עבור לתוכן

SATA - שווה להוסיף כרטיס?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב

לאחר התלבטויות רכשתי הרד-דיסק, עקב טעות קיבלתי SATA ולא ATA.

האם יש טעם להוסיף כרטיס מתאם לSATA למחשב שלי - יהיה בזה איזה ייתרון \ הגיון או שפשוט להתעקש שיחליפו לי את הכונן לATA?

המחשב לא תומך ב-SATA ללא כרטיס הרחבה.

רון.

פורסם

הייתרון זניח לעומת ATA,חבל על הכסף שתרכוש בקר SATA,פשוט בקש שיחליפו לך ל ATA.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע

ההרד דיסק הוחלף היום אחר כבוד לATA

היצרן הוא מקסטור, 200 ג'יגה מסדרת הדיאמונד מאקס 10.

נחשב לבסדר?

רון.

פורסם

בעיקרון כן,לי אישית יש ניסיונות דיי טובים עם MAXTOR.

פורסם
  • מחבר

...ועוד שאלה

היום ניגשתי לחבר את ההרד דיסק.

מכיוון שמדובר במחשב של GATEWAY - המארז הוא מאוד ספציפי, ודי רחב ידיים.

יש מיקום מאוד מסויים לSTACK של ה-HD והוא די רחוק מהSTACK של הCD ROMS, עכשיו, שני ההרד-דיסקים המקוריים שלי מחוברים בכבל שטוח עם המון חוטים דקים.

שני הCD ROMS היו מחוברים גם בכבל שטוח מאוד דק כזה, אבל כדי לחבר את ההרד דיסק הנוסף הייתי צריך לנתק CD ROM אחד - מה שלא אפשר לי להמשיך להשתמש באותו כבל שטוח בעל המון גידים.

חיפושים מהערימות שיש לי בביית העלו כבל שטוח, עם אותם מחברים אבל עם פחות גידים. - חיברתי וזה עובד, אבל משום מה נראה לי שיש איזה שינוי.

האם יש הבדלים בין הכבלים האלה? שניהם שטוחים, לשניהם יש ראשים זהים, אבל אחד מלא בגידים מאוד דקים ורבים, ובשני יש פחות גידים.

רון.

פורסם

יש שני סוגי כבלים ל IDE:

אחד בעל 40 פינים ו40 גידים (זה הכבל עם הפחות חוטים)

והשני בעל 40 פינים ו80 גידים (זה הכבל עם היותר גידים).

הכבל בעל 40 הגידים מתאים ל UDMA33, בעוד שהכבל בעל 80 הגידים יתאים לכל דבר עד UDMA133.

המחשב אמור לזהות לבד שמחובר כבל לא טוב, ולהגביל את מהירות הדיסק ל UDMA33 (ולהגביל את הביצועים - מומלץ להחליף כבל).

אם מסיבה כלשהי המחשב לא מזהה שמחובר הכבל בעל 40 הגידים, ובכל זאת הוא יעבוד UDMA133, יהיו לך שגיאות נתונים והשחתת מידע אפשרית.

פורסם
  • מחבר

המון תודה.

אכן, שמתי לב שהעברת נתונים להרד דיסקים אחרים להרד דיסק הזה איטית יותר.

כעת כל שנותר לי הוא לחפש כבל 80 גידים באורך מתאים.

תודה.

רון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים