עבור לתוכן

הלייזר הכחול

Featured Replies

פורסם

קראתי על זה ב

Ynet

אני כבר מתעניין בזה כמה שנים מה יש לכם להגיד על זה?

האם חברות כמו LG LITEON PLEXTOR

יאמצו את זה ? האם זה יכנס חזק לשוק?

מתי זה יצא בערך באירופה?

פורסם

יש לזה ברירה תגיד לי? ::)

פורסם

מה זה הלייזר הכחול הזה?

פורסם

מה זה הלייזר הכחול הזה?

Google it.

פורסם

אור הוא גל אלקטרומגנטי וכמו כל גל יש לו אורך גל (המרחק בין שני שיאים בגל הסינוס).

לאור כחול יש אורך גל קטן משמעותית מאור אדום ולכם כושר ההפרדה שלו גבוהה יותר מה שמאפשר לו להבחין בפרטים קטנים יותר וזה נותן לדחוס את הנתונים צפוף יותר על מדיות אופטיות.

אור כחול הוא בעל אורך גל של בערך 0.0000003 מטר, לאור אדום יש אורך גל כפול מזה.

כבר לפני שנתיים הדגימו דיסק בגודל 12 ס"מ (סטנדרטי כמו CD ו DVD) שמכיל 100GB, אני רק יכול לתאר לעצמי מה מסוגלים לעשות היום אם רק היו רוצים.

פורסם

קראתי על זה ב

Ynet

אני כבר מתעניין בזה כמה שנים מה יש לכם להגיד על זה?

האם חברות כמו LG LITEON PLEXTOR

יאמצו את זה ? האם זה יכנס חזק לשוק?

מתי זה יצא בערך באירופה?

יש לך קישור?

פורסם

התכוונתם ל Blue Ray ?

פורסם

כן...

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הייתה פעם כתבה במגזין Popular Science האמריקאי על החוקר היפני שפיתח את השיטה של שימוש בלייזר כחול. האפשרות לשימוש בלייזור כחול כדיודה כבר קיימת הרבה זמן. אבל דיודות לא משמשות ליותר מדי דברים, הן רק מאירות. כדי לאפשר שימוש של מעבר מידע, היינו, קריאה (CD-ROM), כתיבה (CD-R) במקרה שלנו יש צורך של לייזר כחול במצב מוצק. את הכתבה קראתי לפני שנה בערך אני חושב וכבר אז היה כתוב שחברות כמו SONY ו-TOSHIBA הביעו התענינות אבל החוקר היפני הצליח להשיג אותם. בזמנו היו עוד קצת בעיות עם הלייזר. בעיקר יציבות זמן החיים של הקרן, היינו, הם הצורב יחזיק יומיים או שנתיים. אני מניח שעובדים ועוד ימשיכו לעבוד על כל העניין.

עם שימוש בלייזר בצורבים של CD יגדיל את הנפח בפקטור חד-מספרי (X1-X9) מעניין מה יעשה השימוש בלייזר כחול לצורבים של DVD לכשאלו יצאו לשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים