עבור לתוכן

הפער בין Linux ל- Windows מצטמצם

Featured Replies

פורסם

מדי כמה שנים אני מתקין על המחשב שלי איזו הפצה של לינוקס כדי לראות מה חדש בעולם הקוד הפתוח

אני חושב שיסכימו איתי גם חסידי לינוקס שהמערכת הזו סבלה לאורך השנים מהרבה בעיות שחסמו אותה מלהכנס חזק לשווקים אחרים פרט לשרתים

לישראלים כמובן שתמיד היתה בעיית הפונטים גם אם פה ושם היה מי שהתנדב לכתוב פונטים ללינוקס לא תמיד זה עבד , לא בכל ההפצות ולא בכל התוכנות

משחקים , אין ספק שכותבי המשחקים היום כותבים רק או בעיקר ל-PC או PS לינוקס נשארה הרבה מאחור

למשתמש הביתי וההדיוט , לינוקס היתה די מחוץ לתחום, בשל תהליך ההתקנה

דרייברים , תמיד הקושי להשיג.

זמינות של תוכנות ממגוון גדול של סוגים.

ואז בגלל כל הבעיות הללו נוספה ללינוקס גם בעיה שקשה לשכנע את קהילת המפתחים ללמוד כלי פיתוח ע"מ להמשיך ולפתח את לינוקס והלרחיב אותה ולכן נוצר גם מעין מעגל קסמים שיש מחסור במפתחים ללינוקס ולכן היא לא מגיע לקהל הרחב.

ואני עוד פעם מדגיש לפני שכל הלינוקסאים עושים בי לינץ' אני לא מתכוון לגיקים שבנינו אלה למשתמש הביתי הפשוט או למנהלי מערכות בארגונים שהיו צריכים להחליט על מעבר למערכת הבאה , תמיד היתה איזשהי בעיתיות עם לינוקס.

לא מזמן הזדמן לי לנסות את ה- Linspire

ואני מודה שמאז הפעם האחרונה שניסיתי את RedHat לפני כמה שנים טובות,

המערכת עברה כברת דרך, התקנה פשוטה יותר , זיהוי מושלם של כל רכיבי החומרה,

עבודה פשוטה מול זכרונות פלאש, וה-DVD מבלי להתעסק עם פקודת ה- mount המסורבלת,

פונטים בעברית עובדים פיקס,

ואני חושב שהשינוי הכי מהפכני של השנים האחרונות זה חבילת ה- OpenOffice המסופקת חינם עם המערכת,

צריך לזכור שמערכת Office מבית MS הכי בסיסית של מצגות,מעבד תמלילים וגיליון אלקטרוני עולה כ- 200$ , זה המון כסף

ניסיתי לכתוב כמה מסמכי Office ב- Linspire ושלחתי אותם למייל שלי , אחה"כ קראתי אותם ב- Outlook תחת Windows וההפך

וזה עבד פשוט חלק ובעברית כולל עיצובים , גם Word וגם Excel

אם לפני 5-10 שנים , ארגון\בית עסק לא יכול היה להרשות לעצמו לעבור ל-מערכת Linux כיוון שאז הוא לא יוכל לקבל\לשלוח ולשתף מסמכי Office עם הארגונים השותפים שלו , לקוחות שלו , הרי שהיום המחסום הזה הוסר. אני צופה שהפער בין MS לעולם הקוד הפתוח ילך וימשיך להצטמצם וההגמוניה של MS כבר לא תהיה ברורה מאליה.

פורסם

רק תיקון קצר

משחקיי OpenGL עובדים יופי על לינוקס

אגב אני לא בטוח אבל נדמה לי שיש קשר לגירסת ה-Lindows שיצאה לפני כמה שנים

פורסם
  • מחבר

רק תיקון קצר

משחקיי OpenGL עובדים יופי על לינוקס

אגב אני לא בטוח אבל נדמה לי שיש קשר לגירסת ה-Lindows שיצאה לפני כמה שנים

כן ה- Linspire זה אותה חברה עם אותו מוצר שנקרא פעם Lindows , מייקרוסופט תבעה ונצחה אותם שהשם Windows שייך לה ול- Lindows זה שיבוש של השם שלה ואילצה אותם לשנות את השם

פורסם

אגב אני רואה שהם מבקשים על זה כסף....

איפה יש גירסא חינם? והאם היא בכלל שווה לזאת בתשלום?

פורסם

כן ה- Linspire זה אותה חברה עם אותו מוצר שנקרא פעם Lindows , מייקרוסופט תבעה ונצחה אותם שהשם Windows שייך לה ול- Lindows זה שיבוש של השם שלה ואילצה אותם לשנות את השם

לא מדוייק - זו היתה פשרה. מיקרוסופט שילמה כמה מיליונים ולינדווס הפכה ללינספייר.

הם מציעים הורדות בחינם פעם בכשמתחשק להם. אתה יכול להמתין או לנסות הפצה אחרת - ההתקנה ברובן היא די טריוויאלית, לא הרבה יותר מ- Next->Next->Next.

פורסם
  • מחבר

היה להם איזה מבצע הורדות חינם לפני כחודשיים לגרסה הבסיסית , אבל ה- "בסיסית" שלהם זה כנראה משהו כמו XP Pro

אני מניח שאם תחפש באימיול תמצא את ה- iso שלהם

פורסם

Linspire זה לא קוד פתוח (לא חינמי).

מי שרוצה יכול אמנם להוריד את Linspire מאימיול, אבל גם את Windows אפשר.

פורסם

הדבר היחיד שגורם לפער הוא העצלנות של יצרני התוכנה (גם משחקים) לכתוב גירסאות לינוקס לתוכנות שלהם, מה שמשאיר את משתמשי הלינוקס לחפש את התחליפים החופשיים שלא תמיד מסוגלים לספק את מה שהתוכנה המקורית מציעה, כנ"ל לגבי דרייברים.

גם המיתוס שלינוקס היא מסובכת ורק בשביל גיקים נפרץ מזמן, כי יש היום הפצות עם המון כלים גרפים לקינפוג המערכת שעושים את העבודה אפילו פשוטה יותר מווינדוס.

מבחינת מערכת ההפעלה קיים פער גדול, רק שהוא לטובת הלינוקס.

פורסם

הדבר היחיד שגורם לפער הוא העצלנות של יצרני התוכנה (גם משחקים) לכתוב גירסאות לינוקס לתוכנות שלהם, מה שמשאיר את משתמשי הלינוקס לחפש את התחליפים החופשיים שלא תמיד מסוגלים לספק את מה שהתוכנה המקורית מציעה, כנ"ל לגבי דרייברים.

גם המיתוס שלינוקס היא מסובכת ורק בשביל גיקים נפרץ מזמן, כי יש היום הפצות עם המון כלים גרפים לקינפוג המערכת שעושים את העבודה אפילו פשוטה יותר מווינדוס.

מבחינת מערכת ההפעלה קיים פער גדול, רק שהוא לטובת הלינוקס.

זה לא עצלנות זה פשוט כי יש מיתוס כי לינוקס קשה וככה אז אין נתח שוק אז לא שווה להם לפתח בשביל לינוקס

פורסם

זה לא עצלנות זה פשוט כי יש מיתוס כי לינוקס קשה וככה אז אין נתח שוק אז לא שווה להם לפתח בשביל לינוקס

אתה צודק... זה לא היה נכון להגיד עצלנות, זה באמת יותר משיקולים כלכליים.

פורסם

צריך לזכור כי מעבר למבט הצר של מחיר קניית המוצר, יש הבייטים של תחזוקה ותמיכה, כאשר דווקא בתחום זה יש למוצרי מיקרוסופט יתרון (גם מבחינת הניסיון שהם קיימים יותר זמן, וגם כי יש להם יותר שותפויות בנושא, ויותר אנשים עוסקים בזה ולכן אפשר לשלם פחות).

אני מסכים שהפער מצטמצם, ולראיה, התקנתי UBUNTU חדש, וההתקנה היתה ממש פשוטה ונוחה, וגם השימוש הבסיסי היה די קליט.

הבעיה המרכזית היא עדיין ברגע שיש לך משהו שלא מסתדר, ואז במקרה הטוב אתה יכול לשאול חבר (ולך תמצא כמה כאלו יש שמבינים בלינוקס) איך לסדר את הפעולה (וגם אז, אתה צריך לחרוק הרבה שיניים כדי לעבור את ההסברים), או שבמקרה הרע, במקום שהמחשב יעבוד בשבילך, אתה עובד בשבילו ושורף שעות על גבי שעות בחיפושים ב IRC CHAT ROOMS או COMMUNITY FORUMS איך לסדר את הבעיה. בכל מקרה, ההיבט הזה עדיין מאוד בעייתי בלינוקס לעומת WINDOWS וחבל...

פורסם

אם אתה קונה רד האט אתה מקבל תמיכה

פורסם

וצריך לבדוק מה הפער מחירים אז, וגם מה היקף התמיכה שאתה מקבל למשל בארץ (למיקרוסופט יש כלכך הרבה שותפים ואנשים שמבינים/מתעסקים עם זה, שזה נראה לי עדיין יותר טוב).

פורסם

צריך לזכור כי מעבר למבט הצר של מחיר קניית המוצר, יש הבייטים של תחזוקה ותמיכה, כאשר דווקא בתחום זה יש למוצרי מיקרוסופט יתרון (גם מבחינת הניסיון שהם קיימים יותר זמן, וגם כי יש להם יותר שותפויות בנושא, ויותר אנשים עוסקים בזה ולכן אפשר לשלם פחות).

אני מסכים שהפער מצטמצם, ולראיה, התקנתי UBUNTU חדש, וההתקנה היתה ממש פשוטה ונוחה, וגם השימוש הבסיסי היה די קליט.

הבעיה המרכזית היא עדיין ברגע שיש לך משהו שלא מסתדר, ואז במקרה הטוב אתה יכול לשאול חבר (ולך תמצא כמה כאלו יש שמבינים בלינוקס) איך לסדר את הפעולה (וגם אז, אתה צריך לחרוק הרבה שיניים כדי לעבור את ההסברים), או שבמקרה הרע, במקום שהמחשב יעבוד בשבילך, אתה עובד בשבילו ושורף שעות על גבי שעות בחיפושים ב IRC CHAT ROOMS או COMMUNITY FORUMS איך לסדר את הבעיה. בכל מקרה, ההיבט הזה עדיין מאוד בעייתי בלינוקס לעומת WINDOWS וחבל...

מתי הייתה הפעם האחרונה שהתקשרת לתמיכה של מיקרוסופט בשביל לבקש עזרה במשהו?

פורסם

מה הקשר "התמיכה של מיקרוסופט" ? אני מדבר על השוק הכללי, שמכיל מערך תמיכה הרבה יותר גדול ומקיף לתוכנות של מיקרוסופט (לא רק ע"י מיקרוסופט, אלה גם ע"י חברות מספקות פתרונות, שותפים, מערך הכשרה סטנדרטי ובינ"ל, בכלל פשוט יותר אנשים שמתעסקים עם זה), ככה שמה לעשות, זה יותר זול למצוא תמיכה למוצרים שלהם.

מה גם כמו שציינתי, לרוב פתרון בעיה בלינוקס ו WINDOWS, ב WINDOWS הפתרון לרוב יותר פשוט/אינטואטיבי...

ולשאלתך, פעם אחרונה היתה לפני איזה 4 שנים, כשהיה לי בעיה עם MS WORD שלא הצלחתי לפתור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים