פורסם 2001 בדצמבר 1123 שנים למדתי היום טריק מחשבים מדהים. כפי שאתם יודעים, אם/כאשר וירוס מסוג תולעת נכנסלכם למחשב, הוא פונה ישירות לפנקס הכתובות של תוכנת הדוא"ל (דואר אלקטרוני -אימייל) שלכם ושולח עצמו לכל מי שנמצא ברשימה, וכך הוא פוגע גם בכל חבריכםומכריכם המופיעים ברשימתכם. הפעולה היא פשוטה ביותר: ראשית, פתחו את רשימתהכתובות שלכם ולחצו על הכפתור בעזרתו אתם מכניסים כתובת אימייל חדשה. בחלון בואתם רוצים לרשום את שמו הפרטי של החבר החדש, הקלידו 000! (סימן קריאה ואחריו 3אפסים). בחלון מתחת, בו אתם אמורים להקליד את כתובת האימייל של אותו חבר חדש,הקלידו WormAlert (ישנן תוכנות אשר ללא הסימן @, אינן מאפשרות לכן להזין אתהכתובת החדשה. במקרה זה, הקלידו WormAlert@w) ולאחר מכן השלימו את הפעולה שלהכנסת הכתובת החדשה ע"י לחיצה עם הקליק השמאלי של העכבר על ok או add או enter,בהתאם למה שתוכנת הדוא"ל שלכם מראה. עתה, ראו איזה פלא: השם 000! ימוקם בראשרשימת פנקס הכתובות שלכם, שם תתחיל התולעת במאמציה לשלוח עצמה לכל הרשימתכתובות שלכם. אולם, כאשר היא תנסה לשלוח עצמה ל- 000! היא לא תוכל לבצע זאת עקבהכתובת שאיננה קיימת - WormAlert. כאשר הניסיון הראשון שלה לשלוח עצמה נכשל(וכך אכן יקרה בגלל הכתובת השגויה), התולעת לא ממשיכה בניסיונותיה וחבריכם לאיושפעו ממנה ולא יפגעו. היתרון הגדול השני של שיטה זו הוא שכאשר אימייל לא יכוללהישלח, אתם מקבלים הודעה מיידית על כך בתיבת ה- Inbox שלכם. לכן, אם אתםמקבלים הודעת אימייל בה כתוב שהאימייל שהיה אמור להישלח ל- 000! שכתובתו היאWormAlert או WormAlert@w לא נשלח עקב אי זיהוי הכתובת אימייל הרשומה, אתםיודעים לצערכם באופן מיידי כי נכנס למערכת המחשב שלכם וירוס מסוג תולעת וכיעליכם לפעול הלאה כדי להוציאו מן המערכת. שלחו הודעה זו לכל רשימת חברי פנקסהכתובות שלכם, וכך, אם כל אחד מהם יבצע פעולה זו, תוכלו גם אתם להיות מוגניםיותר ולא לחשוש מפתיחת אימיילים שנשלחים לכם ע"י חבריכם, המכילים וירוס מסוגתולעת, אפילו שלא באשמתם. מה אתם אומרים? תגובות?
פורסם 2001 בדצמבר 1123 שנים מחבר אולי?! לא בטוח שזה יפגע בך אבל זה לא יפגע באחרים...... (כמו לדוגמא חברינו בפורום... )
פורסם 2001 בדצמבר 1323 שנים נחמד, אני כבר רץ לתקן את ה-Worm הבא שלי כך שאם הוא לא מצליח לשלוח לכתובת מסויימת, הוא יעבור לכתובת הבאה.
פורסם 2001 בדצמבר 1323 שנים מחבר מנייאקים....... בזה הרגע אני מעביר את חברי הפורום לפני המייל של ה Worm...... צרת רבים נחמת טיפשים... :saint:
פורסם 2001 בדצמבר 1423 שנים לכול הידוע לי יש אפשרות ליצור אפקט שניקרא הארנב הלבן דבר זה אומר שאם המתכנת שם דבר כזה בתולעת התולעת צריכה לדעת לזהות הודעה כזאת ולמחוק אותה ובכול מקרה אם התולעת טובה חברים שלך בכול מקרה יפגעו... כי אם קיים אפקט זה בתולעת המתכנת ידע לעבור לבא גם אם לא שלח לאותו אחד...
פורסם 2001 בדצמבר 1623 שנים מחבר אני לא מכיר את אפקט הארנב הלבן אבל אני כן יודע שאין שום סיכוי שהתולעת תוכל לעבור מעל הכתובת הנ"ל מאחר והיא צריכה לשלוח לפני זה לכתובת הזאת ובזה היא תתקע...! אין שום סיכוי שמתכנת כולשהוא יכול ליצור תולעת שתוכל לזהות אם כתובת הדואר חוקית או לא! (חוץ מזה היא צריכה להיות "רזה", תולעים "שמנות" יהיה להם בעיה, וזה מה שיקרה אם תנסה להוסיף להם מנגנונים כאלו..... )
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.