עבור לתוכן

החלפת רכיבים קריטיים ללא פירמוט - הכיצד?!

Featured Replies

פורסם

אהלן חברי פורום "תמיכה טכנית" היקרים,

ברשותי מחשב שעליו מותקן Windows XP (ראו מפרט)

על הדיסק הקשיח הראשון מותקנת מערכת ההפעלה, ועוד כל מיני תוכנות למיניהן, ועל הדיסק השני (היותר גדול) מותקנות תוכנות, ושם גם נמצאות ההורדות.

ברצוני לשדרג את המחשב - עכשיו אני יודע שמכל הרכיבים העדכניים (לא כולל ציוד היקפי) אני אשמור רק את הדיסקים הקשיחים ואת צורב ה-DVD.

אני רוצה לשמור על תוכנם של הדיסקים הקשיחים כמו שהוא, אבל הבנתי שאי-אפשר סתם ככה להחליף לוח אם, מעבד, כרטיס מסך וזכרון ללא התקנה מחודשת של מערכת ההפעלה - צריך איזהשהו תהליך מיוחד.

בבקשה, הפנו אותי לאיזה אתר כלשהו (שמעתי גם על FIX ל-Registry שמאפשר לעשות דבר כמו שביקשתי) שמסביר תהליך בטוח לשמירה על המערכת כמו שהיא, מבחינת תוכנה.

תודה רבה מראש לכל העוזר בדבר!

פורסם

אתה יכול לעשות "החלפה" למערכת הפעלה..

אבל עדיין הכי בטוח ויעיל זה להתקין ווינדוס מחדש

כי תמיד איפה שהוא יהיה לך בעיות תאימות..

ובמלא אמרת שרק על הHD הראשון מותקנת לך המערכת הפעלה (ועוד כמה תוכנות)..

אז מה הבעיה לפרמט ולהיות בראש שקט..

פורסם
  • מחבר

כי יש גם תוכנות מותקנות על הכונן השני, אבל בכ"ז, הרג'יסטרי נמצא על הכונן הראשון - מה שאומר שאני צריך למחוק את תיקיית ה-Program Files - תהליך שאותו אני מנסה לחסוך.

מישהו מכיר דרך יעילה שלא גורמת לבאגים?

פורסם
  • מחבר

המאמר הזה נראה קצת תמוה, ואם זה לא עובד נדמה לי שאיבדתי את הווינדוס במערכת המקורית...

עוד מישהו..?

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה, אבל מישהו אולי יכול לתת קצת מידע..?

פורסם

יש דרך פשוטה לעשות את זה אבל זה לא תמיד בטוח במאה אחוז במיוחד כשמחליפים לוח אם.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;302577&sd=tech

זה מאמר על איך להשתמש בכלי חינמי של מיקרוסופט שנקרא sysprep. המאמר קצת מסתבך בהסבר אז אני יסביר בקווים כללים.

אתה צריך להעתיק את התוכנה מהדיסק של ווינדוס למיקום שנוח לך בהארד דיסק. אתה מפעיל את התוכנה ופשוט מכבה את המחשב. (קובץ התשובות שמוזכר במאמר לא חובה). אחרי שכיבית את המחשב תרכיב המחשב החדש. כשתפתח אותו תגיע להתקנה של ווינדוס. זאת לא התקנה רגילה כי כל מה שהיא עושה זה להתקין מחדש חומרה וליצור SID חדשים (מספרים שקשורים לאבטחה וניהול משתמשים). בסוף התהליך המערכת אומרה לעלות כמו שאתה מכיר.

זהו לא תהליך בטוח במאה אחוז אבל הוא די בטוח. אני בכל זאת ממליץ לגבות כי כשמחליפים לוח אם התהליך הופך ליותר מסובך.

פורסם

קיצר הכי בטוח FORMAT.

זה תמיד טוב לעשות פורמט, אחרי זה המחשב שלך רץ ב- 50% יותר מהר. מומלץ לפחות פעם בשנה.

פורסם

תשתמש בFILES AND SETTING TRANSFER WIZRD וזה יעביר לך את כל ההגדרות של התוכניות. נמצא בACCESORIES

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל העונים, עזרתם לי רבות!

פורסם

אכן הם צודקים השימוש ב FAST או File And Setting Transfer יעשה לך את העבודה של כל הגדורת המשתמש וה User Setting אבל אתה עדיין תצטרך להתקין מחדש את כל התוכנות שהיו לך במחשב...כולל הווינדוס .

תקשיב אם החלפת לוח והלוח עובד על אותה מערכת שבבים אני לא מאמין שתהיה לך בעיה... אני עושה המון התקנות של מחשבים בקיצור אם אתה כרגע על לוח תומך nForce ותשים לוח חדש תומך nForce ממש אין עם זה בעיה... ותוכל להשתמש בווינדוס.

אם אתה עובר מ nforce ל VIA לדוגמא תשכח מזה שהווינדוס יעלה אבל יש אופציה וזה לבחור וווינדוס UPdate שזה ישמור לך את הווינדוס עם ההגדרות המקוריות ופשוט יתקין את כל החומרה והאבטחה מחדש. זאת אופציה טובה שעובדת מצוין . למרות שלא הרבה ממליצים עליה אני אומר אם אתה חושש ממשהו זהו הצעד הבטוח.

זה הכל שאלה של כמה בדיוק אתה משנה. הווינדוס XP מסוגל להתמודד עם כמות מסוימת של שינויים אבל עד גבול מסוים .

אני יכול להגיד לך למשל שאם היה לך לוח עם צ'פסט של ATI והחלפת ללא משנה מה Intel VIA nforce הכל עולה עליו .... מקווה שעזרתי

אל תשכח לעשות IMAGE להארד דיסק שלך לפני שאתה עושה איזשהו צעד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים