עבור לתוכן

בעיה המחשב לא נדלק

Featured Replies

פורסם

המחשב הישן שלי לא עולה בכלל

יש לי כמה שאלות לא ידעתי איפה לשאול אבל פה אני ירכז את כולם

האם זה יכול להיות שהספק לא פועל?

יכול להיות שהלוח נשרף?

יש מצב שהמעבד או הזיכרונות לא פועלים ולכן המחשב לא עולה ?

מה יכולה להיות הבעיה?

ושאלה אחרונה במקום שאני יפתח עוד ת'דר

במידה ואני רוצה לבדוק אם הספק שלי נשרף אני יכול להוציא את הספק שלי מהלוח להשאיר אותו מחובר להתקני החומרה לחבר ספק אחר רק ללוח ולהפעיל את המחשב זה יהרוס את שאר החומרה?

ואם אני עושה את זה איך אני ידע אם הספק הזה פועל?

אם המאורר של הספק פועל אז הספק טוב ?

תודה לעוזרים.

פורסם

1. פורום לא נכון. זה צריך להיות בפורום תמיכה טכנית.

2. מה בדיוק הבעיה במחשב? האם הוא נדלק בכלל? האם יש ציפצופים? האם המאווררים מסתובבים בתוך המארז?

אם המחשב כלל לא עובד (נורות לא נדלקות, מאווררים לא מסתובבים וכד'), ישנן מספר סיבות אפשריות - ספק, לוח, חיבורים בתוך המחשב, כבל חשמל ואפילו תקע החשמל בבית.

אם הזיכרון לא תקין, אבל שאר המחשב כן, אתה אמור לשמוע ציפצוף אחד ארוך מהמחשב.

ספק שהמאוורר שלו מסתובב הוא עדיין לא בהכרח ספק תקין (יכול להיות שהוא פשוט מוציא מתחים גבוהים/נמוכים מדי או מתחים לא יציבים).

אם אתה רוצה לבדוק ספק בנפרד משאר חלקי המחשב, צריך לקצר בין החוט הירוק לחוט שחור במחבר של ה 20/24 פינים. אם אתה לא יודע מה לעשות בדיוק, או לא בטוח - אל תעשה את זה. אתה יכול לגרום נזק לספק ולעצמך.

אם אתה כבר מביא ספק אחר לבדיקה, תנתק את הספק הקיים בכלל ותחבר את החדש. אם הספק הוא אכן הבעיה, בכל מקרה אתה צריך לפרק אותו, ואם הוא לא - הבעיה היא כנראה ברכיב אחר, וגם במקרה הזה צריך לפרק את המחשב. כמובן שאתה יכול לחבר את הספק רק ללוח ולראות אם המחשב נדלק (לא חייבים לחבר אותו לדיסק קשיח/כונן דיסקטים וכ').

פורסם

מועבר לתמיכה טכנית

פורסם
  • מחבר

1. פורום לא נכון. זה צריך להיות בפורום תמיכה טכנית.

2. מה בדיוק הבעיה במחשב? האם הוא נדלק בכלל? האם יש ציפצופים? האם המאווררים מסתובבים בתוך המארז?

אם המחשב כלל לא עובד (נורות לא נדלקות, מאווררים לא מסתובבים וכד'), ישנן מספר סיבות אפשריות - ספק, לוח, חיבורים בתוך המחשב, כבל חשמל ואפילו תקע החשמל בבית.

אם הזיכרון לא תקין, אבל שאר המחשב כן, אתה אמור לשמוע ציפצוף אחד ארוך מהמחשב.

ספק שהמאוורר שלו מסתובב הוא עדיין לא בהכרח ספק תקין (יכול להיות שהוא פשוט מוציא מתחים גבוהים/נמוכים מדי או מתחים לא יציבים).

אם אתה רוצה לבדוק ספק בנפרד משאר חלקי המחשב, צריך לקצר בין החוט הירוק לחוט שחור במחבר של ה 20/24 פינים. אם אתה לא יודע מה לעשות בדיוק, או לא בטוח - אל תעשה את זה. אתה יכול לגרום נזק לספק ולעצמך.

אם אתה כבר מביא ספק אחר לבדיקה, תנתק את הספק הקיים בכלל ותחבר את החדש. אם הספק הוא אכן הבעיה, בכל מקרה אתה צריך לפרק אותו, ואם הוא לא - הבעיה היא כנראה ברכיב אחר, וגם במקרה הזה צריך לפרק את המחשב. כמובן שאתה יכול לחבר את הספק רק ללוח ולראות אם המחשב נדלק (לא חייבים לחבר אותו לדיסק קשיח/כונן דיסקטים וכ').

לגבי הספק המחשב שלא עולה בכלל הוא פנטיום 2 יש ספק מסוים שצריך או שכול ספק יכול להיות??

יש סוגים בסקפים?

ומזה אומר מתחים שהוא מוציא ?

ואם אחראי החלפת ספק זה לא עוזר זה לא יכול להיות המעבד או הזיכרון כי המחשב בכלל לא עולה אז זה הספק נשרף?

פורסם

לפנטיום 2 יכול להיות שיתאימו 2 סוגי ספקים (תלוי בלוח) - תקן ה AT הישן, ותקן ה ATX עם ה 20 פינים.

אם החלפת הספק לא עזרה, ואני מניח שבדקת שכבל החשמל תקין ושבכלל יש מתח בשקע שיוצא מהקיר, הבעיה היא ככל הנראה בלוח האם. אם הבעיה הייתה בזיכרון בלבד, המחשב היה נדלק והיית שומע ציפצוף ארוך מהרמקול הפנימי. אני לא יודע איך המחשב שלך יגיב אם הבעיה היא במעבד (יידלק ויודיע על שגיאה, יידלק אבל לא יעשה כלום, או לא יידלק בכלל).

כמובן שיש אפשרות שהבעיה היא דווקא בכפתור ההדלקה - אם הלוח עובד בתקן ATX, אתה יכול לנסות לגשר בין 2 הפינים על הלוח שמחוברים לכפתור ההדלקה ולראות האם המחשב נדלק. אם אתה לא ממש מבין בתחום, אל תתעסק עם זה (בקיצור - על אחריותך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים