עבור לתוכן

שאלה כללית לגבי הכרטיס קול שבא בלוחות שמתאימים לAMD 939

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי מחשב ישן..

ויש לי VIBRA 128

כן אני כבר שומע את הקולות....מה?????? איך אתה יכול להסתדר עם זה?

אז ככה אני מתכון לקנות AUGIDY 2 VALUE שעולה 420 ש"ח ככה..

השאלה..אני עומד לקנות עוד איזה שנה ככה מחשב חדש.....

אם הכרטיס קול שעל הלוח יהיה יותר מזה אז אין טעם.....אבל אם הCREATIVE הזה עדיף אז כדאי לקנות אותו לא?

עצה מהמומחים! תודה רבה רבה רבה! וחג שמח לכל בית ישראל! :) :) :)

פורסם

הקריאטיב עדיף אבל המובנה בלוח סביר. יותר טוב מהVIBRA בכל מקרה.

אם אין לך רמקולים טובים יחסית אז לא שווה לך להשקיע בכרטיס קול נוסף.

פורסם

בעקרון ה Audigy הוא כרטיס טוב יותר מה ALC850 של RealTeck שנמצא על רוב לוחות האם. יש לו רכיבים דיסקרטיים רבים ואיכותיים יותר שתורמים לאיכות צליל טובה יותר אבל בד"כ אם משתמשים ביציאות דיגיטליות זה פחות חשוב.

כעקרון יש ל Audigy מספר יתרונות (השאלה אם הם חשובים לך) כגון תמיכה ה EAX 4 עבור משחקים שתומכים בזה לעומת EAX 2 ב ALC850.

וממירי DAC של 24 ביט לעומת 16 ב ALC. אבל שנה זה הרבה זמן ויתכן ועוד שנה (או יותר) שתחליט לקנות לוח יהיו כבר רכיבים טובים יותר שישולבו בלוחות וכן יתקרבו ל Audigy.

ישנו עוד ענין אחד שטרם יצא לי לבדוק (אני אישית מסתפק בהחלט ב ALC850 שלי) והוא שטוענים שרכיב סאונד על הלוח מעמיס את המעבד בעוד כרטיס PCI פחות. אם יש למישהו מידע נוסף בנושא או קישור אשמח לשמוע.

פורסם

כרטיס PCI מעמיס פחות על המעבד.

כרטיס קול חזק יכול להוסיף אפילו 10% לביצועים במשחק שעושה שימוש בצליל היקפי. (פחות או יותר, הכרטיס שלי משפר 3%-8%).

פורסם

Anandtech בודקים כל פעם את העומס שהכרטיס קול המובנה מעמיס על המעבד, הם בדקו כבר את הפתרונות של MSI, Abit, DFI למשל

הבדיקה הכי עדכנית היא בביקורת על ה-RDX200

9482.png

פורסם
  • מחבר

הרמקולים הם ATP3...

והשימושים של הכרטיס יהיו בעיקר מוזיקה סטיריאו......משחקים גם בעתיד...פחות סרטים...

ועד כמה העומס בכלל מורגש כאשר משתמשים ב-ALC850 ?

נ.ב.

לפי התמונה של MCFLY אני מבין שהכרטיס המובנה בלוח AMD ממש מעמיס על המעבד..לא ככה?

פורסם

טוב אחרי בירור קצר ברשת ומהגרף שצירף McFly מתברר שרכיב סאונד על הלוח שנקרה דרך אגב AC97 CODEC אכן מעמיס משמעותית את המעבד וזה הופך להיות קריטי ככל שדרישות הסאונד גדלות לדוגמא איכות גבוה של 44.1KHZ ב DirectSound3D והמסקנה המתבקשת היא שמאוד מומלץ כרטיס PCI.

הנה עוד כתבה שמצאתי שמשווה בין Vibra 128 לרכיב AC97

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1022&page=5

פורסם
  • מחבר

שלומון תודה אחי!

אני גם חושב כמוך...אם באמת המשחקים החדשים דורשים סאונד ברמה גבוהה אולי כדאי באמת להשקיע בכרטיס קול...בייחוד אם זה מוריד מהעומס על המעבד..

השאלה היא נגיד שאני קונה אני מחבר אותו לחריץ PCI וזהו? זה אוטומטי יעבור להשמיע מהכרטיס ו"יתעלם" מהכרטיס שעל הלוח?

פורסם

לא זה לא יקרה אוטומטית ואפילו יפריע אחד לשני.

כאשר מתקינים כרטיס סאונד PCI צריך לנטרל ב BIOS את האופציה של AC97 על הלוח.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז החלטתי לקנות...

שאלה אחרונה אני מקווה...

אני לא מתכוון להשתמש ב5.1 וגם לא 7.1 או מערכת סראונד אחרת...השימוש העיקרי שלי הוא 90% מוזיקה...בעתיד יהיה אומנם גם משחקים לא מעט...אבל עדיין רמקולים של 2.1 הם כרגע הפתרון הזול והטוב ביותר בשביל השימושים הנ"ל.

השאלה האם זה לא יותר מדיי כסף לכרטיס שגם בלי זה אני לא מנצל את כל היכולות שלו?

או שבאמת כרטיס יתן איכות שמע טובה גם במוזיקה ולא רק סרטים ומשחקים של ריבוי רמקולים?

פורסם

אם אתה חובב מוזיקה אז המושגים הבאים לא זרים לך.

אתה יכול ללכת לאתרים של הכרטיס והצ'יפ ולחפש דפי נתונים Specifications ולהשוות.

בוודאות שהתכונות של כרטיס כמו Audigy יותר טובות מהצ'יפ על הלוח. כמו יחס אות לרעש ועיוותים.

אבל השאלה אם ממש מרגישים את זה במערכת רמקולים פשוטה של מחשב היא בספק.

אני מניח שתצטרך מערכת סטיראו טובה כדי להינות מההבדל או לפחות מערכת רמקולים טובה למחשב ולא מערכות זולות או בינוניות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי תודה רבה אחי! :yelclap: :yelclap:

שיהיה לך יום טוב... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים