עבור לתוכן

בעיה עם סדר ההארדיסקים

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 הארד דיסקים אחד של 30 ג'יגה שמחולק ל5 מחיצות , אלה הם 5 המחיצות הראשוןנות

ועוד אחד של 6 ג'יגה שזה ההארד דיסק האחרון!!!

עכשיו כל כמה פעמים שאני מפעיל את המחשב מחדש אז הדיסק של 6GB הופך להיות D למרות שאני מגדיר אותו ב disk managment כ- H

האם יש דרך לגרום לו להשאר כ H ולא לחזור להיות D אחרי הפעלה מחדש????

פורסם

בעיקרון אתה אמור להגדיר את ההארדיסקים בצורה כזאת:

HD 30GB - MASTER

HD 6GBSLAVE

וככה גם בג'אמפרים

אה ועוד שאלה, שניהם מחוברים על אותו הכבל? ואם כן, הם מחוברים ב IDE PRIMERY או SECONDERY?

פורסם
  • מחבר

אני לא זוכר איך הם מג'ומפרים כרגע וגם אין לי ממש זמן לבדוק כי אני עף לעבודה עוד 10 דקות

אבל הם מחוברים עם אותו כבר לIDE 2 בלוח אני לא יודע אם זה PRIMERY או SECONDERY

וכל הקטע המוזר שזה לא תמיד ככה......עד לפני שבוע הכל היה טוב ויפיה.......ופתאום זה החליט לשנות לי את הסדר!!! וזה משגע אותי

תודה על התשובות :)))

פורסם

אתה צריך לחבר את שניהם על IDE1, ואם לא אז האת ה- HD הראשון על IDE1 בתור Master.

פורסם

אם מדובר בסביבת DOS (וכנראה גם בחלונות 95 ו 98), אין מה לעשות - המחיצה הראשונה (הראשית) בכל דיסק קשיח מקבלת אות לפני שאר המחיצות, לפי סדר הדיסקים הקשיחים (לדוגמא - אם יש לך 4 דיסקים קשיחים: C - המחיצה הראשונה של הדיסק הראשון, D - המחיצה הראשונה של הדיסק השני, E - של הדיסק השלישי, F - של הדיסק הרביעי, G - המחיצה השניה של הדיסק הראשון, H - המחיצה השלישית של הדיסק הראשון וככה עד שנגמרות כל המחיצות בדיסק הראשון, ואז עוברים למחיצות של הדיסק השני, ואח"כ לאלו של הדיסק השלישי ובסוף - המחיצות של הדיסק הרביעי).

אם מדובר בחלונות 2000 או XP - אפשר פשוט ע"י ה Computer Manager (לחיצה ימנית על המחשב שלי --> נהל), בחלק ה Disk Management לקבוע אות לכל מחיצה.

פורסם
  • מחבר

אני עובד עם וינדוס 2000 ואני משנה את סדר הדיסקים דרך ניהול דיסקים, ולמרות זאת זה חוזר כל כמה ימים !!!

יכול להיות שיש בעיה עם הוינדוס או איזה תהנגשות בין רכיבים? כי כמעט שנה שלא עשיתי פורמט והכל היה כמו שצריך ורק בחודש האחרון צצה הבעיה!!!!

פורסם

האות שמקושרת לכל מחיצה נשארת קבועה אלא אם כן אתה משנה אותה ידנית - גם אם אתה מנתק כונן פיזית מהמחשב, האותיות שהוקצו לשאר הכוננים לא אמורות להשתנות.

אתה טוען שהבעיה חוזרת מעצמה כל כמה ימים, ולכן לדעתי האפשרויות הן:

1. משהו לא תקין במערכת ההפעלה. במקרה כזה מומלץ לפרמט.

2. יש איזושהי תוכנה (בד"כ וירוס) שגורמת לשינוי הזה. סרוק את המחשב עם אנטי וירוס.

3. מישהו סתם מנסה לשגע אותך... ;D.

פורסם

ב-Windows 2000 הבעיה הזו של סדר כוננים לא אמורה להתרחש (זה לא משנה איך הכוננים מחוברים פיסית). אין לי מושג איך לפתור את הבעיה (AntiVirus\AntiAdware\Format).

ב-Windows 9x יש אפשרות לשנות את סדר המחיצות באמצעות תוכנה של צד שלישי.

דרך אגב, דיסק קשיח של 30GB עם 5 מחיצות? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

גם אני חושד שיש בעיה עם הווינדוס ,בעיה זאת כבר הייתה אצלי בעבר ואחרי פורמט היא נפתרה (אם אני זוכר נכון)

דרך אגב, דיסק קשיח של 30GB עם 5 מחיצות?

חחח כן כשחילקתי את הדיסק הייתי רגיל לדיסק של 6 ג'יגה וחשבתי שאינ לא אצטרך יותר מזה :bash: :bash:

ועכשיו אני רק סובל מזה :kopfpatsch:

פורסם

אין לך אולי דיסק קשיח יותר גדול שאתה יכול לעשות בו גיבוי של ה-30GB, ולפרמט את ה-30GB במחיצה אחת?

עם Partition Magic אפשר לאחד מחיצות, אבל אני לא חושב שאפשר איתו פשוט "לשבור" את "המחסומים" בין המחיצות, ולהפוך אותו למחיצה אחת גדולה.

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שאני יכול להשיג הארד דיסק בגודל כזה!!!

אבל אני שוקל לקנות מחשב חדש אז נראה מה אני אעשה עם הדיסק הזה

ותודה לכל העונים :))))

פורסם

אתה לא חייב להשיג דיסק קשיח באותו גודל כדי לעשות גיבוי.

תקנה דיסק קשיח יותר גדול. דיסק קשיח של 80GB לא עולה היום הרבה כסף. אבל, אם כבר מומלץ כבר לפחות 120GB (תלוי בצרכים שלך).

אם עד היום הסתדרת עם דיסק קשיח של 30GB, אז יכול להיות שאתה לא ממש צריך דיסק קשיח של 120GB, ואתה יכול להסתפק בדיסק קשיח של 80GB. אבל ההפרש מחירים ביניהם לא ממש גדול, כך שזה שיקול שלך. מצד שני, אם אתה אומר שאתה קונה מחשב חדש, אולי תרצה אפילו לקנות דיסק קשיח של 250GB שתוכל לשים בו הרבה דברים (אני לא יודע כמה אתה צריך). אבל שוב, במידה ואתה קונה מחשב חדש, אז בטח תרצה לקנות דיסק קשיח SATA, ודיסק קשיח כזה לא יתאים למחשב הישן שלך (אין טעם לקנות מתאם SATA למחשב הישן).

בקיצור, בוא נגיד שאתה קונה דיסק קשיח חדש 80GB ATA100/133 (תתעקש על Buffer של 8MB). מה שאתה צריך לעשות זה לחלק את הדיסק הקשיח לשתי מחיצות - 8GB למחיצה הראשונה בה תתקין את המערכת הפעלה, ו-70GB במחיצה השנייה. את ה-2GB הנותרים אתה תורם לצדקה (סתם, 80GB זה בעצם רק 78GB, בערך). עכשיו, את כל מה שיש לך בדיסק הקשיח של ה-30GB אתה מעתיק למחיצה של ה-70GB, מוחק את כל המחיצות על הדיסק הקשיח של ה-30GB, יוצר מחיצה אחת גדולה של 30GB, ומפרמט אותה ב-FAT32 או NTFS, לפי שיקול דעתך וצרכיך. אח"כ, אתה יכול להעתיק את כל הקבצים בחזרה למחיצה של ה-30GB.

פורסם
  • מחבר

חח תודה על ההסבר המפורט :xyxthumbs:

אני רוצה לקנות מחשב שלם ולא חלקים לכן אני לא אקנה עכשיו הארד דיסק בנפרד

ותיכננתי על 160 GB נראה לי שאינ אסתדר איתו לא רע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים