עבור לתוכן

SCSI RAID

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

ממש בא לי לנסות, אבל לא יודע אם זה שווה:

כרגע, יש לי הרדיסק Maxtor 6B200P0, ATA133.

בצד, ישנם 5 הרדיסקים Seagate ST318275LW, שהם סקאזי אולטרא2 (עד 80מגה/שניה),

אותם אני רוצה לחבר ב-RAID 0, ולשים על הכונן המתקבל (90גיגה בערך) את מערכת הפעלה וכל הבלגן של עריכת וידאו שאני עושה.

מצד אחד, אני יורד ברוחב פס (מ-133 ל-80), אבל מצד שני אני אמור להרוויח בזמני גישה קריאה/כתיבה בגלל RAID 0.

בקר סקאזי רייד מתאים (לא מהחדשים שעולים הון) עולה לי בסביבות 350שח, השאלה אם שווה להתלכלך בכלל?

תודה

פורסם

ה 133MB/S של ההרדיסק הקיים זה שטויות, הוא לא מגיע אפילו ל 70.

RAID0 לא עושה שום דבר לזמני הגישה, מה שכן עם חמישה דיסקים אתה תמצה עד תום את ה 80MB/S הזמינים.

אני מניח שזה המחשב שאתה יושב מולו ועובד עליו, אני לא הייתי עושה את זה רק בגלל כל הרעש שהכוננים האלו יעשו.

אם הבקר RAID שלך הוא dual channel אתה יכול לחלק את הדיסקים בין הערוצים ולקבל קרוב ל 160MB/S בתיאוריה - מעשית אתה לא תעבור את ה 133MB/S כי זו המגבלה של ערוץ ה PCI.

פורסם
  • מחבר

אני לא הייתי עושה את זה רק בגלל כל הרעש שהכוננים האלו יעשו.

זה לא בעיה - המארז מבודד היטב, אין בעיה של רעש.

אם הבקר RAID שלך הוא dual channel אתה יכול לחלק את הדיסקים בין הערוצים ולקבל קרוב ל 160MB/S בתיאוריה - מעשית אתה לא תעבור את ה 133MB/S כי זו המגבלה של ערוץ ה PCI.

יהיה לי 3 ערוצים, אבל זה לא כ"כ מזיז בגלל המגבלה שציינת.

שאלה היא אחרת: אם אני מחלק את הדיסקים בין הערוצים, האם אני עדיין אוכל לאחד אותם לכונן אחד עם RAID0?

עד כמה שהבנתי, זה עניין של הגדרות ID, כלומר אני יכול להגדיר לבקר שבמערך יהיו דיסקים מספר 1,4,17,33, בלי חשיבות באיזה ערוץ הם נמצאים.

תקנו אותי אם אני טועה

RAID0 לא עושה שום דבר לזמני הגישה

בעקיפין, זה משפר, לא? הרי יש לך כמה דיסקים שעובדים במקביל...

פורסם

לבקר לא אמור להיות איכפת באיזה ערוץ הכוננים.

זה לא משפר את זמן הגישה מפני שזו מגבלה פיזית של הסל"ד ומהירות הראש של הדיסק.

נתונים אלו לא משתנים כשמחברים כוננים ב RAID.

פורסם

איש יקר,

עזוב שטויות :)

לפי המק"ט שנתת הדיסקים האלה הם 7200 סל"ד 18 ג'יגה כל אחד.

רייד 0 של 2 דיסקים IDE 80 ג'יגה מודרניים יתן לך תוצאות יותר טובות מאשר הענתיקות האלה.

פורסם
  • מחבר

לפי המק"ט שנתת הדיסקים האלה הם 7200 סל"ד 18 ג'יגה כל אחד.

רייד 0 של 2 דיסקים IDE 80 ג'יגה מודרניים יתן לך תוצאות יותר טובות מאשר הענתיקות האלה.

נפח לא חשוב לי, העיקר הביצועים. ולדעתי 5 דיסקים זה קצת יותר טוב מ-2.

חוצמזה, כל זה למטרות ניסוי בלבד, כך שזה באמת שטויות :)

פורסם

אופס, מתנצל על הטעות.

משום מה חשבתי שיש לך רק 2 דיסקים.

אתה יכול לבצע רייד5 עם חמשת הדיסקים האלה, ולמצות את באס ה PCI פחות או יותר 133 מגה לשנייה בקריאת מידע סדרתי.

זמני גישה אתה לא תשפר, כיוון שזמן גישה תלוי במהירות הסיבוב של הדיסק וקצב תנועת הראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים