עבור לתוכן

האם יש סכנה לכרטיס מסך ולכרטיס קול כאשר ההרצים שלהם הם 68 ו34 (בהתאמה כמובן)?

Featured Replies

פורסם

בביוס שמתי את ההגדרות שלו על  TOP PERFORMANCE (לא יודע מה זה שינה חוץ מההרצים של המעבד והחריצי הרחבה) 

אז הדברים האים השתנו(ללא התערבותי כמובן):

FSB=134@136 

AGP=67@68

PCI=33@34

MEMORY=335@340

אני יודע שהFSB במקור אמור להיות על 133 והAGP על 66 והזיכרונות על 333 ......לא יודע למה הלוח מעלה אותם כשזה על AUTO .......ובכלל העלאה די מסיבית ב

TOP performance

השאלה שלי האם לכרטיס קול ולכרטיס מסך שיש ברשותי עלול להיגרם נזק רציני ?  (כרטיס מסך 9600 ראה מפרט* והכרטיס קול הוא SBLIVE 5.1)

ואם פשוט כדי לחזיר להרצים הרגילים ידנית(בגלל סכנה גדולה לחלקים )

טמפ' 33במנוחה (לא בדקתי עבודה ..אני מניח 36~)

פורסם

סכנה לחלקים... השינוי הוא לא כזה קריטי

והשינו לא יתן לך כלום מבחינת ביצויעם וכו (כי העלת כמה MHZ בודדים)..

ואם אתה רוצה לעשות OC (גם לכרטיס מסך וגם למעבד)..

אז תעשה אותם דרך הביוס/ידני (העלת הFSB וכו) או דרך תוכנה (במקרה של הכרטיס מסך)..(תבטל את הTOP PERFORMANCE ותעשה הכול ידני/בעצמך..)

זאת הדרך הכי טובה ורצוי לנעול את תדר הAGP/PCI על מנת שלא יהיו בעיות חומרה..

וכמו בכול OC איפשהו אתה "מקצר" את החיים של הרכיבים (למרות שרוב הסיכוים שהם יחיו יותר ממני וממך..)..

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה.....

אבל יש לי בעיה כי יש לי ציפסט VIA KT600 אז אין לי אפשרות כרגע לנעילה....שאלתי לגבי עידכון ביוס או איזה צריבת ביוס(אם זה קשור) פשוט זה די מעצבן כי זה מגביל...

ודווקא היה לי שינוי די גדול דווקא אני חושב....עלה לי הFPS בCALL OF DUTY

מ 370~MAX ל 420~ MAX

ודווקא הטמפ' שמרו על המעלות

אם הכטיס מסך באובר קלוק זה פחות מטריד אותי כי יש לו איורור אבל הכרטיס קול מטריד אותי כי אין לו קירור ....השאלה האם זה ממש יכול לפגוע בו או שזה לא נורא?

כאילו האם הוא עלול לתחמם בצורה רצינית.....

פורסם

אי אפשר לנעול גם לא עם עידכן ביוס (כול הזי..בVIA?)..

אתה בטוח שהקצב פריימים עלה ב50???

זה שיפור גדול יחסית ובכמה OC הכרטיס מסך (שנתן לך כול כך הרבה שינוי)??

והעלת כול 1MHZ בתדר של הכרטיס ככה שלא נראה לי ממש הוא יתחמם קיצוני (לדעתי תבטל את הTOP PERFORMANCE כי הרבה זה לא יתן לך..)..

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הוא ללא OC בכלל ..חוץ מ67 ל 68 MHZ בתושבת....וגם אני לא יודע איך זה נתן לי קצב של 50 הבדל......כשאני עשיתי פעם אחת OC ל150 FSB

רק לאיזה כמה שניות (כי המחשב עשה רסטרט ..זה לא היה יציב) וAGP כבר היה על 75 בערך.......היה לי את אותו קצת פריימים שיש לי עכשיו אם לא פחות......

ככה שאולי עדיף להשאיר את זה אם אין נזק לטווח הקצר.....כאילו לא ממש אכפת לי מה יהיה בעוד 20 שנה

ובקשר לציפסט.....אין שום אפשרות איך שהוא לעשות משהו בנוגע לזה(לנעילה)? כלום כלום כלום?

פורסם

לא אי אפשר לעשות כלום (לא משהו ששמעתי עליו בכול אופן..)

פורסם

אם כבר מדברים על תדרים של agp/pci

אז רציתי לשאול אולי יש תוכנה שמראה את התדרים האלה???

כי למשל אצלי בלוח asus P4s800d אז לא מופיע בביוס בכלל התדרים הללו

אך קראתי והבנתי שהצ'יפ כבר נועל אותם אוטומטית

בקיצור יש אולי תוכנה שמראה את התדרים של הagp/pci???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים