עבור לתוכן

שינוי תזמונים לזכרון גורר שינוי בתדירות הלוח. מישהו נתקל בזה פעם?

Featured Replies

פורסם

יש לי זכרונות corsair twinx1024 3200c2pt שאמורים לעבוד עם AMD על 2.5-3-3-6 והם עם צ'יפים של BH5.

שיניתי את התזמונים שלהם ל 2-2-2-6 על מתח של 2.8 במקום 2.6 (בלית ברירה העליתי מתח, בלי זה המחשב לא היה יציב).

עכשיו, אחרי ששיניתי את התזמונים, ולמרות שבBIOS התדירות נשארה על 200Mhz (יש לי מעבד 3200+ לכן הוא אמור לעבוד על 2000Mhz)

גם האוורסט וגם שאר תוכנות הניתור מדווחות לי על 207Mhz, על מעבד שעובד על 2066Mhz ושהזכרונות גם, עוברים על 207Mhz, כלומר כביכול PC3300.

מישהו נתקל בכזו תופעה פעם?  :nixweiss:

אין לי בעיה עם זה, המחשב עובד טוב ויציב, וזה OC מינימלי שבמינימלי, אבל זה מוזר והייתי רוצה לדעת למה זה קורה.

הלוח שלי הוא Gigabyte K8N Ultra-SLI.

מתח זכרונות מקסימלי - 2.8V לצערי.

פורסם

למה קנית זכרונות BH-5 ולוח שלא מסוגל לספק מתחים גבוהים?

פורסם
  • מחבר

הלוח אצלי כבר יותר מחצי שנה, את הזכרונות קניתי לפני כחודש, כשהיה לי צ'אנס לקנות אותם בזול.

אבל כל זה לא משנה כרגע. משנה השאלה ששאלתי למעלה.

פורסם

יכול להיות שיש סטייה קטנה מהלוח עצמו (אצלי באסוס יש את זה סטייה במקום 3.0GHZ הוא עובד על 3.006GHZ...)

לא כזה קריטי

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שיש סטייה קטנה מהלוח עצמו (אצלי באסוס יש את זה סטייה במקום 3.0GHZ הוא עובד על 3.006GHZ...)

לא כזה קריטי

אני יודע על מה אתה מדבר, אבל זו לא סטיה רגילה.

הסטיה הרגילה אצלי בלוח היתה 201Mhz (עבודה על 2010Mhz של המעבד ו 201Mhz בזכרונות). אכן זניח.

אם אני מעלה את הטיימינג של הזכרונות חזרה ל 2.5-3-3-6 כמו שהם אמורים להיות במקור אני חוזר חזרה לסטיה המקורית,

אך שוב, רק הורדת התזמונים גררה מעבר יחסית חד, בכל אופן יחסית לסטיה נורמלית ל 207Mhz.

פורסם

זו סטייה גדולה מדי בשביל להחשב "סטייה קטנה"

אולי מופעל אצלך בלוח איזה PEFFORMANCE MODE שמופעל רק כאשר התזמונים הדוקים? (ראיתי את זה בלוח ג'יגהבייט אחר פעם)

אם זה באמת "מפריע" לך

תנסה להפעיל אתה SPREAD SPECTRUM

פורסם
  • מחבר

OMRIJ, חשבתי כמוך בהתחלה, לא מופעל אצלי שום performance mode, וידאתי שכולם קבועים על נורמל

ויותר מזה אפילו - spread spectrum אכן מופעל!  :nixweiss:

גם המתח למעבד ולשאר הרכיבים על נורמל, מלבד הזכרונות שהעליתי ל 2.8V

אוקיי, אחרי בדיקה ב CPU-Z מסתבר שמה שעלה זה ה HTT ל 206Mhz.

התחלתי לעקוב אחרי הדיון בנוגע ל HTT אבל הוא כ"כ הסתבך עם עצמו, ואנשים שטעו והטעו לא בכוונה שהתייאשתי מלהבין אותו לעומק.

האם שינוי התזמונים (ואגב, הורדתי היום ל T1) יכול לגרור שינוי ב HTT?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים