עבור לתוכן

עדכנתי את הביוס וכל ההגדרות התאפסו

Featured Replies

פורסם

שלום

בעקבות ההודעה שפורסמה בפורום על עדכון ביוס ללוח Gigabyte GA-K8NF-9, החלטתי גם לעדכן את הביוס. עדכנתי דרך התוכנה שהייתה בדיסק שהגיע עם הלוח אם, ועכשיו כל ההגדרות בביוס התאפסו לי, ניסיתי גם לשחזר את ההגדרות (Load Optimizes Defaults) וזה לא עזר.

יש לציין שאחרי שעדכנתי את הביוס והפעלתי את המחשב מחדש המחשב צפצץ ונאלצתי להדליקו מחדש דרך כפתור הריסטרט במארז.

בבקשה תכוונו אותי איך לעדכן את הביוס.

תודה מראש

פורסם

אחרי כל עדכון ביוס ההגדרות שלו חוזרות לברירת מחדל.

פורסם
  • מחבר

הם לא חזרו לברירת מחדל, המחשב לא עולה (אני עכשיו במחשב אחר). ההארד דיסק לא מופיע לי בכלל שם.  היו גם צפצופים אחרי שעדכנתי את הביוס והפעלתי מחדש את המחשב, אולי בגלל זה ההגדרות התאפסו לי..

עכשיו זה נהיה עוד יותר גרוע. גם הסידי רום והצורב לא מזוהים בביוס. איך אני אמור להגדיר אותם בביוס?

פורסם

רגע, המחשב מגיע למסך בוט ומשם אתה נכנס לביוס?

עדיין יש צפצופים בהפעלה? (אם כן, אז כמה?)

פורסם
  • מחבר

כן אני נכנס לביוס ממסך הבוט, אין צפצופים בהפעלה, אבל כשעידכנתי את הביוס והפעלתי מחדש את המחשב דרך הווינדוס הופיע מסך שחור והיו צפצופים (עם מרווח של כמה שניות) ונאלצתי להפעיל את המחשב מחדש דרך כפתור הריסטרט שבמארז.

עריכה:

עכשיו הצלחתי להעלות את הווינדוס, הגדרתי את ההארד דיסק ב-NVIDIA RAID Utillity עפ"י החוברת של לוח האם, אבל עדיין לא מוגדרים בביוס ההארד דיסק והכוננים (None)

פורסם

שייך לתמיכה טכנית ולכן מועבר

פורסם

אני לא חושב שזה היה חכם להשתמש בגירסת ביוס הזאת

אם היית קורא את הת'רד כולו היית רואה שהגירסת ביוס היא בעצם של לוח אחר

אם יש לך גישה לכונן דיסקטים/כונן אופטי תחזור לגירסה האחרונה של הלוח שלך (F8)

פורסם

תעשה LOAD DEFOALTS

ואם יש לך אפשרות להיכנס לווינדוס

אז תריץ שוב את התוכנה ותעדכן לביוס של הלוח שלך

יהיה לך עכשיו ליבחור בלוח שלך

פורסם
  • מחבר

עכשיו הויידנוס עובד לי, אבל ההארד דיסק לא מזוהה בביוס, אבל הוא כן מזוהה ב-raid bios.

האם לא עדכנתי טוב את הביוס? (אכן היו שני סוגים של לוח אם, את ה-Ultra והרגיל ואני בטוח שבחרתי את הרגיל, כך שהגרסא אמורה להתאים) כפי שאמרתי מקודם, היו לי צפצופים שלא פסקו לאחר העדכון כשהפעלתי מחדש את המחשב.

פורסם

הייתה לי פעם את אותהה בעיה אחרי עידכון ביוס , אצלי הבעיה הייתה כששני הסטיקים של הזיכרון פעלו ביחד המחשב עשה מסך שחור לא עלה וציפצף...

ואז הוצאתי סטיק אחד והמחשב עלה כמו גדול חח אבל עם 512זיכרון בגלל זה הלכתיי להחליף תשניי כי הוא היה פגום.... תבדוקק לפי דברי.

פורסם

למה אתה מגדיר RAID?

אם אתה עובד רק עם הארדיסק אחד אז תכנס לביוס ותבטל את כל האופציות שכוללות RAID

אחרי זה לך לסטנדרט CMOS תלחץ על כל הארדיסק ותשנה את האופציה של NONE לAUTO ואז תלחץ על זיהוי

אחרי שאתה רואה שהוא מזהה את כל ההארדיסקים והם במצב AUTO תשמור הגדרות (F10) ותראה אם הווינדוס עובד כמו שצריך

פורסם
  • מחבר

טוב עכשיו ההארד דיסק מופיע לי ב-CMOS אבל מופיעים לי עוד פרמטרים מיותרים שכן יש לי הארד דיסק אחד ושני כוננים אופטיים, איך אני נפתר מהם?

תודה על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

תספר לנו איזה פרמטרים יש לך מיותרים?

כמו כן ההארדיסק שלך SATA או PATA ?

פורסם
  • מחבר

הפרמטרים שהיו IDE Channel 0 master/slave וכן הלאה, יש חמישה כאלו כשמס' 1 -מאסטר הוא הכונן DVD וסלייב הצורב ומס' 2 מסטר זה הדיסק הקשיח, בכל מקרה הצלחתי לבטל מספר פרמטרים.

צרפתי תמונה של ההגדרות בביוס ואשמח אם תגיד לי האם ההגדרות נכונות בהנחה שיש לי כונן קשיח אחד SATA ושני כוננים אופטיים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

onchip IDE channel0 enabled

NV IDE/SATA RAID disabked

NV Serial-ATA2 enabled

ותראה אם המחשב עולה

אם הוא לא עולה תבדוק את הסדר איתחול של הכוננים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים