עבור לתוכן

האם נפילת מתח פוגעת בדיסק הקשיח?

Featured Replies

פורסם

שלום

מדי פעם בלי שום אזהרה נופל המתח בבית שלי והדיסק הקשיח שלי נפגע

אם אני מוריד סרט בגודל מסוים אז אחרי זה או שהוא נהיה קטן יותר ואאז אפשר לצפות בחלקו או שהוא נשאר באותו גודל (על הביט האחרון) (אני בגלל זה כל הזמן משווה גדלים של קבצים) אז למרות שהסרט נשאר באותו גודל לפי דעתי האיכות שבו הוא משודר נפגעת

יש סיכוי שלמרות שהגודל של הסרט לא השתנה אחרי נפילת מתח האיכות שלו תרד ?(למשל מה שהיה נראה כחד מאוד לפני ירידת המתח נראה מרוח אחריה)

אם האיכות באמת נפגעת יש דרך לשחזר את זה בלי להוריד אותו דבר עוד פעם?

פורסם

נפילות מתח אכן יכולות לגרום לדיסק קשיח להתקלקל אבל לא לגרום לקובץ מסויים להיות גדול יותר או קטן יותר,וברור שאין לזה שום קשר לאיכות של סרט כלשהו.

פורסם

חשבתי על השאלה שלך והאמתי שנראה לי שגם אם הייתה קפיצת מתח ברגע המדויק שמחט כתבה, זה היה דופק סקטורים= כמה פריימים מהסרט, ולא מורח אותו...

פורסם

אם סקטור נדפק בדיוק איפה שיושב הסרט,הסרט (או כל קובץ) לא יעבוד,הדיסק הקשיח פשוט ישמיע רעשים מעצבנים כניסיון לקרוא מאותו סקטור פגום.

הוספה:

אני פשוט הולך לפי הגיון,אף פעם לא קרה לי שנדפק לי סקטור בודד על איזה סרט,בדר"כ במקרה של bad sectors נדפקים יותר מסקטור אחד,והם בדר"כ נמצאים סקטור ליד סקטור,ככה שאם קובץ למשל כמו סרט שהוא יחסית גדול,אני משער שתוכל להפעיל,לראות עד איפה שהסקטור פגום ושם הוא פשוט יתקע....עכשיו,האם הוא יתקע ויפסיק את הסרט או שייתקע לכמה זמן ואח"כ ימשיך...זה אני לא יודע,ואני לא הולך לנדב את הסקטורים שלי :P

פורסם

הארד דיסק וספק כוח זה שני הרכיבים שימותו ראשונים במקרים של קפיצות מתח. אם יש לך בעיות בחשמל תשקיע באל פסק ותחסוך לך הרבה כסף בעתיד.

כמו כן, תעשה SCANDISK וDEFRAG אחרי דברים כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים