עבור לתוכן

כונני סידירום לא מזוהים בביוס

Featured Replies

פורסם

פרמטתי את כונן סי אצלי בכדי להתקין ווינדווס מחדש, כשרציתי לעשות BOOT מהדיסק של ווינדווס לא יכלתי וזה בגלל ששמתי לב שהביוס בכלל לא מזהה כונני סידירום...

הבעיה צצה פיתאום מבלי ששיניתי משהו בחומרה אצלי... ניסיתי להחזיר את הביוס להגדרות הDefault שלו וגם לא הולך... ניסיתי לחבר רק כונן אחד וגם לא עזר

למישהו יש פיתרון? :(

פורסם

תבדוק בסדר הזה:

ג'מפרים, כבל IDE, כבל חשמל ואם עדיין לא עובד, תבדוק אותם במחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

בדקתי ג'מפרים, גם כבל IDE בדקתי, בדקתי במחשב אחר והם עובדים...

מה עוד אפשר לעשות/לבדוק? :(

פורסם

לבדוק שהפינים בלוח אם תקינים.

פורסם
  • מחבר

הפינים תקינים... העניין הוא שלא נגעתי בשום דבר בחומרה אצלי ופיתאום הביוס לא מזהה כל מה שנכנס בIDE

אני לא בטוח שאני יודע ממה נגרמה הבעיה, לא אוכל גם לפרט יותר מידי כי אני לא רוצה שזה יהפוך לווארז...

אם מישהו מכיר את התוכנה SF Nighmare שיש לה קשר מסוים לתוכנה star force אז אני חושב שהתעסקתי יותר מידי עם הנייטמר כי ביטלתי משם כמה פעמים דבר שנקרא NOD וכל מיני דברים שקשורים בIDE... אם מישהי מכיר פאץ' שמתקן את הדברים האלה אני ישמח

אבל עד אז... יש עוד הצעות? :(

פורסם

תנסה לאפס את הביוס

פורסם
  • מחבר

כרגע אני לא בבית אבל אני ינסה את זה יותר מאוחר...

ניסיתי להעלות את הגדרות הברירת מחדל של הביוס ולא עזר, זו לא אותה הפעולה כמו איפוס ביוס?

פורסם

זה אותו הדבר (אבל..) אבל תנסה (לא עולה כסף.. ;))..

פורסם
  • מחבר

איפוס ביוס גם לא עוזר...

הכנסתי דיסקט אתחול לכונן דיסקטים נBOOT ובקשתי שיעלה לי עם אפשרות להשתמש בCDROM ואחרי שהBOOT הסתיים קיבלתי תא ההודעה הזאת:

Device driver not found: 'MSCD001'

No valid CDROM device drivers selected

זה נשמע כאילו שחסר קובץ מסוים שאמור לזהות כונני CD... אולי עדכון ביוס יעזור?

פורסם
  • מחבר

עזבו הכל עכשיו יש בעיה חדשה אחרת... הצלחתי להתקין את הווינדווס איכשהו אבל יש בעיה, הטעינה של הווינדווס לוקחת נצח!! ממש המון זמן! ועדיין אין לי כונני סידירום מזוהים... מה לעשות?

פורסם

איך הצלחת להתקין ווינדוס בלי שיהיה לך כונן CD בBIOS?

פורסם
  • מחבר

עשיתי מהכונן סידירום שלי USB ואז עשיתי BOOT מהUSB...

מה עכישו לפרמט שוב? אולי שם משהו לא עשיתי כמו שצריך? או שזה בגלל הסידירומים?

עריכה: הבנתי למה הווינדווס נטען כל כך לאט, זה בגלל הסידירומים ניתקתי אותם והכל הסתדר אבל אני לא יכול לעבוד איתם

פורסם

תנסה להחליף חוטים. יש חוט של 40PIN ויש חוט של 80 PIN. את ה40 תחבר לCD ואת ה80 תחבר לHD. תבדוק אם עובד. יכול להיות אפילו שאחד החוטים לא טוב.

פורסם

תנסה לחבר כל סידירום בנפרד

יכול להיות שאחד מהם הלך לעולמו

פורסם
  • מחבר

תנסה להחליף חוטים. יש חוט של 40PIN ויש חוט של 80 PIN. את ה40 תחבר לCD ואת ה80 תחבר לHD. תבדוק אם עובד. יכול להיות אפילו שאחד החוטים לא טוב.

חוט? אתה מתכון לכבל, כבר החלפתי כמה וזה לא זה... ומה שאתה אומר לא נכון, כבל של 40 פינים זה IDE רגיל ו80 זה SCSI (אם אני לא טועה)

אה, ההארדיסק שלי מחובר בSATA אם זה עוזר

^^

כבר ניסיתי לחבר כל אחד בנפרד... עדיין לא הולך, כשאני מחבר אותם בתור USB כמו שתיארתי למעלה הם עובדים כרגיל...

טוב הצלחתי כרגע לגרום לביוס לזהות אותם, אבל כשהם מחוברים בתור IDE הם מזוהים (סוף סוף) בתור CD-ROM רגיל וכשמכניסים אליהם דיסקים הם כאילו לא קוראים אותם...

הצלחתי לגרום למחשב לזהות אותם דרך התוכנה SFNightmare אם מישהו יודע למה היא קשורה

עדכון ביוס לא עזר... יש דרך כלשהי לעדכן דרייברים אל תוך הביוס?? קיים דבר כזה? כי התוכנה הזאת דפקה לי הכל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים