עבור לתוכן

האם המעבד שלי הוא לא מה שחשבתי שקניתי, הייתכן?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לא מזמן קניתי מחשב והמעבד שבחרתי לו היה: AMD Athlon 64 3000 Socket 939 .

וזה גם מה שמופיע בקבלה שקיבלתי מהחנות.

ואז החלטתי לבדוק מה יש לי בעזרת 3DMark05 ושם בכלל רשום בפרטים של המעבד: Socket Designation: Socket 754

ניסיתי עוד תוכנה וגם שם התוצאה: Socket Designation: Socket 754

האם יש מצב שבאמת התקינו לי משהו אחר???

אם למישהו יש מושג מה הסרט אשמח לקבל תגובה... צרפתי תמונות של שתי התוצאות של הבדיקות

[attachment deleted by admin]

פורסם

לדעתי מדובר בבעיה בזיהוי

כי 3000 בסוקט 754 הוא עד כמה שזכור לי במהירות 2.0GHz ולא 1.8GHz

בדקת עם עוד תוכנות?

CPU-Z, Sandra

גם תמונות של הדגם של הלוח אם יכולות לעזור

פורסם
  • מחבר

טוב בדקתי בעזרת 2 התוכנות שרשמת ואכן CPU-Z סופסוף זיהה את ה-socket 939 (ראה תמונה מצורפת),

אבל ה-Sandra עדיין טוען שזה 754 Socket (ראה עוד תמונה מצורפת).

בקיצור לא נותר לי אלא לקוות שה-CPU-Z צודק (למרות שהוא במיעוט)... ???

בקשר ללוח-אם, הוספתי תמונות גם שלו (ראה עוד 2 תמונות מצורפות) אבל פתאום מצאתי בעיה חדשה :kopfpatsch:

לי רשום בקבלה וגם על הקופסא שהמודל שלו הוא GA-K8NF-9, ואילו כל התוכנות מוצאות שהמודל הוא: NF-CK804

האם יש לי סיבה חדשה לדאגה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

לי זה נראית כמו בעיית זיהוי פשוט

אבל אולי עדיף לך לתת את המחשב לחנות / מעבדה שממנה קנית ולתת להם לבדוק את העניין לעומק

או לפתוח את המחשב ולראות אם אתה מוצא דגם כתוב על הלוח אם עצמו

פורסם
  • מחבר

פתחתי את המחשב ואכן כתוב על הלוח עצמו באמת GA-K8NF-9 (מה שאכן צריך להיות)...

טוב אז כנראה שזה באמת טעות בזיהוי... מוזר לי רק שתוכנה רצינית כמו 3dMark (ואני קורא לה רצינית כי היא עולה כסף) עושה כאלה טעויות....

תודה בכל מקרה על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

זה קורה הרבה יותר פעמים ממה שנדמה לך

אחרת לי הייתה בעיה עם המערכת הישנה

כי 3.00V למעבד זה קצת יותר מדי (גם ל Williamette, ד"א זה מה ש CPU-Z זיהתה שהמעבד שלי מקבל משום מה)

פורסם

ניסיתי עוד תוכנה וגם שם התוצאה: Socket Designation: Socket 754

גם לי נראה שמדובר בטעות בזיהוי (סביר להניח שהתוכנות פשוט לא מעודכנות לדגם הספציפי של הלוח שלך).

רק הערה קטנה - התוכנה השנייה היא AIDA32. התוכנה הזו הוחלפה מזמן ב Everest. תשתמש בה כדי לבדוק את פרטי החומרה שבמחשב שלך.

אם אתה ממש רוצה לראות את הנתונים הנכונים, תשלח דוא"ל למפתחים/תפתח bug report בפורום של יצרן התוכנה (אני יודע שבפורום של תוכנת Everest המפתח מגיב דיי מהר, ובד"כ גם מוציא גירסה מעודכנת אם צריך).

פורסם

אכן AIDA32 תוכנה שנחשבת ענתיקה והיא לא מזהה מעבדים אחרי סוקט 754 שבערך באותה תקופה הופסק הפיתוח שלה... או שפשוט הוחלף ל-Everest

סך הכל מה שמוזר שה-CPUZ מראה לך שזה לוח NF-CK804 שזה בעצם לוח שם החברה NVIDIA עצמה זאת אומרת דגם שהיא ייצרה כדי לתת אותו לחברות כדי שעליו הם יבנו דגם משלהם וזה גם הדגם שהם נותנים לאתרים כמו TOMSHARDWARE ואחרים לבדוק את הציפ שבמקרה הזה הוא נפורס 4 :kopfpatsch:

מוזר מוזר :screwy:

פורסם

אם זיהית על הלוח שכתוב GA-K8NF-9 אז זה כנראה זה.

אם אני לא טועה (אני לא מול המחשב שלי כרגע) אז במסך הראשוני בהדלקה כתוב את הדגם של הלוח וגרסאת ה BIOS.

לפי התמונות שהבאת הלוח שלך ב F2 שזה יחסית גרסא ישנה מ 2004.

תמיכה במעבדי Venice E6 התחילה מ F7 ללוח שלך וכעת יש כבר F9

http://www.giga-byte.com.tw/Motherboard/Support/CPUSupportList/CPUSupportList_GA-K8NF-9.htm

אז אולי כדאי לך לעדכן BIOS אם זה חשוב לך

http://www.giga-byte.com.tw/Motherboard/Support/BIOS/BIOS_GA-K8NF-9.htm

פורסם

גם אצלי ב 3DMARK מראה שיש לי סוקט 754... ::) :-[ אבל הזמנתי 939 :'(

(יש לי 3200)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים