עבור לתוכן

בניית שעון מבוסס על תנועה מחזורית או תופעות טבע

Featured Replies

פורסם

אבל אז השעון ירוץ ל180 שניות בלבד.

הוא צריך את זה רק ל 3 דקות בדיוק אבל הוא יכול לבנות מנוע שיעלה את הגולות חזרה

• תגובות 38
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואיך תבנה תמנוע הזה? מי יתן לו את האנרגיה?

פורסם

איך שהבנתי מותר להתשתמש במנוע קיים..

צריך רק שיהיה מעורב בזה תנועה מחזורית.. תנועה מחזורית קיימת שם

פורסם

אז אתה יכול לקחת מנוע רגיל ולתת לו להסתובב. הרבה יותר מדוייק וכולל תנועה מחזורית. בקיצור, לא נראה לי שאתה יכול להשתמש באנרגיה חשמלית.

פורסם

קח חוט ותקשור בקצהו מסה כלשהי. בזוויות קטנות (עד 23 מעלות) יש פה תנועה מחזורית.

תנדנד את החוט מצד לצד וזהו.

פורסם

המממממ

שעון חול?!

פורסם

לא נראה לי שזה נכלל בתנועה מחזירית(כשהופכים אותו...).

גם הפתרון של הזויות הקטנות לא יעבוד, מכיוון שיש חיכוך עם האוויר, ואנחנו לא חיים בעולם המושלם של ניוטון.

פורסם

החוט כן יעבוד, נראה לי. כי לכל מחזור יש את אותו אורך גם אם המרחק מתקצר.

פורסם

יש כזה דבר בצרפת איפשהו עם החוט לא זוכר איפה. בכל מקרה, זה יעצור מתישהו. אתה צריך חוט נורא נורא ארוך כדי להגדיל את הזמן עד שזה יעצור.

פורסם

איך בכלל מישהו יכל למדוד שהשעון שלך מדויק בדיוק של 0.1 שניות?

פורסם

עם סטופר...?

פורסם

מה עם קפיץ? גם בו יש תנועה מחזורית.

פורסם

אפשר בעזרת גומי לעשות "בנג'י" למגנט (-) שיצלול למגנט (+) ושאורך הגומי לא יאפשר שהמגנט ימשך מספיק חזק למגנט השני אלא רק ימתח קצת את הגומי ויוסיף לו אנרגיה. בעקרון זה אמור לעבוד... וזה לא חייב כל שנייה לרדת! יכול להיות שנגיד כל 2.3 שניות ואז לחלק את התוצאה או להכפיל איך שרוצים בשביל שיהיה יותר קל להגיע לתוצאה;מה שחשוב זה הדיוק בשעון ולא כמה הוא זז, כלומר, חשוב שהוא יזוז אותו מרחק כמעט מהמרחק שהוא עשה בפעם הקודמת ואפשר נראה לי בפרויקט הזה לעשות את זה.

המגנטים ימשכו וימתחו את הגומי עד שהאנגריה האלסטית של הגומי תגבור על אנרגיית המשיכה והגומייה פשוט תקפיץ בחזרה את המגנט למעלה כך ואז הוא יפול בחזרה אל המגנט ותווצר מחזוריות. הבעיה היחידה כאן אם אני לא טועה היא רק לגרום למגנט לנחות בחזרה בדיוק על המגנט השני בשביל שהשעון יהיה יותר מדוייק אבל את זה אפשר בקלות לסדר בעזרת איזה צינור או מגנטים (-) אחרים שידחו את המגנט שעושה באנג'י כך שלא יברח מהמסלול. יש עוד דרכים אם הרעיון נשמע לך טוב אשמח לעזור.

פורסם

זה יעצור באמצע נראה לי.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהתחרות נסגרה בכל מקרה.. הם לא הסבירו את עצמם נכון.. רק מאוחר יותר נודעתי כי הדיוק הוא 10% מדקה, כלומר 6 שניות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים