עבור לתוכן

הייתה הפסקת חשמל! ועכשיו הווינדוס לא עולה!!....

Featured Replies

פורסם

HOLY SHIT אתם לא מאמינים הייתה עכשיו אצלנו הפסקת חשמל (כל הקריה), והמחשב שלי היה דלוק! קיצר עכשיו אני מדליק את המחשב, הוא נדלק, אבל הווינדוס לא עולה!! יכול להיות שאיזה חלק נשרף או קרה משהו? :s05: כי זה מחשב חדש! עלה 8אלף! אני מתאבד אם קרה משהו... וחוץ מזה הספק שלי זה FSP400W (המפרט בחתימה), הוא אמור לעמוד בזה לא?? כי מה שכן המחשב הישן שלי (שממנו אני כותב עכשיו) עם הספק הג'נרי שלו שרד המון קצרים וכאלה...

אז מה זה יכול להיות ומה אני אמור לעשות??

בקשה תעזרו, תודה.

פורסם

א. אם המחשב עובד הספק שרד.

ב. גם לחבר שלי קרתה תקלה דומה- הפתרון היה פירמוט.

ג. מה קורה שהווינדוס לא עולה? המחשב מבצע Reboot? מה לגבי מצב בטוח? מה לגבי Boot לא מהרדיסק?

פורסם

הכי חשוב באיזה מצב המחשב נעצר?

לביוס אפשר להגיע?

פורסם
  • מחבר

א. אם המחשב עובד הספק שרד.

ב. גם לחבר שלי קרתה תקלה דומה- הפתרון היה פירמוט.

ג. מה קורה שהווינדוס לא עולה? המחשב מבצע Reboot? מה לגבי מצב בטוח? מה לגבי Boot לא מהרדיסק?

א. אז אם הוא עולה סימן שלא נגרם שום נזק לחומרה? בטוח?

ב. טוב אולי אם לא תיהיה ברירה אני אפרמט

ג. אני מדליק את המחשב, הוא עולה לי ומראה את כל הנתונים האלה כרגיל. ואז הוא מבקש ממני לבחור מצב- פרופישנל או רגיל (DEFAULT), ואז אני בוחר אחד מהם, לוחץ אנטר, והוא פשוט מאתחל שוב ומראה עוד פעם את כל הנתונים עד שהוא מגיע לאותו מצב :s05:          למצב בטוח הוא דווקא כן נכנס- מזל, זו הדרך היחידה שהייתה לי לכבות אותו, אחרת הייתי צריך לנתק מהחשמל ולהרוס עוד יותר....              אבל יש משהו שאני יכול לעשות דרך מצב בטוח?

תודה ;D

עריכה:

הכי חשוב באיזה מצב המחשב נעצר?

לביוס אפשר להגיע?

לביוס אני גם יכול להכנס, אבל כמובן שלא נגעתי שם בכלום :P

אז אם אתם יודעים מה אני אמור לעשות, ומה בדיוק ההפסקת חשמל עשתה....

פורסם

תנסה להכנס לביוס ולעשות LOAD BIOS DEFAULTS

כמו כן, תנסה במצב בטוח להריץ את הפקודה SFC /SCANNOW

זה בודק את קבצי המערכת ומשחזר אותם אם הם פגומים

(תנסה גם להריץ תוכנה לבדיקת הדיסק הקשיח כמו SCANDISK במצב בטוח)

פורסם

למצב בטוח הוא דווקא כן נכנס- מזל, זו הדרך היחידה שהייתה לי לכבות אותו, אחרת הייתי צריך לנתק מהחשמל ולהרוס עוד יותר....

תנסה ללחוץ ולהשאיר לחוץ את כפתור ההפעלה של המחשב... תתכונן להפתעה אחרי מספר שניות.

cool.gif

פורסם

תנסה ללחוץ ולהשאיר לחוץ את כפתור ההפעלה של המחשב... תתכונן להפתעה אחרי מספר שניות.

cool.gif

נכון..... למי שלא יודע לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי (פלא פלא) גורמת לאחר 7 שניות לכיבוי של המחשב.

ובנודע לבעיה שלך תבחר

LAST GOOD CONFIG...... ואני בטוח שהמחשב יעלה. (בבחירה של מצב בטוח או נורמלי וכו'...)

פורסם

במצב בטוח אתה יכול גם לבצע "שחזור מערכת" שזה מאוד קל ופשוט ביחס לSFC אם זה לא יעבוד אז לעבור לפתרונות הנוספים

פורסם
  • מחבר

לגבי הביוס- יש שם שני אפשרויות- load fail-save defaults ו- load optimized default. אז איזה מהם לבחור?

נכנסתי להפעלה ורשמתי SFC (וגם את השני) והוא לא הריץ כלום.

אין לי תוכנה לבדיקת הארדיסק. אבל אפשר להוריד דברים במצב בטוח? ת'אמת לא הבנתי כל כך מה בדיוק זה אומר כשזה במצב בטוח ( :silly:).

נכון..... למי שלא יודע לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי (פלא פלא) גורמת לאחר 7 שניות לכיבוי של המחשב.

ובנודע לבעיה שלך תבחר

LAST GOOD CONFIG...... ואני בטוח שהמחשב יעלה. (בבחירה של מצב בטוח או נורמלי וכו'...)

אמור לי שלחיצה ממושכת על הכפתור פשוט מאתחלת אותו (אין כפתור ריסרט). אבל לא משנה- קיצר רשמתי CONFIG בשורת ההפעלה והוא נכנס לתיקייה -

c/windows/system32/config. עוזר במשהו?

במצב בטוח אתה יכול גם לבצע "שחזור מערכת" שזה מאוד קל ופשוט ביחס לSFC אם זה לא יעבוד אז לעבור לפתרונות הנוספים

איך בדיוק מבצעים שחזור מערכת?

תודה לכולם על העזרה, ובקשה תעזרו לי לפתור את זה :-\

בכל זאת, קניתי אותו רק לפני שבוע ואני משתגע בלעדיו :nixweiss:

פורסם

תנסה קודם OPTIMIZED ואם זה לא יעבוד אז FAIL SAFE

תרשום

SFC /SCANNOW

ולא SFC

פורסם
  • מחבר

וואלה אחי אתה גאון! עשיתי LOAD OPTIMIZED DEFAULT ואז עלה לי הוינדוס! הצלת אותי :xyxthumbs:

אבל עדיף עדיין לעשות FAIL SAFE DEFAULT?

קיצר רשמתי מה שאמרת, והוא ביקש את הדיסק של הוינדוס כדי להעתיק שוב את כל הקבצים, אבל זה כבר עובד אז לא צריך....

עכשיו, למדתי את הלקח, ואני מתכנן לקנות אל-פסק, זה אמור להציל את המחשב מקצרים וכאלה, ולמנוע קריסות, נכון? איזה יתאים לי למחשב?

ותודה לכולם! :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

אם אין בעיות בOPTIMIZED אז תשאר עם זה.

ואם כל הקבצים בסדר אז אין צורך בSFC (למרות שאם הוא ביקש ממך את הדיסק, כנראה שהוא מנסה להעתיק מחדש קובץ לא תקין)

פורסם
  • מחבר

אם אין בעיות בOPTIMIZED אז תשאר עם זה.

ואם כל הקבצים בסדר אז אין צורך בSFC (למרות שאם הוא ביקש ממך את הדיסק, כנראה שהוא מנסה להעתיק מחדש קובץ לא תקין)

ת'אמת יש איזה קובץ לא תקין בוינדוס. לפעמים כשאני נכנס לוינדוס אז הוא רושם לי שהקובץ הבא:WINDOWS\SYSTEM32\HALL.DLL חסר או פגום, ואומר לי להעתיק אותו שוב מהדיסק. אבל אז הוא מעלה לי רגיל את הוינדוס והכל פועל בסדר. אתה חושב שיש בזה בעיה וצריך להתקין אותו?

פורסם

לא יזיק

אם יש לך דיסק של XP אז תריץ את ה SFC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים