עבור לתוכן

אנרגיית נקודת האפס

Featured Replies

פורסם

שמעתי איפהשהו את המושג zero point energy או אנרגיית נקודת האפס.

מישהו יכול להביא פרטים על זה?

פורסם

zero point energy זה סה"כ מושג לכך שיש איזו אנרגיה מינימלית לחלקיק שלא שווה אפס ... בניגוד למכניקה קלאסית עבור חלקיק במערכת קוונטית (נגיד בור פוטנציאל אינסופי) אין אנרגיה אפס כי אחרת זה מתחיל להפר כל מיני דברים. אבל אני לא מבין גדול בפיזיקה ואם מישהו פה יודע משהו על זה הוא מוזמן לתקן אותי.

פורסם

[ltr]I think this thread is a sign you're playing waaay too much half life 2.[/ltr]

פורסם

[ltr]I think this thread is a sign you're playing waaay too much half life 2.[/ltr]

:lol: :lol:
פורסם

המושג הזה מופיע גם בסטארגייט.

פורסם
  • מחבר

תתפלא שלא :)

פורסם

המושג הזה מופיע גם בסטארגייט.

אז שמה יותר מידיי חח

פורסם
  • מחבר

גם כדיי קצת לעניין אתכם בנושא,אומרים שבכוס קפה יש מספיק "אנרגיית נקודת האפס" כדיי לאדות את כל האוקיינוסים בכדור הארץ :o

פורסם

אז מה זה אומר אין סיכוי שמהחום של הכס הזאת לפי מה שידוע לעולם לאדות את האוקיינוס חח אתה יודע שעים שמים כוס קפה 100 מעלות וליטר מים 25 מעלות ביחד אולי המיים בסוף יהיו 30 חח מה זה השטויות האלו

פורסם

אאאאאאאאאאאאאא אני לא עומד בכמות הטימטום!!!!!!!!!!!!!! (מצתבר בכמה ת'ראדים...)

הכוונה היא שאם להפוך את המסה (300 גרם+-) של כוס הקפה לאנרגייה טהורה יהייה אפשר לחמם את האוקיינוס ל100 מעלות צלזיוס.

פורסם

הכוונה היא ליותר מזה, חוץ מהאנרגיה שאצורה בחומר עצמו (מהנוסחא המפורסמת של איינשטיין) לכל חומר קיימת גם אנרגיית אפס, שנובעת מערון אי הודאות (אם אנחנו יודעים שהטמפ' היא אפס מעלות אנחנו יודעים שלחלקיק יש תנע אפס בודאות, ולכן אי הודאות במיקום שלו היא אינסופית, מה שימקם אותו במקומות "אסורים" קוונטית, מטיפול במשוואות הקוונטיות נובע שיש לו "אנרגיית אפס" וכמו עוד כמה דברים במכניקת שדות קוונטיים, היא עשויה להיות אינסופית

פורסם

אבל אנ' המסה תספיק לאדות את האוקיינוס...

אי הימצאות במקומות ה"אסורים" זה לא אקסיומה במכאניקה קוונטית? אני יודע שלפי עיקרון אי הוודאות הוא יכול להיות בכל מקום, אבל אתה בטוח שזה תקף גם לגבי המקומות האסורים?

פורסם

כן, גם גרגיר אבק בצורה הטהורה שלו יכול לספק מספיק אנרגיה לכל ישראל למשך 10 שנים בערך....

במקומות האסורים הוא לא יכול להמצא

פורסם

זה כבר הגזמה...

חישבנו שכדור אקמול יכול להספיק לאוטו שעושה כמה מאות סיבובים מסביב לכדור הארץ, אבל גרגר אבק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים