עבור לתוכן

אדם מבריטניה 'החלים ממחלת האיידס'

Featured Replies

פורסם

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4432564.stm :o

I think I'm one of the luckiest people alive

המחלה נתגלתה אצלו ב2002, היו לו נטיות אובדניות והוא היה עצוב ומדופרס (מן הסתם). באוק' 2003 כשרופאיו ביקשו ממנו

שייבדק שוב, נמצא שהווירוס לא נוכח אצלו במערכת. הוא החליט לתבוע אותם על טעות באבחון -אבל היא לא נמצאה.

נכון לעכשיו זה המקרה היחיד שאפשר להגיד כמעט בוודאות שהגוף הביס את המחלה (היו מקרים לא מתועדים מאפריקה

אבל מי מאמין לשחורים ממדינות עולם 3 בימינו :P).

נראה מעניין מאוד, אולי התרופה לאיידס קרובה מה אתם אומרים ?

• תגובות 33
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נשמע מעניין. לדעתי הרופאים טעו באבחון.

פורסם

זה לא שהוא החלים

הוא מראש לא היה חולה

בדיקת HIV לא בודקת האם הוירוס קיים אצלך אלא בודקת האם קיימים אצלך נוגדנים כנגדו

האדם הזה ככל הניראה בין קומץ האנשים שמחוסנים מאיידס(סוג מסויים שתאים לבנים) ופשוט זיהו אצלו יצירת נוגדנים. הוא אף פעם לא חלה במחלה.

פורסם

חלה או לא חלה

אני חושב שהוא קיבלת נקודת מבט קצת שונה על החיים :)

פורסם

פעם שמעתי, אני לא זוכר מאיזה מקור זה היה, אבל זה לא קריטי

שהבעיה העיקרית בHIV זה שהוא נגיף שיכול להשתנות או משהו כזה, ובגלל זה קשה להרוס אותו או משהו כזה,

אם מישהו יודע הסבר קצת יותר מדוייק, אשמח אם יחלוק זאת.

ואל תיתנו קישור לוויקיפדיה בבקשה, הסבר פשוט יספיק.

פורסם

הבעיה עם ה-HIV היא שהוא תוקף את המערכת החיסונית עצמה

פורסם

בסדר אבל יש חיסונים אקטיביים

וגם שהנגיף עוד לא התפרץ, למה אז כ"כ קשה להשמיד אותו?

פורסם

אין ממש חיסונים

יש את התרופות או בשמם קוקטייל

זה לא מרפא זה בסך הכל דוחה את ההתפרצות

בן אדם יכול להיות עם הנגיף בגוף שלו...

פורסם

בסדר אבל אני שאלתי למה לא מצליחים למצוא לזה חיסון :-\

אם אפשר לענות על השאלה הזו בכלל :s05:

כי זה נראה כזה פשוט בתיאוריה "כולה צריך להרוג את הנגיף"

(אני מדבר על השלב לפני ההתפרצות, שהנגיף פשוט נמצא בגוף)

פורסם

הנגיף נמצא בגוף בתוך התאים שלך.

אם אתה רוצה להרוס אותו אתה חייב להרוס את עצמך...

פורסם

אכן ישנם אנשים שמפתחים עמידות טבעית לנגיף ה- HIV

אחת האוכלוסיות שמהוות יעד למחקר מרתק עבור ביולוגים היא נשים שעוסקות בזנות באחת ממדינות אפריקה

גילו תופעה שעדיין אין לה הסבר שמספר רב מאוד מהנשים הללו נושאות את הנגיף, הן נדבקות שוב ושוב כתוצאה מאופי עבודתן ובכל זאת אף אחת מהן לא מפתחת את המחלה והן חיות כך עשרות שנים, בריאות לחלוטין.

פורסם

בסדר אבל אני שאלתי למה לא מצליחים למצוא לזה חיסון  :-\

אם אפשר לענות על השאלה הזו בכלל  :s05:

א . כי הנגיף תוקף ישירות את מי שאמור להגן על הגוף מנגיפים בכלל וזה תאי T או תאי דם לבנים , אלו הם התאים שמתמחים בלזהות חיידקים ונגיפים ולחסל אותם

כאשר נגיף HIV חודר לתא T כזה הוא גורם לו לייצר מאות עותקים של נגיפי HIV חדשים אשר פורצים מתוך התא וכך הורגים אותו והדור החדש של הנגיפים ממשיך לזהם עוד תאי T כך שרמת תאי T בדם יורדת בצורה דרסתית זו הסיבה שחולי איידס נוטים לחלות בעשרות סוגים שונים של מחלות נוספות שנגרמות מחיידקים ונגיפים אחרים.

ב. נגיף האיידס הוא חמקמק ומשנה את המבנה הגנטי שלו כל כמה שנים, כך שקוקטייל של תרופות או חיסון שעבד כנגד דור מסויים של נגיפים, לא עובד עבור הדורות החדשים.

שלא נדע מצרות...

פורסם

בסדר אבל אני שאלתי למה לא מצליחים למצוא לזה חיסון  :-\

אם אפשר לענות על השאלה הזו בכלל  :s05:

הסיבה היחידה למה לא מצליחים למצוא חיסון היא כי הנגיף כל כך חזק שהוא הורס את המערכת החיסונית של הגוף...והגוף לאט לאט מתמוטט לו, ולא רק גם הוירוס כל פעם משתנה, כי בין וירוס לנוגדן יש התאמה של "מנעול למפתח", כלומר הנוגדן צריך להתאים עצמו אל צורתו ומבנהו של הנגיף...אבל הנגיף פשוט מהיר מדי כשהוא מרגיש את הנוגדן מתקרב הוא משנה את המבנה שלו ועכשיו הנוגדן צריך להשתנות שוב והוא לא מספיק לעשות את זה באותה מהירות..זה למה הנגיף לאט לאט משתלט על הגוף שלנו..

ממה שאני יודע רק בהתחלה שהנגיף בגוף משהו כמו עד 72 שעות יש תרופה שהורגת את נגיף האיידס  לפני שהיא מתפרצת, לפני שהיא מתחילה לפעול על מערכת החיסון..ככל שמוקדם משתמשים בה ככה גם סיכויי האדם להרפא ממנה..

על זה נאמר...שלא נדע מחלות כאלו.

עריכה: מה שאמרו מעליי בדיוק יותר מדוייק.

פורסם

מעניין איך ימצאו אם הוא חסין מהמחלה... אולי ידביקו אותו עוד פעם ויראו מה קורה :lol:

פורסם

חחח מצחיק...אבל יכול להיות אמיתי באותה מידה היום עם העולם הזה חח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים