עבור לתוכן

טוב, קרה דבר הזוי מלפני מס' דקות... דורש את תשומת ליבכם

Featured Replies

פורסם

הבום הגיע אפילו לבת-ים!  :behead:

• תגובות 146
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמעתם מטוסים?

אתמול או שלשום קראתי/ראיתי שכתוב באיזה מדוק חדשות ישראלי שצה"ל הולכים להפחיד את כל עזה עם בומים על קולייים ממטוסים ומפצצות תאורה של חיל הים.

אולי מטוסים שנמצאים בצפון עברו את כל הדרך עד עזה ועברו דרך המרכז ובגלל זה היו הרבה בומים.

נ.ב: אני יודע שזה קצת ביטחוני אבל מילא, אני גר במושב ליד בית שמש וכמו שחלקכם יודעים בסיס "כנף 2" נמצא מתחת למושב שלי ועוד הרבה קילומטרים ליד (בסיס ענק משתרע על הרבה קילומטרים) תמיד יש פה מטוסי f-15\16 (לפעמים גם מסוקי אפאצ'י אבל זה לא רלוונטי) שעושים בומים מאוד חזקים. ומכיוון ששומעים את הבום (זה היה בחופש בערך, וגם חבר שלי במושב 10 קילומטר ממני שמע) בכמה מושבים שרחוקים בכמה ק"מ זה מוזר וקצת מפחיד אבל זה כן מטוסים. לפחות אצלנו יש סיבה.

פורסם

בקריית שמונה אני שמעתי אבל היה ממש ממש חלש..אבל הרעידה הייתה חזקה דווקא..

פורסם

אני בחיפה וזה לא היה ממש בום זה כזה היה קול של הדף ממש ממש חזק ופתאום כל החלונות רעדו וגם הקירות זה היה מפחיד חשבתי הבית הולך ליפול :o

פורסם

וואלה חשבתי שזה סתם איזה ברק.. כי מתי שיש בומים של ברקים החלון שלי והדלת רועדים קצת..

הייתי בטוח שזה מזה.. אבל אחרי שהיה עוד פעם ידעתי משהו מסריח..

אנשים הצבא עושה בומים אל קוליים דווקא בלילה? איזה סיבה יש חוץ מאשר לעשות לכמה מאות אנשים התקף לב... :screwy:

אתה מתכוון רעמים..

לא ברקים...

בכל אופן יש מצב שזה בום על קולי

או שזה איזה רעם מטורף באמת..:P

לכו תדעו אולי אלוהים התעצבן

בגלל כמות הצמים המעטה שהייתה ביום כיפור השנה..

פורסם

אני בחיפה וזה לא היה ממש בום זה כזה היה קול של הדף ממש ממש חזק ופתאום כל החלונות רעדו וגם הקירות זה היה מפחיד חשבתי הבית הולך ליפול :o

אני מיהוד , די דומה למה שהרגשתי, בכלל לא חשבתי על בום על קולי, חשבתי בכיוון של רוח חזקה אבל גם לזה לא היה סימן.

בסה"כ אני גר ליד שדה תעופה ובח"א ואני יודע מה זה בום על קולי וזה ממש לא מזכיר בום על קולי , גם לא היו מטוסים.

פורסם

גם בהרצליה זה קרה.

לפחות פעמיים.

בהתחלה חשבנו זה איזה רעם מטורף...אבל אז יצאנו וראינו שאין בכלל עננים.. :s07:

פורסם

קצת off-topic אבל עדיין בעניין ניסויים.

כשעשו תוכנית בנשיונל ג'יאוגרפיק או discovrey על מטוסים וניסויים שעושים באזור נוואדה בארה"ב, הראו צילום של איזה אחד שצילם כמו שובלים מוזרים כאלה (בלי מטוס) הוא אמר שהוא שמע בום מאוד חזק, יצא בחוץ עם המצלמה וצילם את השובלים המוזרים (כמו זיגזגים), המנחה של התוכנית אמר שזה אולי מטוס חדש או ניסוי חדש. הרבה דברים קורים מבלי ידיעתנו, גם במדינת ישראל. מגניב :smile1:

פורסם

זה נשמע לי כמו משהו מטויח. לדעתי, מאחר ולמדינת ישראל אין שטח ניסויים כלשהו וכל כולה קטנה עשרות מונים מ'שטחי ניסויים' שמדינות אחרות משתמשות בהן, אין לה ברירה אלא לבצע את הניסויים בשיטחה, בהנחה שאין ברצונה לחשוף את תוצאות המחקר לעיני מדינה אחרת ו\או כל העולם.

מה זה היה? אין לי מושג. אבל עצם העובדה שה"בום" נשמע לאורך חצי מדינה ולהוסיף על כך את הרעדה שמזכירה רעידת אדמה קונבנציונלית, ההסבר הרישמי לא בדיוק נראה מספק... :-\

פורסם

אני גר ליד קרית גת, איזור השפלה. קצת צפונית מהנגב.

שמעתי בום אחד אתמול בלילה, נשמע כמו ברק או בום על קולי. יש כאן כאילו מדי פים אז לא יחסתי לזה חשיבות...

בכל אופן, בינתיים לא נתקלתי באף אחד דרומית ממני ששמע את זה (חוץ מאנשי עזה אולי....),

מה שלדעתי פוסל את הרעיון של ניסוי צבאי, שעושים דברים כאילו יעדיפו לעשות אותם בנגב לא?

בכל אופן, זה בטח מטוסים שסטו מהנתיב שלהם בגלל איזה טעות אנוש או משהו כזה ועכשיו אף אחד לא רוצה להודות בטעות...

פורסם

גם אני ההרגשתי את ה"בומים" האלו, וזה לא יכול להיות בום על קולי מכמה סיבות:

1. זה לא היה ממש בום- לא היה רעש, היה יותר הדף... בבום על קולי יש רעש....

2. זה היה מפוזר מדי על כל הארץ.... בום על קולי הוא לא בעוצמה כזו...

3. הבחור ליד כנף 2... F15/F16 בבסיס? חחח (אוקיי....)- יכול להיות הם מפטרלים שם- אבל זה לא בסיס עם מטוסי קרב (המממ "סטנדרטיים" :))

4. אולי הצוללות עשו איזה מטווח קטן ליד חופינו התמימים? ואז זה מסביר את הרעידות? :)

5. זה בטוח לא בומים על קוליים- שמעתי הרבה בומים על קוליים בחיים שלי - זה פשוט לא זה- מרגיש שונה ובוודאי שנשמע שונה

פורסם

אני ישאל את דוד שלי מחיל האוויר ויחזור לפה עם תשובות....(כמובן אם זה לא משהו מסווג) לפחות אולי נשלול את הבומים על קוליים.

פורסם

על מה אתם מדברים???

אני לא נירדמתי עד השעה 3 בלילה ולא שמעתי כלום!  :nixweiss:

אני גר בתל-אביב.

עריכה: הורי שישנו במלון בהרצליה שמעו את זה 4 פעמים ומאוד חזק!

פורסם

דווקא הגיוני שזה בומים על קוליים.

אני לומד בבית ספר בירושלים ולפני כמה שנים, בתקופת הפיגועים יום-אחרי-יום, טס מטוס מעל ירושלים באיזו גיחת סיור או משהו ועבר את המהירות המותרת בטיסה באזורים עירוניים, יצר בום על קולי והקפיץ את כל העיר! אני זוכר שישבתי אז בכיתה ונשמע פשוט בום אדיר, כל החלונות רעדו, הדלת דפקה חתיכת מכה ואפילו הלוח זז ממקומו. חשבנו שהיה מגה-פיגוע בבית ספר או משהו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים