עבור לתוכן

כמה שאלות לפני שאני עובר ללינוקס

Featured Replies

פורסם

טוב אז ראיתי את כל ההתלהבות בנושא לינוקס קוד פתוח עניינים עבודה יותר טובה עם המחשב מהירות בלאגנים

וחשבתי לעצמי למה שאני לא אנסה את זה בעצמי (מה גם שאני רוצה ללמוד קצת איך להפעיל את זה בלי קשר)

אז לפני שאני עובר יש לי כמה שאלות עקרוניות , אשמח אם תעזרו:

1. מה היתרון העיקרי שיש ללינוקס על וינדוס , למה הוא עדיף בעצם? (אני יודע שלא מתאים למשחקים)

2. יש אפשרות שיהיו לי 2 מערכות הפעלה מותקנות על המחשב נגיד וינדוס ולינוקס ואז לעבור ביניהם או שזה לא מומלץ?

3. אני יודע שצריך להחליף את כל התוכנות לכאלה שמתאימות ללינוקס אבל איזה באיזה אנטיוירוס משתמשים במערכת ההפעלה הזאת?

4. בגלל כל הקטע של הקוד פתוח שכל אחד יכול לעשות שינויים זה לא מסוכן להוריד מערכת הפעלה שמישהו יכול לעשות בה שינויים כרצונו.? לדוגמא לפרוץ לאנשים?

5. יתכן שיש לי ציוד היקפי שלא יעבוד על לינוקס (רמקולים מקלדת מסך) או שמדובר רק בכרטיסים, מודם, וחומרה שעשויה לא לעבוד?

6. איך אני בודק אם המודם מתאים? בכל מקרה אני מתכוון להחליף מודם בקרוב אז יש משהו מיוחד מומלץ?

תודה רבה לכל העוזרים, אני יודע שקצת העמסתי אבל מקווה שתקדישו כמה דקות לענות...

פורסם

קודם כל, אני ממליץ לך לקרוא את ה-FAQ הבא:

http://www.penguin.org.il/dokuwiki/doku.php?id=%D7%A9%D7%95%D7%AA:%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99

ולשאלותיך (טוב, חלקן):

1. כנראה היתרון העיקרי הוא העובדה שלינוקס הוא (לרוב) חינמי. חוץ מזה, הוא שינוי מרענן מ-windows, ומעבודה עם שניהם גיליתי שלינוקס לעיתים יותר נוח (אבל זה כבר לשיקולך...)

2. כן, זה אפשרי בהחלט.

3. BitDefender (מתוך הת'ראד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=145365.0 )

4. לא בדיוק. למרות שהקוד פתוח, קיים עליו מעקב מצד משתמשים רבים שבודקים את כל השינויים למיניהם, ולכן יהיה קשה למישהו להכניס פרצה למערכת (כל עוד אתה מוריד אחת מההפצות הגדולות כמובן, ומוודא שקיבלת את הקובץ הנכון).

5. ציוד היקפי לא קשור כלל לתוכנה עצמה, אז הוא אמור לעבוד. ייתכן שכפתורים מיוחדים במקלדת או הגלגלת של העכבר לא יעבדו.

6. טוב, לגבי זה אני לא יודע :) אני מניח שבאתר של ההפצה שתוריד אמורה להיות רשימה של התקני חומרה נתמכים.

פורסם

יש אפשרות להתקין על מחשב אחד Windows ו-Linux, כ"א במחיצה נפרדת. לפי מה שהבנתי, רצוי להתקין קודם Windows ואח"כ Linux. כדי לעבור מ-Windows ל-Linux ולהיפך, צריך לאתחל את המחשב ולבחור מערכת הפעלה מתוך תפריט. במידה ואתה מתכוון לעבור מ-Windows ל-Linux ובחזרה הרבה פעמים ביום, אז זה לא ממש נוח.

לגבי ציוד היקפי, רמקולים לא קשורים למערכת הפעלה, ועם מסך אני לא חושב שצריכה להיות בעיה. יכולה אולי להיות בעיה עם כפתורים מיוחדים במקלדת, אבל אפשר לברר באתר של החברה לגבי דרייברים ללינוקס.

למודם USB עשוייה אולי להיות בעיה של תאימות בלינוקס, אבל אם יש לך מודם רשת אז לא צריכה להיות לך שום בעיה, כל עוד הכרטיס רשת מזוהה. במידה ומדובר בכרטיס רשת סטנדרטי, אז לא צפוייה בעייה.

בכל אופן, לרוב ההפצות יש גירסת Live-CD שפועלת דרך ה-CD\DVD. מומלץ להתנסות בגירסה כזו לפני שאתה מתקין לינוקס. באמצעות גירסת ה-Live-CD אפשר גם לבדוק האם החומרה ההיקפית מזוהה באופן אוטומאטי.

לי באופן אישי לא הייתה בעיה של זיהוי חומרה בשום Live-CD (לא יצא לי עדיין לבדוק האם המדפסת שלי מזוהה).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

תגידו כמה זמן מאז שמתקינים את לינוקס לוקח להגיע לרמה נורמאלית של הבנה של איך משתמשים בו?

פורסם

אם יש לך יותר מהארדיסק אחד מחובר למחשב הייתי מציע שתעשה הפרדה ותתקין את הווינדוס על אחד מהם ועל השני את הלינוקס ותבחר דרך הביוס איך לעשות בוט, למרות שעכשיו הולכים להגיד לי שGRUB יודע לעשות בוט לווינדוס, אני יודע.

אבל בתור אחד שהתעלל מספיק ב MBR שלו הייתי ממליץ לא לשים את מחיצות הוויינדוס והלינוקס על אותו ההארדיסק, כמובן שזה רק בגדר המלצה ואפשר לעבוד גם כששני מערכות ההפעלה יושבות על אותו ההארדיסק, אבל אני אישית לא ממליץ על כזה דבר.

פורסם

תודה רבה

תגידו כמה זמן מאז שמתקינים את לינוקס לוקח להגיע לרמה נורמאלית של הבנה של איך משתמשים בו?

זה מאוד תלוי הפצה שאתה משתמש, וההגדרה שלך של מה זה "משתמש"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים