עבור לתוכן

חיבור 2 HDD זהים שיתפקדו כאחד

Featured Replies

פורסם

אז כך, חבר שלי חיבר 2 HDD זהים בחברתם ובגודלם בחיבור SATA והמחשב התיחס אליהם כ HDD אחד.

היתרון הגדול הוא שהמחשב כותב במקביל על 2 ה HDD ובכך המהירות כתיבה מוכפלת.

רציתי לשמוע מה דעתכם על הרעיון והאם זה הגיוני ?

פורסם

כן בטח שהגיוני יש הרבה סוגי RAID שאפשר לעשות ומה שאתה מדבר זה רייד 0?!? תקנו אותי אם אני טועה ומה שהמחשב בעצם עושה זה לרשום כאילו חצי מהמידע בכל דיסק. לפי מה שהבנתי השיפור הוא במהירות ושל בערך 15%

פורסם

DUAL HDD :silly:

פורסם

אתה מדבר על raid 0 שכל מידע מחולק לחצי וחצי אחד הולך לכונן קשיח אחד וחלק שני הולך לכונן קשיח אחר.

התקן הזה לא נחשב כraid בגלל שraid מדבר על הגנה על מידע במקרה שדיסק אחד נופל, ובraid 0 כאשר דיסק אחד נופל כל המידע הלך.

פורסם
  • מחבר

עד כמה שאני הבנתי ממנו זה לא מחובר כ RAID אלא כחיבור SATA רגיל וכן, הוא כותב את המידע חצי חצי והשיפור במהירות הוא ב 200%

מכיוון שהוא כותב על שניהם במקביל.

נ.ב. מה זה RAID 0 ?

פורסם
ציתי לשמוע מה דעתכם על הרעיון והאם זה הגיוני ?

קוראים לזה RAID

ושיפור במהירות של 200%... :screwy:

פורסם
  • מחבר

למה לא, זה הגיוני אם ה HDD במהירות של 7200RPM כול אחד, ופה יצרנו מעין HDD אחד אז המהירויות מתחברות ומתקבלת

מהירות של 14400RPM ב HDD אחד.

תקנו אותי אם אני טועה ?

פורסם

RAID 0 כבר אמרתי זה בדיוק מה שהוא עשה.

ושיפור של 200%????? תשמע נפלתי בגללך מהכיסא (ויש לי בעיות גב! היה קשה לקום!)

איזה שטויות!!!!!!! צריך לפתוח תרד על ציטוטים של שטויות ולתת נקודות, אולי גם פרסים! כמו שכבר רשמתי.. שיפור של 15% + -

:kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אם כך המצב בעצם לא ממש כדאי לחבר אותם כך מכיוון שהשינוי לא מאוד משמעותי.

אתה בטוח בנושא ?

פורסם

במיליון אחוז! דבר נחמד כשיש קצת כסף ואין מה לעשות איתו.

פורסם

RAID 0 כבר אמרתי זה בדיוק מה שהוא עשה.

ושיפור של 200%????? תשמע נפלתי בגללך מהכיסא (ויש לי בעיות גב! היה קשה לקום!)

איזה שטויות!!!!!!! צריך לפתוח תרד על ציטוטים של שטויות ולתת נקודות, אולי גם פרסים! כמו שכבר רשמתי.. שיפור של 15% + -

:kopfpatsch:

אל תגזים, בעבודה עם קבצים גדולים יש שיפור של 50%~70% אבל בטח שלא שיפור של 100%.

פורסם

נכסתי למלא אתרים שהראו מבחני ביצועים ולא זכור לי אחד שהראה מעל 15% ואני בדקתי את זה רבות כי גם אני רציתי לעשות את זה בעצמי.

פורסם

נכסתי למלא אתרים שהראו מבחני ביצועים ולא זכור לי אחד שהראה מעל 15% ואני בדקתי את זה רבות כי גם אני רציתי לעשות את זה בעצמי.

זה מאוד תלוי באפליקציות, יש לי RAID-0 בשני המחשבים ואני מרגיש שיפור בביצועים, במיוחד במחשב שמוגדר HTPC שמוריד ב-EMULE 24/7, לאחר ששמתי RAID המחשב הפסיק להיתקע לכמה שניות כל פעם שהוא מתחיל/מסיים הורדה.

פורסם

למה לא, זה הגיוני אם ה HDD במהירות של 7200RPM כול אחד, ופה יצרנו מעין HDD אחד אז המהירויות מתחברות ומתקבלת

מהירות של 14400RPM ב HDD אחד.

תקנו אותי אם אני טועה ?

אתה טועה.

שני גלגלים שמסתובבים כל אחד ב40RPM ביחד מסתובבים ב80? לא ממש.

פורסם

אתה טועה.

שני גלגלים שמסתובבים כל אחד ב40RPM ביחד מסתובבים ב80? לא ממש.

^^^^^^^^^^^^

זאת טעות נפוצה, אם בחורה אתח יכולה ללדת תינוק אחד לאחר 9 חודשים, זה אומר ש-9 בחורות יכולות ללדת 9 תינוקות לאחר 9 חודשים ולא תינוק אחד לאחר חודש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים