עבור לתוכן

עריכה: הוספתי למחשב זיכרון, עזרה קטנה בבדיקה

Featured Replies

פורסם

אני הייתי בדיוק באותו מצב כמו שלך......

היה לי 256mb 333mhz והוספתי 512mb 400mhz ופשוט אני מרוצה.

אולי זה לא מאפשר דואל אבל אני אומר לך שהכמות הזאת של הזכרון עושה רק טוב למחשב הרבה יותר מדואל.

וגם אם תרצה בעתיד לקנות מחשב חדש יהיה לך שימוש בסטיק שקנית וזה לא ילך לזבל ועוד שמדובר בהפרש של 100 שקל.

פורסם

לא לשכוח שבסוקט A צריך נפח כולל זהה בכל Channel בשביל Dual Channel (גם אם לא צריך מספר סטיקים זהה)

לכן אם הוא ייקח 512MB הוא לא יוכל להפעיל Dual Channel

לעומת זאת עם עוד זכרון בנפח 256MB של DDR400 שיעבוד ב DDR333 הוא יוכל להפעיל Dual Channel ולפחות להנות מזה

אני לא בטוח בכלל שהוא צריך יותר מ 512MB

וגם אם כן שיש לו את התקציב לשדרוג של עוד 512MB

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות.

קניתי זיכרון 256 MB מהירות 400, אגב, עולה 140 ש"ח למעוניינים.

יש לי כעת שאלות:

1. הבנתי שזה משנה לאיזה סלוט אני מכניס אותו, אני לא יודע רק לאיזה, וצריך עזרה..?

2. למרות שהדואל מוסיף 10% מהירות, ובטח לא משהו קריטי במיוחד, הייתי מעוניין לבדוק אם זה עובד או לא. הבנתי שאני צריך להריץ טסטים כלשהם בשביל זה, וגם כאן אני צריך את עזרתכם.

תודה רבה לעוזרים

פורסם

1. הבנתי שזה משנה לאיזה סלוט אני מכניס אותו, אני לא יודע רק לאיזה, וצריך עזרה..?

פשוט תבדוק בחוברת של הלוח אם שלך איזה סלוטים הם איזה צ'אנל

תבדוק לאיזה צ'אנל שייך הסלוט שיש בו את הסטיק הנוכחי שלך

ואחרי זה תבדוק איזה סלוטים שייכים לצ'אנל השני ותשים באחד מהם

2. למרות שהדואל מוסיף 10% מהירות, ובטח לא משהו קריטי במיוחד, הייתי מעוניין לבדוק אם זה עובד או לא. הבנתי שאני צריך להריץ טסטים כלשהם בשביל זה, וגם

לא צריך להריץ טסטים ולא נעליים

תריץ CPU-Z ותעבור ללשונית Memory

בצד ימין למעלה מופיע Channel וצריך להיות כתוב לך כרגע Single ואחרי שאתה מוסיף אמור להיות כתוב Dual

פורסם
  • מחבר

תודה ליאור,

הורדתי את התוכנה שכתבת.

הרצתי אותה עכשיו, לפני שהוספתי זיכרון.

בלשונית MEMORY, תחת השם FREQUENCY, כתוב לי 166.7.

אני יודע שהזיכרון שלי הוא מהירות 333. האם זה קשור וזאת בעיה, או שזה נתון שבכלל לא קשור ללשונית הזאת?

תודה

עריכה------------------------------------------

הוספתי את הסטיק, יש לי שם שלושה מקומות, שניים "צבועים" בסגול ואחד בכחול, אז הוספתי את הסטיק לסטיק הסגול השני, (הראשון בשימוש כבר). הרצתי שוב ת'תוכנה. הוא מזהה את הזיכרון ורשום שהזיכרון שלי הוא 512, והמהירות עדיין 166.7, אך לצערי זה נשאר על SINGLE, וכנראה שלא מזהה את הדואל. לא נורא, בכל מקרה תודה.

פורסם

כמו שאמרו שרוב הסיכויים שהDC לא יעבוד עם מהירויות של זכרונות שונים כנראה שזה נכון...

בקשר ל166 זאת המהירות בדיוק כמו שהמהירות של DDR400 היא 200MGHZ זה משהו עם מהירות אפקטיבית ומהירות אמיתית DDR400 זה חלקי 2 אותו דבר DDR333 חלקי 2 נותן 166.5.

פורסם

הוספתי את הסטיק, יש לי שם שלושה מקומות, שניים "צבועים" בסגול ואחד בכחול, אז הוספתי את הסטיק לסטיק הסגול השני, (הראשון בשימוש כבר). הרצתי שוב ת'תוכנה. הוא מזהה את הזיכרון ורשום שהזיכרון שלי הוא 512, והמהירות עדיין 166.7, אך לצערי זה נשאר על SINGLE, וכנראה שלא מזהה את הדואל. לא נורא, בכל מקרה תודה.

שים סטיק אחד בסלוט הכחול

פורסם

אחי שאתה מוסיף זיכרון תבדוק שה CL שלהם אותו הדבר.

אם זה לא אותו הדבר אז זה לא יזהה לך את התוספת

פורסם

תודה ליאור,

הורדתי את התוכנה שכתבת.

הרצתי אותה עכשיו, לפני שהוספתי זיכרון.

בלשונית MEMORY, תחת השם FREQUENCY, כתוב לי 166.7.

אני יודע שהזיכרון שלי הוא מהירות 333. האם זה קשור וזאת בעיה, או שזה נתון שבכלל לא קשור ללשונית הזאת?

תודה

בקשר ל Frequency, בגלל שזה DDR התדר בפועל הוא התדר שכתוב כפול 2, 166.7 * 2 ~= 333MHz

וכשאתה מוסיף אתה צריך להוסיף לצ'אנל השני ולכן להוסיף לכחול ולא לסגול

פורסם
  • מחבר

בקשר ל Frequency, בגלל שזה DDR התדר בפועל הוא התדר שכתוב כפול 2, 166.7 * 2 ~= 333MHz

וכשאתה מוסיף אתה צריך להוסיף לצ'אנל השני ולכן להוסיף לכחול ולא לסגול

יש חדשות!

ליאור צדקת, החלפתי והכנסתי את הזיכרון לסלוט הכחול, ככה שכעת אחד בסגול ואחד בכחול. ו... הדואל עובד!!!

סחתין, תודה!

דרך אגב, כתבו פה "אחי שאתה מוסיף זיכרון תבדוק שה CL שלהם אותו הדבר.", רציתי לדעת למה הכוונה? ושוב, תודה!!

פורסם

נועם קדם אליי

שים סטיק אחד בסלוט הכחול

התודות מגיעות לו

דרך אגב, כתבו פה "אחי שאתה מוסיף זיכרון תבדוק שה CL שלהם אותו הדבר.", רציתי לדעת למה הכוונה? ושוב, תודה!!

פשוט לבדוק שהתזמונים שלהם אותו דבר, כי אם התזמונים לא זהים אז הם יעבדו לפי התזמונים הגבוהים מביניהם (כלומר לפי הזכרון האיטי)

פורסם
  • מחבר

אני כמט בטוח שהתזמונים שלהם לא זהים,

אני כותב מה יש לכל אחד ואז מה יש בראשי ו"תפרשו" לי את זה:

SLOT 1 (blue) - 400MHZ:

CAS LATENCY - 2.5

RAS TO CAS - 3

RAS PRECHARGE - 3

TRas - 8

SLOT 2 (old) - 333MHZ

CAS LATENCY - 2.5

RAS TO CAS - 3

RAS PRECHARGE - 3

TRas - 7

ב"ראשי" כשכתוב MEMORY, התיזמונים (אם מה שפירטתי פה זה נקרא תיזמונים), אכן זהים לתיזמונים של הזיכרון האיטי יותר, שנמצא ב- SLOT 2. ההבדל היחידי בין הזיכרונות הוא ב- TRas שהוא 7 באיטי (וגם בראשי כמובן).

לידע כללי, אפשר על זה הסבר פשוט?

תודה

אגב, כמו שליאור אמר, התודה המיוחדת היא ל- McFly..

פורסם

אבל שים לב שבסלוט הכחול זה 2.5-3-3-8 ב 400MHz ולא ב 333MHz

לכן סביר להניח שהתזמונים שם יותר נמוכים ב 333MHz

והתזמונים הגבוהים יהיו בסלוט הכתום ולכן שניהם יעבדו על 333MHz על 2.5-3-3-7

לידע כללי על כל הנושא הזה של התזמונים יש חיפוש ויש גם נושא מודבק עם הסברים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים