עבור לתוכן

איך אפשר להוציא פטור מזקן?

Featured Replies

פורסם

שאתה מתגייס, תבקש רופא, תגיד לו על הענין, הוא יתן לך פטור גילוח, ותסביר לו שהבעיה כרונית, ואז הוא יתן לך גם הפניה לרופא מומחה (רופא עור מומחה)

רופא צבאי כמובן

שם הוא יוכל לתת לך הקלה קבועה (פטור קבוע מגילוח)

• תגובות 57
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי בעיית עור.. אני סובל מדלקת בזקיק השערה וכל פעם שאני מתגלח חלק מדי זה עושה פצעים.

עכשיו הבנתי שאפשר להוציא פטור על בעיה רפואית כי אני לא מתכוון לקרוע את הפנים שלי בשביל גילוח.

צריך ללכת לרופא בשביל זה? או שאפשר בבקום לסדר את זה? ולא מטעמי דת.

במקרה כזה אתה מקבל פטור בלי בעיה. כשאתה תתגייס, תעלה את הבעיה בפני רופא. במקרה אחד הוא פשוט יתן לך פתור מגילוח ובמקרה יותר טוב הוא יפנה אותך גם לרופא עור לטיפול עם ראואקוטן.

פורסם
  • מחבר

במקרה כזה אתה מקבל פטור בלי בעיה. כשאתה תתגייס, תעלה את הבעיה בפני רופא. במקרה אחד הוא פשוט יתן לך פתור מגילוח ובמקרה יותר טוב הוא יפנה אותך גם לרופא עור לטיפול עם ראואקוטן.

ממ אני לא חושב שאני צריך טיפול עם משחות זה רק כשאני מתגלח יותר מדי חלק זה עושה פצעים לפעמים אבל זה יכול להיות לפעמים מעצבן..בגלל זה אני לא רוצה

שזה יתחיל מחדש..

:)

פורסם

איך קשורה הגלולה נגד חצ'קונים רואוקטן לרגישות של העור שלו?

פורסם

תתפלא, זה כן. אנשים שהשתמשו בזה, זה הוריד להם רגישות בגילוח והעור נשאר חלק גם אחרי גילוח.

פורסם

עד שהוא התקלף לגמרי...

פורסם

בדיוק.

מי שמצולם בחוגר עם זקן - יכול להישאר עם זקן ללא כל אישור נוסף (רפואי\דתי).

זה פשוט לא נכון. זו סתם אגדה אורבנית.

לפי פקודות מטכ"ל, כל חייל חייב להתגלח אלא אם יש לו אישור על זקן מאחת הסיבות הבאות:

1. פטור רפואי (באישור רופא צבאי)

2. פטור דתי (באישור רב צבאי)

3. טופס אישור זקן בחתימת סא"ל.

כל חייל יכול לבקש להוציא טופס זקן, והוא צריך להחתים עליו סא"ל.

במקרה זה מותר לו לגדל זקן, והוא לא יכול להתגלח מתי שבא לו - אם הוא מתגלח הוא לא יכול לגדל שוב זקן לפחות חודשיים.

בעיקרון כל בסיס צריך לאפשר לחיילים להוציא טופס זקן, אלא אם יצאה פקודה מפורשת ממפקד או רס"ר הבסיס האוסר על גידול זקן.

דרך אגב, הידעתם? חייל רשאי לגדל שפם בלי כל אישור.

פורסם

בדיוק.

מי שמצולם בחוגר עם זקן - יכול להישאר עם זקן ללא כל אישור נוסף (רפואי\דתי).

זה נכון ביותרר לפי המצב בשטח לא לפי שום פקודות ושטויות שכאלו

פורסם

אני לא יודע על איזה מצב בשטח אתה מדבר. אולי יש כמה רס"רים שפשוט לא מכירים את פקודות מטכ"ל.

ביום הראשון של הטירונות אמרו לנו שה"חוק" הזה לא קיים, וכולם (למעט בעלי הפטור) חייבים להתגלח.

אותו הדבר נכון גם לגבי הבסיס שאני משרת בו עכשיו, וזה כתוב בפקודות מטכ"ל.

פורסם

ברור שלא כתובב אבל אם קצת רצון וקצת יכולת אתה יכול לערבב את המפקדים שלך ולהתחמק מלהתגלח

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל זה לא המקרה.

אנחנו מדברים כאן על דרכים חוקיות להשיג פטור מגילוח.

דרך אגב, גם אני מסתובב עם זקן ובלי אישור, אבל זה מעצלנות :)

פורסם

בכל מיקרי לפטור זמני שפשפו חצי שקל על הצוואר (איפה שכן גודל זקן) ותקבלו אוטומטית פטור ל 45 יום.

פורסם

ומה התופעות לואי?

פורסם

חח גירוי קל יעבור אחרי יום בלחץ..

פורסם
  • מחבר

חחח באמת רעיון... ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים