עבור לתוכן

בעיה במחשב יותר משנתיים

Featured Replies

פורסם

שלום, אני חדש בפורום הזה ובאתי לשאול אותכם בתור מבינים מקצועיים בחומרה או w\e שלא כמו בפורום של גיימר שכל דבר שם זה כמו "יש לי בעיה בווינדוס מה עושים? תפרמט" "יש לי בעיה במחשב מה עושים? תקנה חדש!" וכו' .

יש לי מחשב כבר מעל שנתיים אני מעריך אפילו 3 והוא לא נהג לעשות בעיות אבל עד לפני שנתיים המחשב היה עושה פול בעית.

המפרט שלי הוא:

Computer:

Computer Type                                     ACPI Uniprocessor PC

Operating System                                  Microsoft Windows XP Home Edition

OS Service Pack                                   Service Pack 2

DirectX                                           4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Computer Name                                     BLETTER (Bletter)

User Name                                         דרור

Motherboard:

CPU Type                                          Intel Pentium 4, 1500 MHz (15 x 100)

Motherboard Name                                  Intel Winnipeg D845WN  (6 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)

Motherboard Chipset                               Intel Brookdale i845

System Memory                                     512 MB  (PC133 SDRAM)

BIOS Type                                         AMI (05/25/03)

Communication Port                                יציאת תקשורת (COM1)

Communication Port                                יציאת תקשורת (COM2)

Communication Port                                יציאת מדפסת (LPT1)

Display:

Video Adapter                                     NVIDIA GeForce FX 5200  (128 MB)

3D Accelerator                                    nVIDIA GeForce FX 5200

Monitor                                           Acer FP563  [15" LCD]  (11331937)

Multimedia:

Audio Adapter                                     C-Media CMI8738/C3DX Audio Device

Storage:

IDE Controller                                    Intel® 82801BA Bus Master IDE Controller

SCSI/RAID Controller                              D347PRT SCSI Controller

SCSI/RAID Controller                              VAX347S SCSI Controller

Floppy Drive                                      כונן תקליטונים

Disk Drive                                        WDC WD800BB-32BSA0  (74 GB, IDE)

Disk Drive                                        MAXTOR 6L040J2  (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Optical Drive                                     _NEC DVD_RW ND-3520A  (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW)

Optical Drive                                     ATAPI DVD-ROM 16X  (16x DVD-ROM)

Optical Drive                                     Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device

Optical Drive                                     SCSIVAX DVD/CD-ROM SCSI CdRom Device

SMART Hard Disks Status                           OK

Partitions:

C: (NTFS)                                         15358 MB (2692 MB free)

D: (NTFS)                                         22803 MB (1350 MB free)

G: (NTFS)                                         21312 MB (457 MB free)

H: (NTFS)                                         55003 MB (1201 MB free)

Total Size                                        114476 MB (5700 MB free)

Input:

Keyboard                                          Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

Mouse                                             Microsoft PS/2 Mouse

Mouse                                             עכבר תואם HID

Network:

Network Adapter                                   Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC  (192.168.0.1)

Network Adapter                                   Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC  (10.200.1.1)

Network Adapter                                   WAN (PPP/SLIP) Interface  (85.65.146.101)

Peripherals:

Printer                                           hp deskjet 5550 series (עותק 1)

Printer                                           hp deskjet 5550 series

Printer                                           Microsoft Office Document Image Writer

USB1 Controller                                   Intel 82801BA ICH2X - USB Controller 1 [C-0]

USB1 Controller                                   Intel 82801BA ICH2X - USB Controller 2 [C-0]

USB Device                                        Generic USB Hub

USB Device                                        התקן ממשק אנוש (HID) של USB

USB Device                                        תמיכה בהדפסה של USB

עכשיו הייתה לי בעיה שהמחשב היה נכבה\עושה ריסטים חופשי והטמפרטורות היו מגיעות ל80 חופשי חודשי וללא הגזמה.

עד לפני שנתיים לא ידעתי מה זה בידיוק עשה את הטמפרטורות כל כך גבוהות עד שאחי הגדול פתח את המארז של המחשב ומצא פול פול פול אבק והמאורר היה עושה רעשי תופת.

אח שלי פתח, ניקה, שימן ובלה בלה בלה והופלה הטמפרטורות של המחשב ירדו אבל זה כבר היה מאוחר יותר.

המחשב היה זז הרבה יותר לאט ממה שהוא היה פעם מכל בחינה, מבחינתי המחשב מתפקד עכשיו כמו פנטיום 4 שמתחזה לפנטיום 3 ואף פחות.

אין לי כרגע כסף לקנות מחשב חדש, אבל מה שאני יכול להגיד שהחלפתי פעמיים מאורר והמאורר העכשווי שלי עכשיו זה מאורר אינטל מקורי של פנטיום 4 שקניתי בכל חנות מחשבים שבא לכם.

חיברתי ובלה בלה, משחה טרמית וכל זה, והמחשב מתחמם שוב ואפילו יותר מהמאוורים האחרים שהיו לי, עכשיו מאז שהחלפתי את המאורר גם אני לא יכול לבדוק מה מהירות ההסתובבות שלו.

אני מנסה להתייעץ עם המון אנשים אבל כולם אומרים לי לקנות מחשב חדש כבר אבל לצערי אין לי כרגע שום אפשרות לעשות את זה.

יש לי אפילו מוציא חום או דבר כזה שחור שאח שלי הגדול קנה ושם במחשב, וגם ההארד דיסק שלי עכשיו 55 מעלות, המחשב כרגע בכיף מגיע 70, ושלא נדבר במשחקים.

עד לא מזמן אחי הגדול גם ניקה את הספק שעשה רעשים, עכשיו הבעיה שהמחשב מתחמם.

מה אני יכול לעשות? לקנות מאורר חדש? לקנות מעבד חדש? מה נפגע במחשב מההתחממות? מה אפשר לעשות? בבקשה אם תעזרו לי תבורכו.

בברכה,

V00d00

פורסם

אתה בטוח שחיברת תמאוורר טוב..??

תבדוק שהצלעות קירור וכו לא רופפות..

יש לך במארז עוד מאווררים..??

ניסת לשמן אותו..

ותבדוק אם חיברת (לא שיש ממש מה להיסתבך..) תמאוורר המקורי של אינטל טוב (כי אם כן אתה אמור לראות את הRPM שהוא מסתובב..)

תכנס לביוס תבדוק..(יכול להיות שהוא תקול..)

פורסם

תכנס לביוס תבדוק..(יכול להיות שהוא תקול..)

פורסם

התכוונתי שהמאוורר אולי לא בסדר..(ותקול מלשון תקלה..)

פורסם
  • מחבר

אין, המאורר חדש הוא לא עושה רעש או משהו אין טעם שהוא לא יהיה בסדר.

ניסיתי לחבר את המאורר הקודם של המחשב שלי בנוסף ישירות ללוח אם, סתם לניסיון, מסתבר שהוא גם את המהירות שלו לא מראה לי עכשיו.

אני חושב שמשהו נפגע בלוח אם, כמעט בטוח..

יש איזה תוכנה לבדוק משהו שקשור ללוח אם ?   :'(

פורסם

תיכנס לאתר של אינטל ותוריד דרייבר ללוח אם ובטח שם יש איזה משו לבדוק

אהההה רגע כמה חוטים יוצאים מכל מאוורר????

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים