערכת, אך לא פתרו את הבעיה לגמרי.

החלפת הספק ב- Zalman ZM400A (בינתיים bye bye ל- HTPC שלי :() פתרה את הבעיה.

לילה שלם של העתקות קבצים בלולאה אינסופית בשני הדיסקים הסתיים בהצלחה - 0 שגיאות.

עכשיו מה שנותר זה לקנות ספק חדש ל- HTPC:

עוד זלמן, ספק עם קרור פסיבי מ- Silverstone, Thermaltake או ה- Antec Phantom

פורסם

אני זוכר כשבדיוק פתחת את התראד רציתי לרשום שזה שזה עובד טוב בPATA לא אומר שהבעייה במחברי הSATA כלומר ששיטת האלימינציה לא תמיד עובדת ;)

אבל בסוף שכחתי לרשום את זה.

חוץ מזה שלדעתי הסיכוך במחברי הPATA הרבה יותר עלוב מהסיכוך שיש במחברי הSATA ויש יותר סיכוי לתקלות בכבלים של הPATA עקב הכבלים הרבים מאשר בSATA שבו מעט כבלים ובחיבור הרבה יותר אמין...

פורסם
  • מחבר

1. את הדעה לגבי חוסר אמינות מובנה של SATA לא אני כתבתי אלא מחברה של תוכנת HDAT2. אני רק ציטטתי אותו.

2. במחברי PATA קצב העברת הנתונים על כל חוט איטי בהרבה (66Mhz מקס'), ברמות מתחים של 5V. במחברי SATA מדובר על קצבים של 1.5Gbps ברמות מתחים של 250mV. יש הבדל גדול.

בינתים מחשב ה- HTPC הרוויח ספק Silverstone SST30NF שהוא ספק 300W עם קרור פאסיבי לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים