עבור לתוכן

האם יש לי קבלים נפוחים (תמונות)

Featured Replies

פורסם

בעקבות קשיים בהפעלת המחשב, סרקתי את הפורום ומצאתי שיכול להיות שהבעיה נובעת מקבלים נפוחים.

על לוח האם כמה סוגים של קבלים:

הכחולים - שנראים שטוחים בתמונה

ורוב הקבלים הם ירוקים - נראים קצת נפוחים

ראיתי את הכתבה ב PCSTATS, אבל לא דולף לי שום חומר מהקבלים.

הבנתי שהייתה תביעה בשנה שעברה נגד מס' חברות ששמו על לוחות האם קבלים דפוקים ולא מצאתי מה הייתה ההחלטה הסופית ונגד איזה חברות התביעה (חוץ מ ABIT ו MSI).

הלוח שלי הוא LEADTEK K7NCR18D יש סיכוי שיחליפו לי אותו אחרי שנתיים וחצי ?

אשמח לעזרה :)

[attachment deleted by admin]

פורסם

אבל מה הקשר לפורום מעבדים ולוחות אם?

זאת בעיית חומרה -> פורום תמיכה טכנית

פורסם

הקבלים בתמונות נראים בסדר גמור

פורסם

אין לLeadtek 3 שנים אחריות? אם יש אז לך תחליף. קבלים מעין אלו גורמים לבעיות בהדלקת המחשב.

אם אין וזה רציני עשה זאת בעצמך.

תביעה זה לא נשמע פרקטי או רציני.

פורסם
  • מחבר

האחריות רק שנה.

לא התכוונתי להגיש תביעה :-\ חשבתי שאולי כשהפרשה התפרצה השיגו הסדר עם יצרניות לוחות האם. כמו במקרים של אינטל ובקר הזכרון לפני 3 שנים או IBM והסוללות של הניידים.

ד.א

מישהו ניסה להחליף עצמאית את הקבלים ?

מאיפה אני משיג כאלה שיתאימו ללוח שלי ?

האם צריך/מומלץ לנתק את הכל מהלוח (כרטיסים, מעבד וכו') לפני ?

פורסם

כמו שכבר אמרתי

הקבלים בתמונות נראים בסדר גמור

התכוונתי גם לירוקים

פורסם
  • מחבר

אז מה עוד יכול לגרום לתופעה שהמחשב מאתחל רק אחרי כמה נסיונות? ושאם משאירים אותו "פועל" על ריק כמה זמן בהפעלה הבאה הוא מאתחל כמו שצריך.

לפי מה שקראתי, זה התאים בדיוק לתופעה.

הספק תקין - עובד מצויין על מחשב אחר, גם כ.המסך והזכרונות.

פורסם

לפי נסיון שלי הקבלים הירוקים,יכולים להיות בעייתים,

את יכול להחליף את הקבלים אבל את חייב חוש טכני,קבלים תאומים,וכלים מתאמים כמובן..........

אבל אם את לא יודע איך עושים את זה עדיך לתת לבעל מקצוע-זה עולה בסביבות ה 150 ש"ח+10\20 ש"ח לקבלים

פורסם

הם ניראים בסדר..(ויש מצב שאולי זה הגורם לבעיה..אומנם מצב קטן אבל ....)

פורסם

בגדול הקבלים הירוקים נראים כמו קבלים שיכולים לעשות בעיות,כמובן בשביל לדעת את זה על בטוח צריך "רב מדד" או מכשיר דומה.

אני כן הייתי בודק בכיוון הזה,כי הקבלים כן נראים "שמנים",אולי לא בצורה חד משמעית אבל זה מספיק :bash:

פורסם

מה אתם שפויים ?

הם כל רגע עומדים להשפריץ לו על כל המחשב ויכולים לגרום לו לנזקים בחומרה אחרת במחשב אבל לא בהכרח לי היה P3 עם לוח אם מפוצץ החלפתי לו קבלים והוא עובד כמו סוס

שמע מנסיון

א- בדוק את עינין האחריות

ב-עדין לא לזרוק לזבל אפשר להחליף קבלים חפש חנות אלקטרוניקה ותקנה את המתאימים (במקרה שלי קניתי קבלים טיפה יותר חזקים והם עובדים יופי)

ג-לא אמרת מה המפרט שלך אולי בכלל כדי להשקיע כבר איזה 400 שקל על לוח נורמלי ולחסוך את כל הכאב ראש

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות :xyxthumbs: ...

יש לי בערך 10 קבלים ירוקים כאלה על הלוח אם וכולם נראים קצת "שמנים" כמה בערך יעלה לי לקנות 10 חדשים ? ואיפה מוצאים? בחנות אלקטרוניקה רגילה?

חשבתי על להחליף לוח אם, אבל ממש ממש קשה למצוא לוחות SOCKET A נורמלים היום.

המפרט הוא:

AMD AXP 2400 Thoroughbred

הלוח Leadtek K7ncr18d - היה לוח סביר בהחלט לפני כשנתיים וחצי כשקניתי את המחשב.

שני סטיקים של Twinmos 256MB 333MHZ

וספק HEC 300W

לא עשיתי למחשב OC מעולם, אז אני לא חושב שהיה עליהם עומס.

פורסם

לא בעיה למצוא ולקנות וזה עולה גרושים כמה עשרות שקלים נידמה לי 20 30 40 גג לא יותר מזה ...

מלחם טוב יש לך ?.....וגם צריך ידע

שאני החלפתי אחי לקח את הלוח לעבודה שלו ושם יש בחורות שעובדות בהלחמה תוך 5 דקות החליפו הכל אני בספק עם מישהוא יעדשה לך את העבודה ויקח מחיר סביר

שבמחיר הזה כבר עדיף לחפש לוח כמה כבר יעלה

לגבי קנית לוח באמת שאני לא מתמצא אולי בזאפ? תשאל פה בפורום אני בטוח שיענו לך

פורסם

זה בסה"כ מחשב ישן יחסית אולי פשוט תנסה לקנות לוח משומש או לוח זול שמיועד לסמפרון דור ראשון - זאת אותה תושבת כי אם אין לך מישהו שילחים לך את הקבלים החדשים בחינם אז לשלם למישהו יעלה לך יותר מדי כסף,

אופציה נוספת היא:יש חנות מוכרת שיש לה מציאון ותוכל לקנות לוח אם טוב במחיר זול.

פורסם

מה הבעיה להחליף קבלים צריך מלחם ובדיוק אותם קבלים אם אותם נתונים לא חייב אותו יצרן... וכמובן חוט ברזל מיוחד לא זוכר איך קוראים לזה בדיוק

אתה בא מחמם מלחם תלוי בסוג יש כאלה שעל גז וצריך לחמם מהר וישר להלחים ושוב לחמם ושוב להלחים ויש כאלה בחשמל

אתה צריך לחכות דקה שתיים אם זה מלחם חשמלי ואחרי זה לעבור על שני הנקודות של הקבל הבעייתי בצד השני של הלוח חשוב מאוד אחרי זה שוב עד שהוא לא יוצא

במקומו מכניס קבל אחר ולוקח תחוט ברזל ומלחים אם המלחם וזהו יש לך קבל חדש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים