עבור לתוכן

למה בפועל יש פחות מקום?

Featured Replies

פורסם

היי,מצטער על השאלה שבוודאי רובכם יודעים לענות עליה,אך לא יצא לי עד היום להיתקל במקרה ספציפי זה.

אז ככה, לא מזמן קניתי לפטופ משומש שבו יש הרדיסק מחולק ל 2 מחיצות. מחיצה אחת נקראת C שבה ישנו הווינדוס וכל התוכניות המותקנות . נפחה של המחיצה - 8.4 G . מחיצה שנייה נקראת E שנפחה הינה 19.54 . הרדיסק 30 (27.94G) שמחולק כך.

רציתי לפנות כמה ג'יגות מ E שאמור להיות 19.54 , וכעת ב" MY COMPUTER" מראה שיש 9.45 G פנוי.

כשאני נכנס לכונן ישנם 4-5 ספריות וכאשר אני מחשב את נפחם הכולל בכמה אופנים - יש שם סהכ' 3.9 ג'גה. חישוב מהיר מראה ש 9.45G פנוי + 3.9 G בשימוש ממש לא קרוב ל 19.54G ...איפה ה 5-6 G הנותרים ? גם ככה ההרידסק ממש קטן לי ואני מוחק ממנו כל הזמן ...תודה למשיבים.

פורסם

דבר ראשון תסמן לראת קבצים וספריות נסתרות ואז תבדוק

דבר שני רוב הסיכויים שהקבצים שתופסים את רוב הנפח המוסתר קשורים לשחזור מערכת

תגביל את הנפח הנשמר בהגדרות

פורסם
  • מחבר

את הספריות הנסתרות בדקתי כבר וזה שהשחזור מערכת תופס מקום לא חשבתי עליו. הגבלתי אותו ועדיין לא חל שיפור מהותי. ישנן עוד דברים שיכולים לתפוס כלכך הרבה מקום? אין תוכנה שבודקת דברים כאלה?

פורסם

אני גם חושב שזה שחזור המערכת...אבל אם בדקת את זה... :P

תנסה להריץ "ניקוי דיסק" לכל אחד מהדיסקים-לפעמים זה מנקה איזה 5 גיגות.

פורסם

יש לך את סל המיחזור של נורטון מותקן?

פורסם
  • מחבר

היה מותקן בעבר NORTON SYSTEM WORKS ששם נדמה לי היה מותקן הסל מיחזור של הנורטון. כרגע אין לי אותו. הרצתי נירוי דיסק ועדיין לא נפתרה הבעיה. אין איזו תוכנה שבודקת - אולי יש איזה תוכנה שלוקחת את כל המקום שחסר לי ?

פורסם

ב-Tools -> Folder options -> View תוודא שהוא מציג לך גם קבצי מערכת וקבצים "מוגנים" (תבטל את הסימון מה-Hide שלהם), וסביר להניח שתגלה פתאום שני דברים:

א. pagefile.sys - זה קובץ ה-swap שסביר להניח שתופס משהו באיזור ה-1GB (מה זה? חיפוש)

ב. סיפריה בשם SYSTEM_RESTORE או משהו בסיגנון הזה - אלו הקבצים של שיחזור המערכת. אני אישית ביטלתי את המערכת הזאת והעפתי אותם לגמרי (ידנית, כי נדמה לי שהווינדוז לא טורח למחוק אותם).

חוץ משני אלה, תריץ scandisk.

פורסם
  • מחבר

מלכה. אכן היה מותקן בעבר הנורטון ואכן כשהסרתי אותו הוא לא טרח להעיף את הספריה של הקבצים שנמחקו. הבנתי שה PAGEFILE הוא קובץ שקשור לזיכרון הוירטואלי משמע אני קובע את גודלו...אז אני ישאיר אותו.

תודה לכולם על העזרה , אתם גדולים . חסכתם לי הרבה כאב ראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים