עבור לתוכן

איך לרנדר ספר?

Featured Replies

פורסם

היייי אני רוצה לרנדר ספר במקס אבל ספר ספר כאילו שיהיה אפשר לפתוח אותו יענו עם דפים כריכה קשה והכול למישו יש מדריך?

פורסם

נדמה לי שעשיתי כמה כאלה במשך הזמן.

החלק המורכב יחסית זה אנימציה של פתיחה/סגירה והעברות דפים. אם אתה לא צריך את כל זה אז זה נהיה הרבה יותר פשוט.

אם אתה לא צריך אנימציה, נראה לי שהפתרון הכי קל זה לצייר עם shape את הכריכה (עם עובי) ממבט עילי, ולעשות extrude.

פורסם

איך עושים extrude ? אמרו לי שאפשר למדל עם זה, ואני רוצה לנסות. עד עכשיו מידלתי רק מקופסא...

פורסם

מה שאני דיברתי עליו זה extrude מ- spline, כלומר - לוקחים עקומה (בדר"כ כזו שנמצאת על מישור) ויוצרים ממנה צורה תלת-מימדית ע"י זה שמשכפלים אותה לאורך הניצב למישור. למשל - מעיגול יוצא גליל.

ב- polygon modelling העקומה שבה משתמשים היא בעצם הפוליגון שלו עושים extrude.

במקס, הדרך לעשות extrude ל- spline היא ע"י extrude modifier.

extrude ל- editable mesh/poly עושים ברמת ה- face/polygon..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

אבל ת'אמת אני די כן צריך את האנימציה אבל שלא תיהיה כ"כ אמינה פשוט שתיהיה שם....

פורסם

אוקיי, אנימציה של פתיחה/סגירה? או גם אנימציה של העברת דף?

אני חושב שאם הייתי עושה את זה עכשיו הייתי מנסה את זה עם bones.

העברת דף אתה יכול לעשות עם bend.

פורסם
  • מחבר

אני צריך גם פתיחה סגירה וגם העברת דפים...

ותודה אבל אני לא כזה מומחה במקס אז אם אתה יכול לפרט קצת יותר זה מאוד אבל מאוד יעזור לי

תודה

פורסם

טוב, בדקתי קצת כמה זה מסובך, ולעשות את זה בצורה משכנעת זה ממש לא לרמה של מתחילים.

יש גם דרכים יותר פשוטות לעשות את זה, כמו למדל את הכריכה ב- 3 חלקים (שני צדדים וחלק אחורי)

אני ממליץ לך לעשות דבר ראשון את ה- tutorials על modelling, ותראה איך אתה מתקדם משם.

הנה מודל של ספר (בלי אנימציה) שעשיתי ממש מזמן (משהו כמו 8 שנים), זה פורמט 3ds, אתה צריך לעשות לו import ממקס.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

את המדריכים שהתוכנה עשיתי אבל לא את כולם...

אני יודע לעבוד במקס אבל את HL2 אני לא הולך לעשות =\ באסה! טוב בכול מיקרה תודה אני יסתכל...

אוקיי התסלכתי זה דווקא ממש יפה אבל רציתי לשאול כמה דברים

1. אתה רינדרת את זה? אם כן איכפת לך אם אני ישתמש בזה (אני לא בטוח שאני רוצה אבל אם אני ירצה...) ?

2. זה לא רונדר כגוף אחד אלא ככמה גופים שחוברו נכון?

3. אם אתה יכול בבקשה להסביר על איך עושים את החצאי עיגולים של הדפים (כאילו הקטע שיוצא מהכריכה לשאר הדף...)

ושוב המוןןןןן תודה

פורסם

בשביל מה שאני התכוונתי בהתחלה, אתה צריך לדעת קצת rigging ולהרגיש מספיק חופשי עם bones. רוב ה- tutorials שמדברים על זה הם בהקשר של character animation.

את הספר הזה אני מידלתי, אז אתה יכול להשתמש בו.

האמת שעשיתי את זה ב- 3D Studio r2 (גרסת הדוס) ואני לא זוכר בדיוק את כל הפרטים.

נדמה לי שבמקרה הזה השתמשתי לכריכה ב- loft של מלבן לאורך מסלול בצורה של בסיס הספר, ולא ב- extrude (נדמה לי שלא היה כזה אז, אבל יותר נוח לעבוד איתו). נדמה לי שהשתמשתי באותה שיטה גם לדפים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים