עבור לתוכן

מה עדיף תלפיות או חובלים?

Featured Replies

פורסם

תלפיות זה 6 שנים קבע, השנה הראשונה בתנאי שירות חובה ו5 בתנאי קבע ולא 9 כמו שציינו פה

בסופו של דבר זה להקדיש 9 שנים מחייך לצבא , זה משהו שצריך לחשוב עליו טוב טוב

• תגובות 33
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לך על דאבליות.

פורסם

הייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות תואר ראשון וקצונה בחובלים,אם השירות יארך בגלל זה עוד כמה שנים, זה בסדר.

זה לא אם אפשר...

כל אדם שמסיים קורס חובלים מסיים את הקורס כקצין (דרגת סג"מ) ובעל תואר ראשון (b.a כללי מטעם אוניברסיטת חיפה). התואר הוא חלק חובה בקורס. השלב של התואר נקרא שלב האקדמיה והוא השלב הלפני האחרון בקורס, למרות שאת התואר עצמו מקבלים רק לאחר סיום הקורס. בשלב זה כל צוער בקורס חותם על לפ-טופ על מנת להקל על הלימודים. השלב של התואר נמשך 7 חודשים נדמה לי

הנדסת מכונות והנדסת אלקט' ונדמה לי שגם שייט

מכונה, אלקטרוניקה ושייט הם המגמות שאליהן משתייכים הצוערים בקורס. כל אדם שעובר את הגיבוש לקורס משובץ לאחת המגמות האלה, כך שבסוף הקורס הצוער הופך לקצין מכונה (צ'יף) קצין אלקטרוניקה או קצין שייט (קצין גנ"ק או קצין נשק). המגמות לא קשורות לתואר שמקבלים בתום הקורס

פורסם
  • מחבר
מכונה, אלקטרוניקה ושייט הם המגמות שאליהן משתייכים הצוערים בקורס. כל אדם שעובר את הגיבוש לקורס משובץ לאחת המגמות האלה, כך שבסוף הקורס הצוער הופך לקצין מכונה (צ'יף) קצין אלקטרוניקה או קצין שייט (קצין גנ"ק או קצין נשק). המגמות לא קשורות לתואר שמקבלים בתום הקורס

אוקיי,אז אני יכול להשתבץ לאחת המגמות ולעשות תואר במדעי המחשב?

פורסם

אני יודע שבקורס טיס אפשר לעשות תואר במחשבים. תכנות או משהו, לא בדקתי לעומק.

אני לא רואה סיבה למה שבחובלים זה לא יהיה דומה.

פורסם
  • מחבר

טוב,תודה רבה, עזרתם לי מאוד

פורסם

אמממממממ מצטער אם אני נדחף באמצע ככה!

אבל כרגע קיבלתי זימון לחובלים\צוללות...

בעיקרון השנה עשיתי פסיכומטרי ולא נראה לי שהלך טוב...אז אולי לא אתקבל לעתודה...

יש לי פרופיל 97...אבל משקפיים..אז כנראה שגם סעיף ראיה..

רציתי לשאול....מה זה צוללות הזה?

אמרו לי יש מה שנקרא שלדג שזה בכלל קומנדו ימי....נכון? זה לא זה בכל מקרה...

רציתי לדעת מה עושים שם, מה זה נותן, האם ניתן ללמוד לתואר, כמה זמן מחויבים בצבא, והאם יש לו יתרונות על עתודה?

ועוד משהו....אממממ שלחו לי ממודיעין גם.."פרויקט גאמא" כרגע ביקשו למלא רק שאלון בנושא תיכנות במחשבים....שלזה אני מתכוון גם ללמוד...

אשמח לקבל מידע ממי שהיה באחד מהנ"ל או יודע מחבריו!

תודה רבה ושבת שלום! :xyxthumbs:

פורסם

שייטת 13 זה הקומנדו הימי.

שלדג זה של חיל האויר.

פורסם

וגאמא זה קורס המודיעין הכי יוקרתי.

פורסם

צריך פרופיל כדי להתקבל לתלפיות? אם כן כמה?

פורסם

לא

חבצלות הכי "יוקרתי"

כזו מילה עליזה...

פורסם

רציתי לשאול....מה זה צוללות הזה?

אמרו לי יש מה שנקרא שלדג שזה בכלל קומנדו ימי....נכון? זה לא זה בכל מקרה...

רציתי לדעת מה עושים שם, מה זה נותן, האם ניתן ללמוד לתואר, כמה זמן מחויבים בצבא, והאם יש לו יתרונות על עתודה?

אני מניח שאתה יודע מה זו צוללת, אותו גליל מתכתי שמכיר בתוכו סד"כ מסויים של לוחמים שעושים דברים שהשתיקה יפה להם. בכל מקרה במבדקי חובלים צוללות אתה מגיע לביתן חיל הים בתל השומר. ושם אחרי מספר מבחנים ממיניים אותך, יחד עם שאר הנבחנים, להמשיך לגיבוש חובלים או גיבוש צוללות שבמידה ותסיים אותו תתחיל מסלול צוללן ובסוף תהיה לוחם בצוללת.

שלדג זה למעשה יחידת הקומנדו של חיל האוויר (שייטת 13-יחידת הקומנדו של חיל הים). לשלדג יש מספר יעודים ספציפים שאסור לדבר עליהם, אבל מדובר בסיירת מובחרת ביותר, החתימה בשלדג היא לשנה וחצי אם אני לא טועה. בקשר להאם יש יתרונות לשלדג על עתודה, אני לא חושב שאפשר להשוות, תחשוב אם אתה מעדיף יותר  את מסלול הלוחם או מסלול העתודאי ותגיע לבדך למסקנה. לוחם שלדג לא מקבל תואר במסגרת הצבא... בכל מקרה הקבלה לשלדג קשה מאד- יש לסיים גיבוש מטכ"ל/שלדג בהצלחה או לסיים את אחד הגיבושים המרכזיים (חובלים ושייטת) ואז לקבל גיבושון שלדג  כתלות בראיון שצריך לעבור לפני.

פורסם

גאמא זה לא קורס, זה מאתר (מסלול שבו מאתרים אותך לשירות מודיעין).

וזה אוסף של שלושה מסלולים שונים.

תעשו חיפוש על גאמא בפורום, דיברו על זה הרבה.

פורסם

אוקיי תודה רבה לכולם!

ולא קיבלתי בכלל שלדג חחחחח רק שאלתי אבל תודה בכל מקרה...

אמממ אני אוהב בעיקר לתכנת ולעבוד על מחשב אז אני לא יודע אם כדאי ללכת למבחנים ששלחו לי לתל השומר לצוללות...

מצד שני הפרוייקט גאמא לא שלחו אותי בכלל למיונים או משהו....הם רק ביקשו שאני אמלא שאלון באתר שלהם שנוגע לשפות תכנות תחביבים ידע במחשבים וכל מיני וזהו...

פורסם

חחח, רק מהכותרת של ההודעה הזו אפשר לענות, אף אחד בשבילך....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים