עבור לתוכן

עזרה בהגדרת ראוטר אלחוטי של 3COM

Featured Replies

פורסם

אני צריך עזרה בהגדרת ראוטר אלחוטי של 3COM

הוא מיועד לחבר 2 מחשבים כרגע ועוד מחשב נוסף בעתיד.

כל המחשבים הם נייחים ונמצאים באותה הדירה במרחק של 5 מטר מקסימום אבל עם כמה קירות באמצע (אין חדרי ביטחון או משהו)

הראוטר משדר בתקן 802.11G ואני צריך לדעת כמה דברים

1. האם אני יכול לחבר את הראוטר אך ורק למודם (זה מודם ADSL, שחור ששוכב במאוזן. הייתי כותב דגם אבל זה לא ליידי) ולכל מחשב לחבר רסיבר אלחוטי שיקלוט את האות?  אם כן, כיצד אני עושה את זה?

2. איזה רסיברים בדיוק אני צריך? האם משהו  כזה   יתאים לצרכים שלי?

3. הרעיון הכללי הוא להגדיר את המחשבים ככה שיהיה רק אינטרנט בלי שיתוף רבצים. האם זה אפשרי על שלושה מחשבים? האם אני צריך להגדיר את אחד המחשבים בתור השרת ואת השאר בתור קליינטס?

4. כיצד אני צריך לחבר את הראוטר פיזית? איזה כבלים ואיזה ציוד נוסף אני אצטרך?

עשיתי חיפוש אבל לא הצלחתי למצוא את המידע המבוקש. אם מישהו ימצא לי אותו על גבי הפורום אני אודה לו מאוד. :)

תודה רבה לעונים :-*

פורסם

אני לא זוכר אם השידור האחוטי מופעל בראוטר הזה ממהתחלה, אבל בכל מקרה, הוא צריך להיות, ככה שאפשרי לחבר רק את המודם לראוטר, ושהאחרים יתחברו באלחוט.

כן, כרטיס הרשת שהצעת יעשה את העבודה.[מנסיון שלי, מומלץ לקנות את כל הציוד מאותה חברה, אחרת יכולות להיות בעיות של תאימות בין הרכיבים השונים]

כן, זה אפשרי רק לשתף את האינטרנט בלי לשתף קבצים, פשוט בכל מחשב אתה צריך להגיד לו שלא ישתף כלום. לא, אין צורך בשרת. אם תרצה לעשות כונן רשת, אז תצטרך להגדיר אותו באחד המחשבים[אם תרצה אני יכול להסביר בדיוק איך עושים את זה] ולשתף אותו עם המחשבים האחרים. בשביל שיתוף אינטרנט אתה לא צריך שרת, כל המחשבים הם בעצם קליינטים של הראוטר.

את הרואטר אתה מחבר למודם בכבל רשת ישר[לא מוצלב] כמו שצריך להיות לך מהחיבור של המודם למחשב. אתה תצטרך כרטיסי רשת אלחוטיים, אחד לכל מחשב, כדי להתחבר לראוטר.

פורסם

1-כן,אתה חייב מודם-רשת(כול עוד זה בלי מודם adsl מובנה).אם הנתב תומך במנגנון auto mdi/mdix (מנגנון לזיהוי כבל אוטומטי)לא משנה איזה סוג כבל רשת תחבר.

2-. עדיף מתאמי רשת אלחוטים Pci לנייחים -יותר יציבים וטובים מאשר מתאמי רשת usb .

תדאג לקנות תקן g -עדיף.

לניידים עדיף מתאמי אלחוטי pcmica .

3- כן,בגלל שהנתב הוא זה שיוצר את החיוג,לכול מחשב תהיה גלישה בנפרד ככה שאין לך שום מחשב "ראשי".

תדאג למקם את הנתב האלחוטי בנקודה מרכזית(=אמצעית) וגבוהה בבית שתהיה לך קליטה טובה בכול חלקי הבית.

בכללי אתה אמור לחבר את המודם-רשת לכניסת הwan בנתב,את המחשב הנייחים במתחברים בצורה קווית לכניסות הlan.

*הגדרות בנתב:תלוי איזה דגם adsl יש לך.

*אם אתה צריך כבלי רשת--תקנה מסוג cat5 .

בהצלחה.

פורסם

אפשר להוסיף:אתה לא חייב לשתף את המשאבים ברשת בכלל.

פורסם
  • מחבר

אני לא זוכר אם השידור האחוטי מופעל בראוטר הזה ממהתחלה, אבל בכל מקרה, הוא צריך להיות, ככה שאפשרי לחבר רק את המודם לראוטר, ושהאחרים יתחברו באלחוט.

כן, כרטיס הרשת שהצעת יעשה את העבודה.[מנסיון שלי, מומלץ לקנות את כל הציוד מאותה חברה, אחרת יכולות להיות בעיות של תאימות בין הרכיבים השונים]

כן, זה אפשרי רק לשתף את האינטרנט בלי לשתף קבצים, פשוט בכל מחשב אתה צריך להגיד לו שלא ישתף כלום. לא, אין צורך בשרת. אם תרצה לעשות כונן רשת, אז תצטרך להגדיר אותו באחד המחשבים[אם תרצה אני יכול להסביר בדיוק איך עושים את זה] ולשתף אותו עם המחשבים האחרים. בשביל שיתוף אינטרנט אתה לא צריך שרת, כל המחשבים הם בעצם קליינטים של הראוטר.

את הרואטר אתה מחבר למודם בכבל רשת ישר[לא מוצלב] כמו שצריך להיות לך מהחיבור של המודם למחשב. אתה תצטרך כרטיסי רשת אלחוטיים, אחד לכל מחשב, כדי להתחבר לראוטר.

אוקיי הבנתי את ההודעה שלך. תודה רבה :)

מה שאני צריך לדעת בנוסף זה איך הראוטר, בהנחה שהוא מחובר למודם בלבד יוכל לחייג לספק האינטרנט? מה אני צריך להגדיר לו?

ואיך אני מונע מגורמים חיצוניים להתחבר לראוטר שלי?

והכי חשוב, איך אני עושה את הכל ברמת התוכנה?

פורסם

מה שאני צריך לדעת בנוסף זה איך הראוטר, בהנחה שהוא מחובר למודם בלבד יוכל לחייג לספק האינטרנט? מה אני צריך להגדיר לו?

ואיך אני מונע מגורמים חיצוניים להתחבר לראוטר שלי?

והכי חשוב, איך אני עושה את הכל ברמת התוכנה?

הראוטר יכול להתחבר לספק ואפילו יעשה את זה אוטומטית אחרי נפילה או ניתוק מכל סיבה שהיא.

תחת Internet Settings תוכל להזין שם משתמש וסיסמא.

בשדה הראשון IP Allocation תבחר PPPoe.

כדי למנוע התחברות לראוטר אתה צריך להפעיל פרוטוקול אבטחה כגון WEP או WPA

תחת Wireless Settings -> Encription

תבחר סוג אבטחה - WEP הוא הבסיסי ונתמך בכל הכרטיסים, הגדר מפתח הצפנה אותו תצטרך להזין גם בכל המחשבים שמתחברים לראוטר.

ודרך אגב לי יש את מתאם ה USB של 3COM והוא בסדר גמור ולא עושה שום בעיות.

וגם לא צריכה להיות בעיה של כרטיס Wi-Fi מתוצרת אחת לעבוד עם ראוטר של חברה אחרת כי יש סטנדרט מאוד ברור ומוגדר.

אני עובד עם כרטיסים של Edimax ו USB 3Com מול ראוטר 3Com 3CRWE554G72T ואין שום בעיה ב 11G.

איזה דגם של ראוטר יש לך בדיוק ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים